Norberto Murara Neto má za sebou podpis kontraktu s prvým tímom FC Barcelona, ktorý bude platný do tridsiateho júna 2023. Šikovný futbalista prichádza na Camp Nou z Valencie za dvadsaťšesť miliónov eur, pričom ďalších deväť budú môcť blaugranas vyplatiť netopierom prostredníctvom rôznych bonusov. 

Počnúc dneškom sa stal definitívne hráčom prvého tímu FC Barcelona gólman Neto, ktorý sa katalánskemu veľkoklubu upísal do júna 2023. Brazílsky futbalista, ktorý bude nosiť dres s číslom trinásť, presne ako jeho predchodca Jasper Cillessen, podpísal zmluvu po boku najvyššieho klubového funkcionára Josepa María Bartomeua. Celej udalosti sa však zúčastnili i ďalší členovia direktívy vrátane CEA Óscara Graua, riaditeľa futbalovej sekcie Javiera Bordasa, technického sekretára Érica Abidala a jeho kolegu Romona Planesa a napokon i Pepa Seguru, športového manažéra. 

Neto, ktorého prezentácia sa uskutoční dnes, rovnako ako tomu je v prípade Cillessena na Mestalli, prišiel na Pyrenejský polostrov pred dvoma rokmi po dvoch sezónach v Juventuse, kde pôsobil ako brankárska dvojka popri Gianluigimu Buffonovi. Ešte pred Turínom si ho pamätáme aj z Fiorentiny. 

Neto sa zúčastnil i prvého oficiálneho fotografovania, a to ešte včera večer. Uskutočnilo sa v Barca Store v útrobách Camp Nou, pričom jednotlivé snímky boli zverejnené počas dnešnej ceremónie. Samotný akt podpisu kontraktu sa uskutočnil takisto v blízkosti štadióna, v kancelárii Palco Josep Suñol a Brazílčanov veľký deň pokračoval o dvanástej hodine ďalším fotografovaním a tlačovou konferenciou v sále Auditori 1899. 

Je pritom zaujímavé zdôrazniť, že v prípade brankára z Valencie je už známe aj jeho číslo, na drese bude nosiť trinástku. Píšeme o tom preto, lebo v prípade Frenkieho De Jonga zatiaľ niečo podobné zverejnené nie je. Holanďan nosil v amsterdamskom Ajaxe dvadsaťjednotku, avšak tá na Camp Nou patrí Carlesovi Aleñovi. Barca mu ponúkla bájnu štrnástku Johana Cruyffa, ktorú nosil v predchádzajúcej sezóne Malcom, avšak podľa katalánskej tlače niečo podobné stredopoliar odmietol. 

Zdroj: md
Foto: md

LaBrie

7
2019-07-09 15:16:20

Vyzera ako Citron (Lintner) :)

detss

-5
2019-07-09 20:10:43

Komentár bol vymazaný kvôli porušeniu kódexu diskutujúceho.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.