Frenkie De Jong, holandský stredopoliar, ktorý zažiaril počas predchádzajúceho ročníka v drese amsterdamského Ajaxu, poskytol zaujímavý rozhovor katalánskemu denníku Mundo Deportivo. Mladík priblížil podrobnosti, za ktorých sa rodil jeho transfer na Camp Nou, pričom priznal, že cítil isté pochybnosti. 

Prvou letnou akvizíciou FC Barcelona sa stal holandský reprezentant Frenkie De Jong, ktorého prestup skompletizovali vo vedení blaugranas ešte v januári. Kataláncom sa podarilo podpísať ho i napriek tomu, že so záujmom vyrukovalo hneď viacero iných veľkoklubov. "Iste, cítil som pochybnosti, ale myslím si, že to je pri podobne dôležitom rozhodnutí úplne normálne. Zaujímalo sa o mňa veľa klubov, najprv ich bolo šesť, potom sa výber zúžil na štyri. Barca ale mala, samozrejme, obrovskú výhodu, pretože som o nej sníval od detských čias. Keď mi jej vedenie priblížilo svoj plán, videl som, že mi dôverujú a majú so mnou plány, rozhodnúť sa bolo pomerne jednoduché," komentoval hráč pre Mundo Deportivo

Ako kľúčová sa ukázala cesta prezidenta blaugranas Josepa María Bartomeua, ktorý za záložníkom odletel osobne do Amsterdamu. "Bolo to mimoriadne dôležité, pretože som bol na vážkach, ale potom mi môj agent povedal, že za mnou prezident chce prísť, aby mi predstavil svoj projekt a presvedčil ma. Prišiel, všetko so mnou odkomunikoval, a tak som sa rozhodol," pokračoval De Jong. 

Nuž a v neposlednom rade bola dôležitá i prítomnosť Aliho Dursuna, mladíkovho agenta. "Je viac ako len môj zástupca, ide o môjho priateľa, pomáha mi so všetkým, čo potrebujem, aj keď výber, pochopiteľne, nechal na mňa."

"Skutočnosť, že ma porovnávajú s Cruyffom, je pre mňa obrovskou cťou, sú ľudia, ktorí hovoria, že toho máme veľa spoločného, ale nemyslím si, že by sme sa mali porovnávať. On je totiž legendou futbalu, bol jedinečný ako hráč i tréner, zatiaľ čo ja som iba na začiatku. On je jedným z najikonickejších v celej histórii, ja iba v skorej etape svojej kariéry," dodal.

Zdroj: md
Foto: md

ARTURMELO

7
2019-07-20 10:33:54

Pridajte hračov do tipovačky aj odstrante hracov ktory za Barcu uz nehraju

Pader

5
2019-07-20 12:10:55

a aj zmeniť fotky do nových dresov

Milan87

-1
2019-07-20 15:02:32

To je fakt neschopné to vedenie na cele s Bartom ze???

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.