Hocikto, kto už navštívil Barcelonu, vám potvrdí, že katalánska metropola je snom ktoréhokoľvek cestovateľa. Od múzeí až po nakupovanie značkového oblečenia ponúka Barcelona nespočetné množstvo kultúrnych zážitkov, ktoré si treba vyskúšať. 

Objavte veľdiela katalánskeho modernizmu

Najznámejším barcelonským architektom je Antoní Gaudí, ktorý je spoločne so svojím súčasníkom Lluísom Domenechom považovaný za jedného z otcov historického hnutia známeho ako katalánsky modernizmus. Jeho rozkvet sa datuje do konca devätnásteho storočia a je typický prirodzenými krivkami a vzormi, asymetriou a nesmiernou dynamikou. Prejdite sa po meste a navštívte miesta ako Casa Batllò, La Perdera či Palau de la Mùsica, žijúc dejinami a skvelou architektúrou.

Kúzelná fontána

Jednou z najobľúbenejších barcelonských atrakcií pre mladých aj veľkých je Kúzelná fontána predstavujúca spektakulárnu šou farieb, hudby a svetiel na vrchu Montjuïc hneď pred Národným múzeom katalánskeho umenia. Fontána, ktorá bola postavená v roku 1922, vznikla pred Medzinárodnou výstavou z roku 1929, ale bola viackrát inovovaná, napríklad i pred Olympijskými hrami 1992. 

Vydajte sa po stopách svetoznámeho bestselleru

Jeden z najpredávanejších španielskych autorov Carlos Ruiz Zafón je známy svojím dielo Tieň vetra, ktorého dej je situovaný práve v Barcelone. Vydajte sa na dychvyrážajúcu cestu po stopách jeho knihy naprieč najdôležitejšími miestami histórie a architektúry. 

Usaďte sa v Marselle

Klikni SEM a dočítaj článok na kataluna.sk!

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.