Keď sa budeme rozprávať o športe, najväčšiu pozornosť púta v Barcelone, samozrejme, futbal. Jedna z najúspešnejších inštitúcií na celom svete však súťaží hneď vo viacerých športoch a nedarí sa jej v nich o nič menej. 

Bastkebal

FC Barcelona Básquet, klub založený v roku 1926, je najstarším profesionálnym basketbalovým tímom histórie španielskej Ligy ACB. Ako víťaz posledných siedmich z trinástich domácich šampionátov mu patrí pozícia najlepšieho španielskeho družstva súčasnosti, ktorému sa darí aj na medzinárodnej scéne, na ktorej v roku 2010 triumfoval v Eurolige. Za Barcu hral v minulosti aj azda najlepší španielsky basketbalista všetkých čias Pau Gasol, ktorý následne odišiel do NBA. 

Hádzaná

Medzi anglicky hovoriacimi turistami možno hádzaná nie je príliš známy šport, no fakt je, že v Barcelone sa teší obrovskej popularite. Blaugranas svoju ekipu založili v polovici štyridsiatych rokov, no družstvo sa dlho trápilo a začalo sa mu dariť až po príchode legendárneho Valera Riveru, ktorý ho dostal až na samotný európsky vrchol. 

Hokej

Do rodiny FC Barcelona patrí aj ľadový hokej, ktorého mužstvo z roku 1971 patrí medzi najstaršie na celom Pyrenejskom polostrove. Mančaft sa v osemdesiatych rokoch začal trápiť, keďže trpel nedostatkom profesionálnych hráčov, no dnes vďaka amatérskym nadšencom opäť funguje a svoje duely hráva v najvyššej španielskej lige. 

Klikni SEM a dočítaj článok na kataluna.sk

popi

0
2019-07-13 18:52:12

Svojho času hrával ľad. hokej za Barcu aj odchovanec Popradu Peter Gapa.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.