FC Barcelona aj naďalej pokračuje vo svojej aktivite získať do svojich radov nového ľavého krajného obrancu. Jedným z kandidátov na post hráča, ktorý má vytvárať konkurenciu pre Jordiho Albu, je aj hviezda Bayernu Mníchov David Alaba. Chcú ho však získať blaugranas naozaj? Názory katalánskych periodík sa akosi rôznia. 

Začnime denníkom Mundo Deportivo, ktorý vo svojom dnešnom vydaní píše o tom, že z Davida Alabu sa pre Barcu stal reálny variant. Rakúšan má kontrakt platný ešte dva roky, a tak údajne podľa tohto zdroja verí, že nastal ten správny okamih na to, aby uskutočnil vo svojej kariére zmenu. Do bavorského tímu navyše prišiel za osemdesiat miliónov eur Lucas Hernández z Atlética Madrid, ktorý dokáže hrať aj na jeho pozícii, a tak sa vraj obáva o svoje minúty aj príležitosti. 

Periodikum vo svojej správe pokračuje tým, že Bayern sa za každú cenu usiluje omladiť svoj káder, no to nič nemení na tom, že Alabu si chcú v celku za každú cenu udržať. Na druhej strane je tu ale jeho zmluva, ktorú Alaba odmieta predĺžiť, a tak by mohol už pomerne čoskoro opustiť úradujúcich nemeckých šampiónov zadarmo. Barcelona to vie a na zadáka sa pýtala a hoci Mníchovčania prestup prvotne odmietli, Mundo Deportivo je presvedčené o tom, že prestup je reálny. 

Potom tu je, každopádne, druhý zdroj z okolia klubu. Denník SPORT prichádza s článkom hovoriacim o tom, že direktíva FC Barcelona možnosť získať dvadsaťsedemročného futbalistu odmieta a transfer sa s vysokou pravdepodobnosťou hraničiacou s istotou neuskutoční. Podľa tejto informácie je dôvodom snaha získať za každú cenu Neymara, ktorý nebude vôbec lacný, a tak bude vedenie šetriť, kde sa dá, pričom tak konzekventne viac ako dvadsaťpäť miliónov eur za nového ľavého beka rozhodne nezaplatí. Na Camp Nou majú údajne zoznam troch bližšie nešpecifikovaných hráčov, spomedzi ktorých sa má rozhodnúť už v nadchádzajúcich dňoch. 

Zdroj: sport.es
Foto: sport.es

mikimi122

6
2019-07-20 13:27:41

Ten Philipp Max sa mi pozdáva oveľa viac ako ten Jérôme Roussillon. Má oveľa lepší prehľad v hre, dobre centruje a je pomerne rýchly. Ale ak by bola fakt možnosť získať Firpa do 25 M, tak by ten výber mohol byť ešte ťažký.

PETOHOLO93

5
2019-07-20 15:25:15

Radšej Firpa...

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.