Keď vyrastal, sníval o tom, že bude ako Beckham, ktorého číslo nosí dodnes. Narodil sa vo francúzskom meste Macon, ale lepšie ako po francúzsky hovorí španielčinou. Má špeciálny vzťah s Juhoameričanmi a skvele si rozumie s mladíkmi. Toto je Antoine Griezmann, večné dieťa v službách FC Barcelona. 

"Váš syn je dobrý, ale ešte trochu počkáme. Necháme ho v jeho terajšom klube Macon, kde môže výkonnostne rásť. Budeme ho sledovať." Alain Griezmann si na zlé správy v súvislosti so svojím synom, ktorý sníval o tom, že sa stane profesionálnym futbalistom, zvykol. Niečo podobné je mimoriadne náročné pre ktoréhokoľvek otca na svete, pretože strach z odmietnutia je jednou z najpríšernejších obáv dospievania. Táto frustrácia (jeho prestup odmietlo šesť francúzskych družstiev) mu však napokon v kariére pomohla. Ako to, každopádne, v živote býva, bol len krôčik od toho, aby hodil uterák do ringu. 

Azda najtvrdšou ranou bol prístup skautov z Mét. Tri týždne po tom, čo mu sľúbili hviezdnu budúcnosť, mu povedali, že ich to mrzí, ale je príliš nízky a útly. Všetko to je vysvetlené v jeho autobiografii Antoine Griezmann, čo sa skrýva za mojím úsmevom. "Keď som sa to dozvedel, niekoľko hodín som bol zavretý v izbe. Plakal som od žiaľu."

Griezmann poznačený podobnými tvrdými ranami sa potrebuje na to, aby predvádzal svoj najlepší futbal, cítiť pohodlne. Nič na neho nevplýva horšie ako odmietnutie niekoho, koho považuje za svojho. Najprv tomu tak bolo v Sociedade, ktorý opustil, aby posilnil Atlético a potom na Wanda Metropolitano, kde si vypočul pískanie svojich bývalých fanúšikov. "Keď som sa vrátil na Anoetu, znášal som to veľmi zle. Nemyslel som si, že ma budú čakať s kyticou kvetov, ale niektorí mi želali, aby som zomrel! Nerozumel som tomu. Poznačilo ma to na niekoľko týždňov. Atlético mi pomohlo, ochránilo ma, a tak som to napokon zvládol."

Tento článok je exkluzívny obsah ForcaBarca

PETOHOLO93

-12
2019-07-15 20:28:48

Všetko dobré až na ten futbalový vzor z Anglicka ????

jokerito

5
2019-07-16 08:48:03

wtf? Beckham je ikona, ktorá urobila pre popularitu futbalu tolko, co skoro nikto. Je to neskutocny sympatak a bol aj skvely futbalista s naj centrami a priamakmi...

Barca_kingL10M

6
2019-07-15 21:33:53

Každý má nejaký vzor to nezmeníš ????

tominno9

-9
2019-07-15 22:24:20

iba tolko napíšem, že tento šašo k nám mohol prísť vlani a o 20 mil. lacnejšie a naťahoval nás do poslednej chvíle aby sa na nás potom vysral, aby mohol pôsobiť v ultra projekte Atletika a zrazu už nechce... a vysolili sme zaň 120 mega namiesto 100. Áno mám predsudky a kludne ma zmínuskujte zato že som napísal pravdu

Camp_Nou

12
2019-07-15 22:57:26

Samé negatívne reakcie. Už len čítam a mínusujem. Tu sa pomaly z čítania komentárov nie je z čoho tešiť.

bulldozer

-4
2019-07-15 23:26:21

teba musi mat kazdy rad, zle pochopis a minusujes o dusu. :)

Camp_Nou

3
2019-07-16 07:19:17

Pravé že nie. Hádky medzi diskutujúcimi nehodnotím. Ale vsimol som si, že stačí pozrieť nick a už si viem predstaviť charakter komentára. Kritika je potrebná, ale nie permanentne.

emiliano

5
2019-07-16 08:36:44

Netreba sa zaoberať domnelými krivdami, ktoré nám spôsobil. Vtedy sa rozhodol tak, teraz inak, je náš a držím mu palce, aby nám pomohol. Trochu som zvedavý, aký post mu dá nosáč, keď je typovo blízky Leovi. O jeho kvalitách nemôže byť pochybnosť, všímal som si ho a loptu nestratí ani v zložitých situáciách a zhustenom priestore. Má nábehy zozadu a zakončuje z jednej a presne. Obávam sa o psychický stav nosáča, má teraz mišmaš v hlave, bol zvyknutý, že na začiatku sezóny určí 11-ku a potom ju len na počítači kopíruje, včítane striedaní. A teraz toľko možnosti?! A jeho kone Roberto, Busi, Raki, Suaréz sú v ohrození, ešte nikdy ich nevystriedal, ako im to vysvetlí?

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.