Písal sa šestnásty apríl a v profesionálnej kariére Matthijsa De Ligta sa zmenilo všetko od základov. Bol to deň, keď jeho Ajax Amsterdam vyradil Juventus vedený Cristianom Ronaldom vo vyraďovacej fázy Ligy majstrov a Stará dáma urobila najdôležitejší krok za jeho transferom. 

V dueli medzi Juventusom a Ajaxom mladý holandský stredný obranca Matthijs De Ligt žiaril. Okrem toho, že sa prezentoval skalopevným výkonom v defenzíve, sa mu podarilo zaznamenať kľúčový presný zásah, čo predstaviteľov talianskeho ligového šampióna naštartovalo k mohutnej snahe o jeho zisk. Stopér po zápase putoval do mixzóny, kde pred novinármi neskrýval obrovské nadšenie. To ešte netušil, že sa písal kľúčový deň jeho kariéry. 

Ešte niekoľko týždňov predtým považovali v Barce príchod Holanďana za vybavenú záležitosť. Presvedčenie ešte znásobovala kúpa De Jonga, jeho blízkeho priateľa z amsterdamskej ekipy. Katalánci sa s Ajaxom predbežne dohodli na čiastke v hodnote približne sedemdesiatich piatich miliónov eur, no celá táto dohoda sa začala postupne búrať. Prvým dôvodom boli hráčove obavy o počet minút a zápasov. De Ligt, dobre si vedomý konkurencie, sa obával prítomnosti Piquého, Lengleta aj Umtitiho, keďže vedel, že títo hráči sú obľúbení u trénera Valverdeho. 

Pre mladíka bola kľúčová kontinuita. Keď sa k tomu pridala navyše skutočnosť, že v Turíne mu ponúkali lepšie platové podmienky, bolo rozhodnuté. Juventus okrem toho všetkého vyhovel jednej z fundamentálnych požiadavok hráčovho agenta Mina Raiolu, ktorý chcel výkupnú klauzulu stanovenú na stopäťdesiatmiliónov eur s platnosťou od roku 2022. Cieľom bolo, aby bola vysoká, ale zase nie natoľko, aby ho klub ako napríklad Barcelona nemohol v budúcnosti získať. V prípade, že teda jeho progres bude pokračovať, dvere na Camp Nou bude mať otvorené. 

De Ligt predstavoval pre majstrov Serie A príležitosť, ktorú si nemohli nechať ujsť, ponúkajúc viac, ako si mohli dovoliť blaugranas. Holandský obranca má byť kľúčom v ambicióznom klubovom projekte podmaniť si najprestížnejšiu európsku klubovú súťaž Ligu majstrov po prvý raz od ročníka 1995/96. 

Zdroj: sport
Foto: sport

mikimi122

9
2019-07-21 00:02:37

No neviem na čom fičí Raiola, ale neviem aký klub v budúcnosti dá za obrancu ako de Ligt 150 M + ešte 10 a viac miliónov určite aj jemu + platiť hráčovi obrovský balík peňazí. Ten Raiola je poriadna sviňa. No a Juventus už fakt teraz nemám rád.

BayernMunchen

6
2019-07-21 00:36:11

Preco by bol svina? Je nasa neschopnost ze nedokazeme presvedcit mladeho futbalistu aby siel hrat k nam, pretoze kazdy vidi ze nas sportovy projekt stoji za hovno

Ladislav

2
2019-07-21 07:34:15

126 mega dalo Atletico za Felixe a to je mladík z Benficy. De Ligt může být za 3 roky nejlepší obránce na světě a ceny se zas posunou nahoru. Věř, že pár týmu tu cenu klidně zaplatí i když my to asi nebudeme s tím naším tempem půjček.

PETOHOLO93

0
2019-07-21 11:59:21

Mne sa tiež sprotivil Juventus

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.