FC Barcelona svoje aktuálne turné po Japonsku využíva na to, aby pokračovala vo zveľavodaní svojho mena. Krajina vychádzajúceho slnka predstavuje pre klub dôležitého strategického a obchodného spoločníka, a tak blaugranas svojim partnerom predstavujú súčasné projekty, na ktoré v tomto období pracujú. Jedným z nich je i výstavba nového Camp Nou. 

Viceprezident FC Barcelona pre patrimoniálne, majetkové záležitosti Jordi Moix sa tento utorok zúčastnil akcie v tokijskom inštitúte Cervantes, kde predstavoval klubový projekt Espai Barca. Okrem toho, že Japoncom Moix podrobne predstavil celú históriu inštitúcie azulgranas, ozrejmil im ich hodnoty a vysvetlil, akým spôsobom funguje systém so socios, priblížil i nadchádzajúce projekty, na ktorých sa pracuje. Jedným z nich je aj urbanistická remodelácia štadiónu Camp Nou, pričom tu sa už dostal k slovu riaditeľ celej výstavby Will Mannarelli. Ten prezradil, že finalizácia by mohla byť spečatená už v roku 2024

Moix počas svojho exkurzu do dejín Barcy hovoril najmä o osobnostiach Johanovi Cruyffovi a Lionelovi Messim, vyzdvihujúc ich dôležitosť. Aziatom vysvetľoval, že Holanďanovo dedičstvo je živé dodnes. Rovnako tak si dal záležať na tom, aby pripomenul, že celé územie Camp Nou sa rozprestiera na viac ako dvadsiatich hektároch, a tak by bola škoda, keby tento priestor zostal nevyužitý. Vzniká teda priestor Campus Barca, ktorého súčasťou budú rôzne kancelárie, hotel a dokonca nový Palau Blaugrana. Panuje presvedčenie, že to prinesie značné obohatenie klubovej pokladnice. 

Okrem toho, že pôjde o nemalý prínos pre celok ako taký, bude prospešný i pre celú štvrť Les Corts. Potvrdil to aj spomínaný Mannarelli, projektový riaditeľ, ktorý tiež poskytol podrobnosti ku novému Estadio Johan Cruyff. Na tomto svätostánku bude hrať svoje stretnutia barcelonské béčko a ženský tím, pričom jeho výstavby by mohla byť skompletizovaná podobne do piatich rokov. 

Na večere sa zúčastnil aj jeden z najdôležitejších architektov Nikken Sekkei, ktorý pracuje na rozvoji celého projektu. Vyjadril svoju maximálnu spokojnosť. Zdá sa, že sa máme na čo tešiť. 

Zdroj: sport
Foto: sport

mikimi122

4
2019-07-24 08:16:33

Ja už som z toho mimo. S rekonštrukciou Camp Nou sa malo prvotne začať v máji 2018 (ak nie možno aj 2017), ale presunuli to o rok a práve ani tento rok sa s ničím nezačalo. Dávno mali začať.

jokerito

7
2019-07-24 09:11:31

No uz by to mohli prestat posuvat, sme chceli aby si na nom Leo este zahral...

Sudruh_Zincica

3
2019-07-24 09:38:49

Termín dokončenia Camp Nou, to je niečo ako termín dokončenia diaľnice z BA do Košíc.

jokerito

7
2019-07-24 10:09:29

Myslim, ze SK dialnica je uplne iny level, tu budu dokoncovat mimozemstania v roku 3529 :)

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.