Príchod Antoina Griezmanna je hotový, no to nevylučuje pre direktívu FC Barcelona ani zisk ďalších útočníkov. Ba čo viac, nemuselo by sa tak stať ani v prípade, že by blaugranas posilnil okrem Francúza aj hviezdny Neymar, pretože v klube panuje presvedčenie, že Valverde potrebuje alternatívu pre Luisa Suáreza. 

Vzhľadom na to, že Luis Suárez podstúpil počas tohto leta operáciu pravého kolena, uruguajský futbalista bude musieť byť využívaný oveľa šetrnejšie a ohľaduplnejšie. Musíme si uvedomiť, že Lucho nie je najmladší, a tak bude prvý tím FC Barcelona súrne potrebovať hráča, ktorý pre neho bude vytvárať dôstojnú konkurenciu.

Vedenie i trénerský tím na čele s manažérom Ernestom Valverdem sa chce poučiť z predchádzajúceho ročníka, keď v družstve pôsobil Kevin-Prince Boateng, no celkovo odohral iba tri oficiálne súboje. Ba čo viac, vo väčšine stretnutí na samotnom konci sezóny nebol ani na lavičke náhradníkov, a tak jeho prítomnosť nepriniesla prakticky žiadny osoh. V modernom futbale je v európskych veľkokluboch štandardom mať vo svojom mužstve dvoch prvotriednych hrotových útočníkov, pozrime sa len na Liverpool či Tottenham, dvoch finalistov Ligy majstrov, ktorí sa zaobišli aj bez Harryho Kanea a Robeta Firmina. Hviezdnych špílmachrov v ich ekipách nahradili Llorente s Origim. 

Hoci na poste deviatky vie hrať aj Antoine Griezmann, Txingurri chce mať vo svojom kádri aj ďalšieho hráča, no v týchto okamihoch vládne v klube debata a polemika o tom, ako by mali k celej operácii pristúpiť. Vytvorili sa dve skupiny názorov, zatiaľ čo jedni veria, že Barcelončania by mali hľadať nového hráča na prestupovom trhu, druhí sú presvedčení o tom, že šancu by mal dostať devätnásťročný mladík z rezervy Abel Ruiz. Rodák z Valencie už medzičasom v áčku debutoval v predposlednom kole minulého ročníka proti Getafe. 

Je pritom dôležité dodať, že Ruiz, ktorého výkupná klauzula má hodnotu sto miliónov eur, s Barcou nevycestuje na predsezónne turné po Japonsku, keďže na neho čakajú reprezentačné povinnosti. Spoločne s ďalšími hráčmi blaugranas sa od štrnásteho do dvadsiateho siedmeho júla zúčastní Majstrovstiev Európy futbalistov do devätnásť rokov. 

Zdroj: md
Foto: md

Barcaman1

30
2019-07-14 07:50:29

Podľa môjho názoru je už káder kompletný keďže máme každý pozíciu zdvojenú už by som vyťahoval hráčov len z béčka ... Tajne dúfam že viac príležitostí dostane Malcom ktorého som si snaživosťou strašne obľúbil

BayernMunchen

4
2019-07-14 10:38:25

Lava obrana?

mikimi122

-6
2019-07-14 08:35:31

Už nám netreba ďalšieho hroťaka. Určite nemáme milióny na rozdávanie a ďalší hroťák by stál komu miliónov. Radšej nech príde Ney, ostane Dembo a na hrote sa kľudne môžu vystriedať Suarez a Griezmann a možno aj Messi ako falošná 9. No a úplne v najhoršom by sme vytiahli Ruiza. Ten káder je skoro kompletný, už keď tak kúpiť druhé LB, Neya a možno aj de Ligta v prípade ak by odišiel Umtiti.

mikimi122

-2
2019-07-14 08:36:07

*kopu miliónov

Tom91

17
2019-07-14 09:06:25

Nemáme miliony na rozdávání ale už tu taháš Neymara a De Lighta :D

mikimi122

0
2019-07-14 15:19:30

No na nich by sme ešte mali, ale nie na nich a ešte nejakého ďalšieho hroťaka. LOGIC???

adriano

15
2019-07-14 09:07:47

V prvom rade by sa mal prečistiť káder od starých a preplacanych hráčov ako je rakitic aj suarez aj vidal.Suarez je starý bude mať už 33 a len naivný človek si môže myslieť že ešte príde do takej akej starej formy.Barca ho mala predať a nielen kôli tomu že je starý ale poberá obrovský plat na hráča ktorý herne upadá a starne.Len tak sa zdá že predávať sa bude ale taký couitnho alebo dembele a starý hráči ostanú .

Didalop

14
2019-07-14 09:34:19

Presne tak. Suarez je uz iba gula na nohe, ktora brzdi Barcu, hlavne v LM. A Rakitic tiez.

emiliano

7
2019-07-14 09:45:42

Busquets, Rakitič, Suarez - za zenitom, pritom vysoké platy. Áno, je potrebné zbaviť sa ich, ale nepôjde to ľahko, majú zmluvy. Suarez môže ešte chvíľu ostať, ale už len striedať, Raki by mal odísť. Busiho sa nezbavíme, lebo je to odchovanec a nikde inde by nevedel hrať, veď nik o neho ani neprejavil záujem. Nie je to totiž kompletný DM, nestíha bežecky, má len prehľad. Ak ostane Raki, tak neviem si predstaviť, že nosáč ho nechá na lavičke. Takže by som sa nedivil, ak v prvom zápase vybehne: Roberto, Pique, Lenglet, Alba - Rakitič, Busquets, Arthur - Messi, Suarez, Dembele. A potom pošle namiesto Arthura de Jonga a namiesto Suaréza Griesmana.

adriano

0
2019-07-14 10:04:49

Ale opak budú robiť na sporte je dnes písané že dembele odchadza.Cloveku len rozum ostáva stat že mladého perspektívneho hráča sa zbavia a nechajú si v kádri starého preplateneho bez formy hrajúceho hráča lebo hráčov.Aj piqe je starý má viac mimofotbalovych aktivít a jeho forma je sinusoidna.Videli sme to minulú sezónu na jej začiatku že hral ako ziacik bol absolútne bez formy a až pozdejsie sa do formy dostal.Umtiti to je ďalšia kapitola nieje starý ale tiež si robí čo on chce a čo on uzná že je preňho dobre namiesto operacie sa presusal na alternatívnych liecbach a vynechal skoro celú sezonu.Treba aj k albovi náhradu mali tam cucurelu ktorého poslali prác popri Tom hral v eibare veľmi dobre.Toto vedenie poriesilo dvoch dobrých hráčov ale zo starej gardy nik neodišiel ako keby vám ok verše nemohol bez nich žiť.Slubavali prievan v mužstve ale zatiaľ ani vánok nebol len sa zbavili nepotrebných z druhého sledu a vymenili brankarov a predali po d cenu suareza.

Milci

-5
2019-07-14 10:11:30

Ale ked predas suareza tak neziskaš vela penazi...a zasa budes natom istom jeden hrotak. .griezman ...začnite tu rozmyšlat..ono sa musia zbavit hrača ktory je cenovo drahy a v muzstve je viacej hracov na takej pozicii..takze preto pojde griezman alebo dembele.malcom.

adriano

4
2019-07-14 10:16:25

Suarez má na transfermarkete hodnotu 50 miliónov teraz ho mali predať alebo zaradiť do nieakej výmeny hracov. Pokým má ešte hodnotu .On je už zbytočný v tomto mužstve po príchode griezmana a navyše je tu mladý ruiz.Barcelona sa má zbavovať takých hráčov lebo sú len na príťaž ako po športovej stránke tak po ekonomickej.

adriano

0
2019-07-14 10:28:13

Nemá význam predávať perspektívnych hráčov ako je dembele alebo coutinho majú ideálnu vek a kvalitu ktorá môže ísť ešte vyššie.Ale za rakitica sa dajú dostať slušné peniaze ešte aj za suareza by dostali dobre prachy a aj za malcolma a za ich predaj by sa mohol zafinancovať neymar.

Rasto

4
2019-07-14 14:17:22

Valverde chce... Na co by nám bol? Veď tí, čo sú tu nemajú kde hrať. Aj ja chcem... Nech tento úbohý tréner opustí čo najskôr tento klub aj s chorým vedením.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.