Na prvý pohľad ako veľký nevyzerá, no fakt je, že je majstrom v tom, čo robí. Nikto mu nič nedaroval, na vrchol sa dostal sám svojou neúnavne tvrdou prácou a krôčik po krôčiku nám dokazoval, že je muž neuveriteľných možností. Jeho fantastická pracovná morálka doplnená nutným základom nemalého talentu, to všetko k nemu patrí, no ak z neho niečo urobilo legendu, bola to jeho obeta a schopnosť nepozerať sa vzad. Hovoríme, samozrejme, o Pedrovi Rodríguezovi.

Ach, ten čas ale letí. Ubehli už štyri roky od okamihu, keď Pedro Rodríguez opustil FC Barcelona. Po príchode Neymara si kanárijský futbalista veľmi dobre spočítal, že nemá žiadnu inú možnosť, ako si zbaliť kufre a odísť, a tak sa aj stalo. Tesne pred tým, ako však definitívne opustil mančaft azulgranas, to bol práve on, kto rozhodol o osude neuveriteľného predĺženia finálového stretnutia Európskeho superpohára proti Sevilli. V zápase, ktorý sa skončil triumfom 5-4, zaznamenal víťazný presný zásah, ako to už u neho vo veľkých dueloch bývalo zvykom. Pedro je muž finálových súbojov, vždy sa objavil, keď ho tím najviac potreboval. 

Nikdy nezabudneme na jeho bájny rekord, ktorý dosiahol v roku 2009. Stal sa vtedy prvým a jediným futbalistom Barcy, ktorému sa podarilo skórovať v každej z oficiálnych súťaží, menovite v pohári, oboch superpohároch, lige, Lige majstrov a napokon i na scéne Majstrovstiev sveta klubov. 

Krídelník narodený v Santa Cruz de Tenerife sa s Barcou už v drese Chelsea raz stretol, a to v sezóne 2017/18. Chelsea a Katalánci si zmerali sily v osemfinále Champions League, v ktorom sa po remíze na Stamford Bridge rozhodlo o postupe ekipy z La Ligy až po odvetnom víťazstve 3-0. V Saitame uvidíme súboj, ktorý bude menej vypätý, no na druhej strane azda budeme svedkami väčších emócií. Z Pedritovej éry nám totiž ostali už iba Busquets, Piqué, Messi, Suárez, Alba, Sergi Roberto, Ter Stegen a Rafinha, pričom s Leom a Luchom sa dokonca ani neuvidí. 

Bez tohto odchovanca by sme mnohé z najúžasnejších klubových úspechov zaznamenali len ťažko. Debutoval pod Rijkaardom v januári 2008, dopomohol Guardiolovmu béčku k postupu do Segundy B a Pep sa rozhodol dôverovať mu aj naďalej. Kanárijčana si so sebou dobral i do prvého tímu a postupne na Camp Nou vyhral päť ráz La Ligu, trikrát Ligu majstrov a získal mnoho ďalších úspechov. ¡Pedro, Pedrito, el mito!

Zdroj: sport
Foto: sport

T0mIO

-11
2019-07-24 17:20:39

MeeTee, chlapče trošku neskoro nie?

PETOHOLO93

26
2019-07-24 17:53:11

Pedro navždy v našich srdciach

buko1046

18
2019-07-24 19:16:21

Konecne sem davate zmysluplne clanky,vybormy hrac rychly

2sjr

11
2019-07-24 20:04:31

Super- Súper

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.