Jednou z hlavných prestupových priorít FC Barcelona bol počas tohto prestupového obdobia Matthijs De Ligt. Holandský obranca sa však i napriek obrovskej snahe úradujúcich majstrov španielskej La Ligy Santander rozhodol pre odchod do turínskeho Juventusu, a tak sa blaugranas začali obzerať po iných variantoch. Ďalším menom na zozname bol Victor Lindelof, no jeho zamestnávateľ Manchester United rokovať o Švédovej budúcnosti rázne odmietol. Vedeniu katalánskeho veľkoklubu tak neostalo nič iné, ako sa spoliehať na tých hráčov, ktorých už má Ernesto Valverde k dispozícii. 

Akýmsi plánom B sa stal pre FC Barcelona Jean-Clair Todibo, z ktorého sa stane v tíme štvrtý stopér. V pomyselnej hierarchii bude zastávať pozíciu za Gerardom Piquém, Clémentom Lengletom a Samuelom Umtitim. V konečnom dôsledku by to ale vôbec nemuselo byť na škodu, obzvlášť pokiaľ si uvedomíme, že stodeväťdesiat centimetrov vysoký stredný obranca sa má stať novým Varanom. Pozrime sa na dôvod, prečo.

Todibo prišiel na Camp Nou počas ostatného zimného prestupového obdobia z Toulouse, hoci si boli všetci dobre vedomí toho, že bude potrebovať istý čas na to, aby sa zžil s mestom, klubom, mestom, spoluhráčmi, ale v prvom rade barcelonským štýlom hry. Zatiaľ čo by však stál De Ligt sedemdesiatpäť miliónov eur, Francúz vyšiel blaugranas na jeden milión. Iste, počas úvodných šiestich mesiacov sme ho videli v hre len minimálne, no už v tej hŕstke duelov nám ukázal svoju rýchlosť, vodcovskú osobnosť a dobrú hru s loptou. Naznačil obrovský potenciál už v desiatich súťažných súbojoch.

Varane prišiel do Madridu, presne ako Todibo, ako devätnásťročný, pričom predtým odohral za Lens dvadsaťštyri duelov. Počas prvých troch ročníkov nastúpil u Los Blancos do minima súbojov, ba čo viac, neraz bol obeťou posmechu. Na Santiago Bernabéu s ním ale boli trpezliví a preukazovali mu svoju dôveru, aby sa to vyplatilo a z hráča sa stal definitívne nástupca Pepeho a vytvoril úderný tandem s Ramosom.

V skratke, keď predpokladáme, že Todibo je nový Varane, musíme urobiť presne to, čo sa stalo u nášho úhlavného rivala - dať mu čas, trpezlivosť a priestor. 

Zdroj: md
Foto: md

Adamos

16
2019-07-18 21:25:43

Dobry clanok ale zbytocny. Mohli by ste napisat clanok o tom jednom dovodu preco z todiba nebude druhy varane. Odpoved je: Valverde

Martin77

30
2019-07-18 21:29:54

Tak Valverde nebude u Barcy věčně a on je dost mladý. Třeba je to poslední Valverdeho sezóna. Todiba jsem viděl jen párkrát a nevím proč a myslím, že by z něho mohlo něco být. Určitě mu držím palce. Vždy se v Barce nemusí prosazovali jen hráči za trilion eur, jak je v poslední dobou bohužel zvykem.

ARTURMELO

-30
2019-07-18 21:27:05

Pridajte nkvych hracov do tipovačky a nie tu pičoviny riešite !!!!

Adamos

7
2019-07-18 21:27:52

a len dufam ze aj keby sme vyhrali vsetko ani v takom pripade by valverde nepredlzil zmluvu. Na tu defenzivnu barcelonu sa niekedy neda pozerat

madidus

3
2019-07-18 23:44:40

Na Barcelonu pod Valverdem sa niekedy dá pozerať.

PatrikFCB

8
2019-07-18 21:34:52

Staci ho nechat hrať :)

kluc

15
2019-07-18 22:19:53

Keď sa snim bude dobre pracovat tak ušetríme 75m. a môže byť lepší ako de Ligt. Ten mal výhodu že hrával.

www.JW.ORG

-5
2019-07-19 05:58:26

pripodobnovat nekoho k Varanovi... mi prijde zbytecne, prehnane.... zrovna takovyho hrac, nevim jestli si zaslouzi aby se k nemu nekdo prirovnaval

Kingmarek92

4
2019-07-19 06:28:53

Jsem presvedceny ze takovych hracu mame v barce vic a jedine co je potreba je nehazet spinu ze na to nemaji a nechat je hrat , pokud rikame ze na to ti mladi nemaji tak sami sobe rikame ze jsme telata , protoze jsme je privedli my a vychovavali taky my a to jestli budou vyborni oproti dobremu je cas na hristi , potrebuje to kazdy hrac a hrat na jednom hristi s messim je proste velky lakadlo , doufam ze jeste dlouho bude.

Adamito

1
2019-07-19 07:53:02

Tak aby z něj byl Varane nebo De Ligt tak hlavně musí hrát, aby ten potencial se bud ukázal nebo ne a z pozice 4 stopera pod Valverdem asi težko tolik toho asi odehraje....? Proč je asi De Ligt v 19 tam kde je a mluví se o něm takhke, protože to dokázal a dokazuje na hříšti a to je ten největší problém u nás. Proto Todibo nikdy nebude Varane ani De Ligt..

emiliano

3
2019-07-19 08:33:48

Niet čo dodať ku komentárom. Nekonečným pozeraním z lavičky sa ešte nik neadaptoval, musí hrať a pridávať mu minuty. Neustále sa objavujú myšlienky o našej špecifickej hre, ktorá si vyžaduje pomaly štúdium na vysokej škole. Futbal je jednoduchá hra a my sa vyznačujeme v klasickom vydaní iba tým, že viac loptu držíme a nezbavujeme sa jej nezmyselnými nákopmi dopredu, ako to robia niektoré anglické tímy. Kombinujeme a hľadáme voľné priestory a potom má prísť finálna prihrávka. Pod nosáčom ona príde až vtedy, keď loptu dostane Leo, ostatní by si prihrávali do rána. Hráči sa prispôsobili nosáčovi, nechcú stratiť loptu, tá ide do strán a dozadu, kým sa Leo nevráti a niečo nevymyslí. To je všetko. Toto sa musí zmeniť, nepotrebujeme takých dvoch klusákov, ako Busi a Raki v strede, treba tam to čo tvorili Xavi a Iniesta - zobrali na seba tvorenie, prieniky, finálne či predfinálne prihrávky.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.