Leo Messi mal od svojho debutu v prvom tíme FC Barcelona vskutku hviezdnych spoluhráčov. Aj napriek tomu, že v jeho prípade sme prakticky nezažili žiadny výkonnostný pokles, niektorým tridentom sa darilo viac, zatiaľ čo niektorým menej. 

Ronaldinho - Eto'o - Messi

Prvými Leovými kolegami v útoku boli Ronaldinho a Eto'o. Musíme férovo uznať, že argentínsky hráč nebol stálym členom zákaldnej jedenástky, keďže sa striedal s Giulym, avšak vo viacerých dueloch bol pre tím mimoriadne dôležité. Nesmierne blaugranas pomohol pri výhre ligy, Španielskeho superpohára aj Ligy majstrov.  

Henry - Eto'o - Messi

Po tom, čo odišiel Ronaldinho, zavítal do Barcy Thierry Henry. Svetový šampión z roku 1998 bol spočiatku protagonistom barcelonskej defenzívy, aby túto pozíciu plynule prevzal práve Leo. Obaja boli, každopádne, kľúčom zisku historického treble.

Henry (Pedro) - Ibrahimović - Messi

Ďalším významným odchodom bol transfer Eto'oa, namiesto ktorého nastupoval na pozícii deviatky Zlatan Ibrahimović. To všetko už bolo v čase, keď nikto nepochyboval o tom, že Messi je najlepší na svete a azda i táto skutočnosť prispela k tomu, že Švéd sa z Camp Nou porúčal už po jednom roku. 

Pedro - Messi - Villa

Do Katalánska prišiel David Villa, čerstvý víťaz Majstrovstiev sveta. Guardiola našiel pre Messiho novú pozíciu a naplno využil jeho obrovský talent, pričom trident dopĺňal šikovný mladík Pedro. Celý útok bol počas svojho pôsobenia vskutku úderný a zaslúžene zavŕšil fungovanie triumfom v Primere División i Champions League.

Pedro - Messi - Sánchez

Ďalší zaujímavý trojlístok, ktorý získal dve ligové trofeje. Čiľan avšak musel Camp Nou uopustiť už po troch rokoch, keďže nenapĺňal očakávania trénerského tímu. 

Neymar - Messi - Suárez

Leo získal spoločne s Neymarom a Suárezom opäť trofej z Champions League. Útok MSN patrí dodnes medzi najikonickejšie a najlegendárnejšie v celej histórii. 

Suárez - Messi

Hoci od toho neboli Barcelončania po Neymarovom transfere do Paris Saint-Germain ďaleko, Ligu majstrov vyhrať opäť nedokázali. Teraz sa však ku hviezdnemu juhoamerickému tandemu pridáva Francúz Antoine Griezmann. 

Zdroj: marca
Foto: marca

MilujemBarcu

-2
2019-07-16 12:11:35

chýba mi tam informácia v akých sezónach boli tie útoky a plus juhoamerický tandem Lionel a Messi dúfam ostane a k nemu do utoku Griezmann a Dembele ..Suarez patri na lavicku

katalanec

9
2019-07-16 12:35:56

Najviac mám v pamäti MVP a samozrejme MSN. Nech je Neymar hocijaký ale rád by som videl znova MSN.

apropo

23
2019-07-16 12:46:47

Etoo bol frajer, nefalsovany golovy zabijak, jemu stacilo minimum a dal gol

puxo333

-1
2019-07-16 13:40:19

Jednoznačne top dvojka bola Eto´o a Messi v sezóne keď sa vyhralo triplete ;) ... dá sa povedať o trojici Eto´o, Messi a Maestro Xavi, sezóna 2008/2009 :)

buko1046

2
2019-07-16 19:02:30

Pre mna ten z Ronaldinhom aj ked Messi striedal ale pre mna Ronaldinho mag kuzelnik aj ked Messi je kral ale on tomu daval este vecssiu magiu pre mna on a Jordan uplne magicky sportovci ktorych som sledoval z otvorenymi ustami PAAAANI !!!

suetecre

-1
2019-07-17 01:58:14

Komentár bol vymazaný kvôli porušeniu kódexu diskutujúceho.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.