Francúzsky denník Le Parisien vyspovedal Érica Abidala, športového riaditeľa FC Barcelona. Muž zodpovedný za prestupy a komunikáciu medzi hráčom a trénermi v komplikovaných situáciách hovoril okrem iného o príchode Antoina Griezmanna. 

Éric Abidal vysvetľoval zákulisie kúpy Antoina Griezmanna. "Ako prvý kontaktoval Atlético Madrid prezident Bartomeu, ktorý chcel vedieť podmienky Griezmannovej kúpy. Zároveň ich informoval o tom, že keď nebudú prístupní rokovaniam, Barca vyplatí hráčovu výkupnú klauzulu, ktorej hodnota dosahovala výšku 120 miliónov eur. Táto čiastka sa znížila z dvesto na stodvadsať miliónov v júni," tvrdil pre Les Parisien. 

Predstavitelia Atlética obviňujú Barcu z toho, že blaugranas s hráčom spečatili dohodu už pred mesiacom jún, keď sa zmenili podmienky kontraktu, ale Abidal to popiera. "Atlético bráni svoje záujmy a my robíme to isté. S Griezmannom sme za žiadnych okolností neboli dohodnutí vopred. Kontaktovať sme sa s ním začali až po tom, čo verejne oznámil, že chce klub opustiť."

Dohoda sa, každopádne, nerovná automaticky záujem. "Záujem sme mať mohli. Môžeme sa zaujímať o rôznych futbalistov, pretože náš tím skautov nám dáva pravidelné informácie o profile hráčov, ktorých by sme mohli získať. Tento záujem ale nie je do konkrétnej ponuky zhmotnený nikdy za predpokladu, že hráč nepreukáže želanie prísť do Barcy," pokračoval. 

Čo sa týka Griezmannových hráčskych kvalít, Abidal verí, že jeho krajan bude nesmiernym prínosom. "O jeho talente dobre vieme a pomôcť nám môžu aj jeho nemalé skúsenosti. V Atléticu Madrid bol veľmi dôležitý, má ohromný potenciál hrať veľké zápasy. Počas dlhých rokov preukazoval svoju všestrannosť, je schopný prispieť do kombinácií, dobre zvláda súboje a v prvom rade má čuch na góly. Barca hráčov ako on potrebuje."

No a napokon, ospravedlní barcelonismo jeho odmietnutie a následné správanie spred roka? "Ako vysvetlil Antoine na tlačovej konferencii, bolo to v prvom rade rozhodnutie na základe rodinných dôvodov, a tak sme ho všetci dobre chápali," dodal funkcionár. 

Zdroj: sport
Foto: sport

Ronaldolike

-30
2019-07-21 09:02:00

no to víš že ti so zežerem ... kazdy pozn prktiky buzelony njnovsie sa ide hrat na neviniatko tvl toto je moc...nech da relevantne dokazy kazdy dobre vie co tento sprašiveny klub robi...

Radovan

11
2019-07-21 09:22:33

Ako presne si predstavujes “relevantne” dokazy ze neboli dohodnuti? Podpisany papier ze niesu na nicom dohodnuti? :D :D

rendydutson

17
2019-07-21 09:30:47

Uz len tvoja existencia musi byt utrpenim sama o sebe... ban by ti prospel

BayernMunchen

10
2019-07-21 09:35:11

Dneska ti mamicka zabudla dat liecik do kakavka?

LaBrie

2
2019-07-21 09:53:25

Ty si skutocny " Yntelygent" :)

Milan87

3
2019-07-21 15:14:29

Ze tam máš ronalda ktory hraje za juve to je paradox

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.