Víctor Valdés sa vracia do Barcelony! Bývalý brankár FC Barcelona dnes podpísal zmluvu, vďaka ktorej sa stal trénerom mládežníckeho mužstva juvenil A do júna 2020 s opciou predĺženia na ďalšiu sezónu. Kontrakt bol podpísaný v prítomnosti Silvia Samuela, José Mari Bakera a Guillerma Amora, ktorý je zodpovedný za amatérsky mládežnícky futbal v Barcelone.

Juvenil A odštartuje predsezónnu prípravu 29. júla a 27. augusta odohrá otvárací zápas na Estadio Johan Cruyff. Sily si zmeria s juvenilom Ajaxu Amsterdam. Valdés bude mať mesiac na to, aby spoznal tím a pripravil ho na sezónu. Bývalý brankár Blaugranas je legendou klubu, keď v jeho farbách odchytal 539 oficiálnych zápasov. Na trávniku bol veľmi dôležitým hráčom, hral výborne aj nohami a v pokutovom území si vedel veľmi dobre poradiť. Mnoho rokov bol v bránke Barcelony číslom jeden.

Z klubu odišiel v roku 2014 po ťažkom zranení kolena, ktoré utrpel 24. marca 2014. Navždy nám v pamäti zostanú jeho famózne zákroky vo finále Ligy Majstrov z roku 2006, vďaka ktorým Barcelona získala druhú ušatú trofej vo svojej klubovej histórii. Neskôr mal Valdés výrazný podiel aj na zisku prvého treble v histórii klubu či na zisku prvého sexteta v histórii futbalu. Teraz hlási návrat do metropoly Katalánska v úlohu mládežníckeho trénera.

zdroj: fcbarcelona.com
foto: fcbarcelona.com

LaBrie

17
2019-07-19 14:55:53

To sa mi paci. V strukturach klubu na trenerskej pozicii a manazerskych funkciach by mali byt byvali vynikajuci hraci s barcelonskym srdcom a casom to bude, verim, vyzerat lepsie :)

Revive

14
2019-07-19 14:59:12

Konečne správy, ktoré chcú počuť všetci fanúšiči Blaugrana. Ešte Xavi na post trénera A-týmu a Barca sa môže vrátiť tam kde patrí.

Rasto_909

6
2019-07-19 17:40:24

Puyol - Xaviho asistent, Pikáč prezident :)

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.