Poďme sa spoločne pozrieť na menej známe interné záležitosti týkajúce sa FC Barcelona. Politické nepokoje, kto koho podporuje, prečo je to tak a nie inak. Kto je za čo zodpovedný a čo nefunguje. To sú niektoré z vecí, ktoré sa pokúsime vysvetliť. Prvým olejom do ohňa bude La Masia.

"Barca je továreň na sny a nechceme, aby sa sny zmenili na nočné mory."

Albert Soler | donedávna riaditeľ projektu Masia 360°

Vyššie uvedenú myšlienku môžeme stručne zhrnúť nasledovne: Alber Soler, bývalý politik, ktorý má plnú dôveru prezidenta FC Barcelona, v súčasnosti pôsobí ako riaditeľ profesionálnych športov (okrem futbalu). Tieto slová povedal, aby poukázal na ambiciózny projekt FC Barcelona. Barcelona sa už roky hrdo odlišuje od ostatných svojou akadémiou a jej hodnotami. Vlastne preto sa v roku 2011 klub rozhodol urobiť krok dopredu, opäť predbehnúť konkurenciu a odchovancom ponúknuť ešte väčšiu starostlivosť. Riešením mal byť program Masia 360°. Na tomto mieste ešte nemôžeme hovoriť o nočnej more, ale osoby, ktoré sú za tento projekt zodpovedné, by svoje smerovanie mali zmeniť o 90 resp. ešte lepšie o 180°. Ale všetko poporiadku.

Tento článok je exkluzívny obsah ForcaBarca

Kingmarek92

6
2019-07-10 21:31:35

Skvelej clanek , sice jsem ho uz cetl , ale je dobre ze je i na tyhle strance. My muzeme jen doufat ze to chlapci zvladnou a za par let zase bude akademie prinaset sportovni i financni radost klubu. Byla by skoda prijit o tu povest na svete. La Masia musi snaset zlata vejce pro Barcu a nejen ve fotbale , jinak se budeme porad snazit predhanet naftovy spolecnosti o hrace.....a to do nekonecna neni realny , uz ted ty finance schazi. Drzme si palce.

Anonym657

-2
2019-07-10 21:46:07

Pak si tedy polož otázku: "proč ty peníze schází?"

Kingmarek92

1
2019-07-10 22:37:57

To je jednoduchy , spatne obchody a mega platy a na zacatku vseho bylo zanedbani akademie....odchazi dobri reneri a prichazi kamaradickove a to je vsude stejny , to je cesta jen do pekla..........jakmile jediny cil ktery pred sebou nas prezident ma jsou prachy tak kracime do pekla.......zda se ze to cele jeste vylepsime nudnou prizdisracskou hrou , bohuzel jak rika klasik , Jirko fotbal v Houslicich uz nikdy nebude jako driv :-) a jedina odpoved na to je : to jsem nechtel slyset tohleto :-)

Anonym657

2
2019-07-11 02:29:50

Nemyslím si, že to je tím, že Barto chce jen peníze.. Spíš tím, že on neumí zacházet s penězi... :D

mexes

8
2019-07-10 21:57:32

diky za clanok, aspon vidime, ako su naivni ti, co si myslia, ze ak zacne trener A-timu nasadzovat x odchovancov v Acku iba preto, ze su odchovancami a bez ohladu na ich kvalitu a talent, tak zrazu zacne vsetko fungovat v celom klube a A-tim zacne hrat automaticky ten isty level ako za Xaviho, Iniest, Puyola, Valdesa a dalsich.
programy La Masie nefunguju vobec tak, ako by mali a preto kvalita mladych hracov opustajucich La Masiu ocividne klesla a to treba riesit. prestat viest mocenske boje v klube, zbavit sa ludi, ktori tomuto projektu nic neprinasaju a vratit sa k povodnej filozofii a sposobu jej fungovania.

adriano

7
2019-07-10 22:21:39

V prvom rade by sa malo vymeniť celé vedenie fcb na čele strenerom.A od toho by sa malo vyvijat celé fungovanie klubu.Zial toto vedenie je pridlho pri kormidle a nikam to nevedie káder starne obmena pomalá a tréner ktorý nezapadá do cruyfovej myšlienky futbalu.Povedie to len k upadajucej forme timu.Real posilnil Atletico posilnilo Sevilla Valencia posilnili len do barci prišiel zatiaľ de jong a odišli len hráči druhého sledu až na cilesena.Real zahájil prípravu zarezáva Atletico je v príprave len Barca začína prípravu ktovie kedy.Tazko sa ktomu aj vyjadruje a nakoniec príprava Barcelony bude v lietaní po svete len aby sa naplnila pokladnička barta.Clovek má z toho zmiešané pocity momentalne.

jenstt

-3
2019-07-11 10:01:53

Komentár bol vymazaný kvôli porušeniu kódexu diskutujúceho.

adriano

1
2019-07-11 11:28:43

A ďalšia vec je že už druhý zdroj píše prečo sa zastavil nákup griezmana lebo fcb nemá peniaze a tak že si idú pozicat.Smeruje to v tomto klube do riadnej ...Uvidíme ďalej kde toto všetko skončí

cruyff

4
2019-07-11 15:44:27

zaujímave, že autor tu nespomenul ani jedným slovom meno Johan Cruijff, ktorý mal največší zaujem na mladeži a jej moralnej výchovy v LA MASII..čo všetko navrhoval Cruijff, to mu Rossel zmietol zo stola..Rosell a spol bol pohrebiskom LM a otočilo sa to zadkom o 180st. Noviny MUNDODEPORTIVO, hlavný sponzor FCB, ma prísny zákaz písat alebo vyjadrovat sa na adresu Johana Cruijffa a jeho programom...chcel ho dostat do basy, že použival prachy klubu na sukromne veci, čo sa nepotvrdilo...bol som aj toho svedkom priamo v FCB na kongrese, ked som sa pýtal redaktorov na meno Joha Cruijffa, ze ako je vnímaný cules a socios v BCN...NO COMENT...chceli ale nemohli sa vyjadriť...podstatne vela info som sa dozvedel od kamošov z FCB, ktorý zdielali taký postoj k vedeniu klubu ako ja....podvodníci največšieho zrna...Rosell bol jeden z tých čo Johanovi zabil,, klinec do truhly,,....Na Cruijffovi to zanechalo hlboku ranu, ktorá mu určite nepridala na krehkom zdraví, ktore sa s ním už v tej dobe tahalo. Ked robil Johan vietor v Ajaxe a v Holandskom futbalovom zveze, tak aspon tam sa našli ludia, ktorý to cele prekopali a došlo napokon na Johanove slova...Dnes sme svedkami jeho myšlienok v holandskom futbale a v Ajaxe..kým tieto parazity budu u nas vladnut tak sa nepohneme z miesta..Najviac ma serie na tom to , že Rosell stiahoal zo sebou aj takých vynikajucich byvalých hračov ako bol AMOR a spol. Urobil si z nich Rosell prdel, lebo si myslel, že trakýto ludia mu budu kryt jeho neuspech...ved tam už nič pomaly nefunguje, tak kde sme sa to dostali...visca..

adriano

1
2019-07-11 15:56:30

Ale podaktorym fanúšikom na tejto stránke to darmo budeš písať takto pre daktorych budeš stále len hejter klubu.Ja zo všetkým súhlasím čo si napísal a je my smutno to čo sa deje v klube ako ho toto vedenie rozkladá a všetko čo bolo dobre nastavené za laportu sa nenávratne vytráca a s tým aj myšlienka tohoto klubu viac než klub.Stale ale verím že sa niečo zvrtne a zmena k lepšiemu a náprave pride.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.