Hovorí sa, že najvyhľadávanejším suvenírom v Barcelone je mexické sombrero. Vyhnite sa kultúrnemu faux-pas kúpou podobného darčeka a zoberte si domov radšej niečo, čo stojí za to.

Trh Boquería

Aj napriek tomu, že suvenír, ktorý následne skonzumujete, si nenecháte do konca života, doma si vďaka nemu budete môcť pripomenúť chuť dovolenky. Na trhu Boquería nájdete všetko od výmyslu sveta, dokonca aj produkty, ktoré vám vydržia niekoľko mesiacov. Plátky tradičnej sušenej šunky jamón iberico sa vákuovo zabalené nepokazia mesiace, ba dokonca ani roky a odporúčame aj mejillones en escabache, mušle v pikantnej omáčke, či biele ančovičky boquerones

Štadión Camp Nou

Dresy FC Barcelona s vaším menom, rôzne uteráky, tašky, kľúčenky či iné drobnosti s motívom katalánskeho veľkoklubu sú ideálnym darčekom pre všetkých športových nadšencov. Hoci obchod nájdete aj pri Sagrade Famílie, najlepší spôsob, kde si kúpiť podobné produkty, je priamo na štadióne Camp Nou, čo môžete skĺbiť s jeho prehliadkou. 

Travitabac

Klikni SEM a dočítaj článok na kataluna.sk!

 

Reekwon

4
2019-07-10 13:49:54

V La Boqueria jsem byl dvakrát, měl jsem úplně obrovské cukání, abych si tam sedl a dal si nějakou rybu, ale je to na La Rambla a tedy je to tam o něco dražší, než v jiné, nějaké odlehlé části, nicméně každému doporučuji navštívit a něco malého si koupit, určitě nebudete litovat.

kimss

-1
2019-07-10 21:24:59

Komentár bol vymazaný kvôli porušeniu kódexu diskutujúceho.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.