Barcelona je domovom viacerých architektonických skvostov, Antoni Gaudí, Joan Miró a Luis Domenech i Muntaner z nej spravili výstavbou nádherných monumentov jedno z najkrajších miest na celom Starom kontinente. Katalánska metropola však skrýva čaro kamkoľvek sa pozriete, priblížme si spolu najfascinujúcejšie ulice, ktoré v nej nájdete. 

Carrer Petritxol

Táto ulica, ktorá sa nachádza v legendárnej Gotickej štvrti, je známa dvomi vecami. Po prvé, je tu viacero umeleckých galérií, nuž a po druhé, nachádzajú sa tu mnohé obchodíky s horúcou čokoládou, ktoré ponúkajú tradičné churros. Hoci je široká iba tri metre, má obrovskú, viac ako päťstoročnú históriu. Odporúčame vám navštíviť ju počas jesenného večera, teda v okamihu, keď vám bude chutiť šálka horúcej čokolády najviac.

Passeig del Born

Táto šarmantná stará ulička je dominantou barcelonskej časti El Born, ktorá je známa svojím nočným životom. Pre Barcelončanov má obrovskú dôležitosť, pretože v minulosti pre nich predstavovala hlavné stredisko spoločenského života a uskutočňovali sa tu najdôležitejšie obchody a oslavy. Dnes tu nájdete rôzne trendy podniky a kaviarničky. 

KLIKNI SEM a dočítaj článok na kataluna.sk!

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.