Independiente, Zaragoza a Barcelona, tri tímy, v ktorých zanechal Gabriel Milito nezmazateľnú stopu. Jeho líderská povaha z neho robila kľúčovú osobu na trávniku a argentínsky rodák sa teší obrovskému rešpektu dodnes. Gabi poskytol zaujímavý rozhovor denníku Marca.

Ako vidíte úroveň argentínskej hry na základe Copa América?

"Bola to dobrá Copa América, výkonnostne sme sledovali postupný progres. V posledných zápasoch sme už videli, že Argentína sa si našla svoj systém. Videli sme Argentínu, ktorá mohla hrať pokojne vo finále. Hoci je Brazília spravodlivým víťazom, semifinále jej až tak nevyšlo."

Myslíte si, že je správne, že v mužstve pokračuje Scaloni?

"Som presvedčený o tom, že je to dobrá správa hneď z viacerých dôvodov, verím v jeho schopnosti. To, čo sa dialo v reprezentácii počas ostatných desiatich rokov, bolo zvláštne. Vo chvíli, keď však niekto začal budovať nejaký projekt, zastavilo sa to. Najviac sa darilo asi Alejandrovi Sabellovi, ktorý začal in medias res a bola škoda, že nemohol pokračovať. Potom, každopádne, prišiel Tata Martino, ktorý priniesol svoju vlastnú tímovú identitu, aby následne odišiel. Dúfajme, že tento trénerský tím bude mať priestor na to, aby v pokoji dokončil svoju načatú prácu."

Máte taký pocit, že Copa bola darovaná Brazílii?

"So všetkým rešpektom voči tomu, čo sa stalo, podobné vyjadrenia boli produktom toho, čo sa stalo Argentíne. Po takom dobrom zápase a videosystéme VAR, ktorému akosi nikto neporozumel. Bol zaradený, aby bolo všetko spravodlivejšie, no v týchto dueloch priniesol iba viac polemiky. Nech si už potom myslí každý čo chce, no pôvodca týchto myšlienok je zakorenený niekde tu."

Aké je Vaše priateľstvo s Leom Messim?

"Veľa spolu nekomunikujeme, ale výborne si rozumieme. Ja nie som typ človeka, ktorý by príliš ľuďom telefonoval, a on rovnako. Kedykoľvek, keď sa však vidíme, je to mimoriadne príjemné a srdečné stretnutie, dokážeme sa rozprávať hodiny."

Myslíte si, že Messi ešte má budúcnosť?

"Samozrejme. Pre Lea to je všetko výzva. Jeho talent je enormný a po fyzickej stránke je na tom fantasticky. Messi nám ešte bude prinášať radosť dlho, iste, keď bude mať štyridsať rokov, bude hrať iným spôsobom ako v dvadsaťpäťke, ale ešte sa máme na čo tešiť."

Zdroj: marca
Foto: marca

Mascherano

3
2019-07-14 21:31:44

Nevedel som čo si mám o ňom myslieť dokým som si neprečítal prvú vetu s tou dobrá Copa America

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.