Barcelona vo svojom prvom prípravnom zápase na novú sezónu pôsobila nezohraným dojmom, čo je samozrejme pochopiteľné, no Antoine Griezmann svojou hrou vyčnieval nad ostatnými.

V prvých prípravných zápasoch na novú sezónu platí, že ich netreba brať príliš vážne predovšetkým z pohľadu výsledkov. O tie v príprave vôbec nejde. Skôr môže trénerskému tímu poskytnúť pohľad na aktuálny fyzický stav hráčov, spoluprácu v tíme na trávniku či sebavedomie. Takisto sú možnosťou na prezentáciu pre nové posily či mladíkov z rezervy. No predovšetkým je o to možnosti pre sponzorov na svoju prezentáciu.

V prípade Barcelony ide o spoločnosť Rakuten, hlavného sponzora klubu, ktorý Blaugranas vytiahol na pár dní do Japonska, kde odohrajú dvojicu zápasov. Ten prvý - proti Chelsea máme vybavený, ten druhý na mužstvo čaká v sobotu proti Vissel Kobe.

Poďme sa bližšie pozrieť na úvodný priateľský súboj predsezóny 2020. Katalánci prehrali 1:2, ťažkú hlavu si z toho robiť netreba. Angličania sú v príprave ďalej, než Katalánci. Bez tak nám tento duel niečo ukázal.

Griezmann začal veľmi dobre

Prestup Griezmanna do Barcelony bol jedinečný. Prv pred rokom odmietol, teraz napriek obrovskej nevôli Atlética Madrid predsa len prišiel. A dostal priestor v základnej zostave hneď pri prvej možnej príležitosti. Zároveň bol najlepším hráčom Barcelony prvého polčasu. Hral výborne napriek škaredému faulu zo stranu Jorginha - jednoducho sa otriasol a pokračoval v hre. Výborne kombinoval s Dembélém na pravej strane.

V každom prípade si musíme počkať na jeho súhru s Messim a Suarezom a až následne môžeme lepšie zhodnotiť ako Griezmann zapadol do tímu. Už v zápase proti Chelsea predviedol skvelé prihrávky, podobne ako perfektnú improvizáciu v prehustených priestoroch. Škoda len, že Dembélé pozahadzoval strelecké príležitosti, ktoré mu Griezmann vytvoril. Prvých 45 minút na trávniku v každom prípade naznačuje, že Francúz do Barcelony okrem kvality vnesie aj nádych tvrdej roboty, na ktorú si navykol v Atléticu.

Barca bez iskry

Aj niektorí hráči Blaugranas po zápase spomenuli, že v súbojoch boli častokrát neskoro. Niet sa čomu čudovať, veď posledný súťažný zápas sa hral v máji v Copa del Rey a po týždni tréningov sotva očakávať, že hráči budú plní energie. Navyše nepomohol ani jet lag. Chelsea na druhej strane v predsezóne odohrala už 3 zápasy a rozdiel vo výdrži aj zohranosti na trávniku bol zrejmý.

S vyššie popísaným sa nemôžeme čudovať, že hoci je Barca známa svojou kombinačnou hrou a precíznymi prihrávkami, v zápase proti Chelsea to na trávniku nebolo to pravé orechové. Videli sme to napríklad na Piquého výkone, kedy sa mu pri vyvážaní lopty z obrany nedarilo niečo vymyslieť alebo na výkone Sergia Busquetsa, ktorého chyba viedla k úvodnému gólu zápasu.

Mladí sa predviedli - niektorí lepšie, ďalší zas horšie

Zápas proti Chelsea bol skvelou príležitosťou ukázať sa aj pre nové posily či predovšetkým pre hráčov rezervy. Alex Collado na ľavom krídle predviedol niekoľko pekných momentov, Riqui Puig sa blysol vo výbornom svetle, keď zápas režíroval v strede poľa, zatiaľ čo Oriol Busquets sa ocitol na poste pravého beka a ako defenzívny stredopoliar odohral solídny zápas.

Títo mladíci majú stále 19 či 20 rokov a pred sebou kvantum tvrdej práce na to, aby sa dostali do prvého tímu na stálo, no vo včerajšom stretnutí ukázali, že talent na to majú. Na druhej strane stretnutie veľmi nevyšlo Jean-Clair Todibovi, ktorý sa v druhom polčase dostal na pozíciu stopéra. Obrana pôsobila dezorganizovaným dojmom. Minúty do štatistík si pripísali aj Carles Alena a Carles Perez - predviedli pár pekných akcií, no musia na seba ešte viac popracovať. Premiéru v drese Blaugranas si pripísal 22-ročný Frenkie de Jong, ale takisto nebol veľmi viditeľný. V každom prípade je nutné zopakovať, že išlo o prvý zápas predsezóny a na unáhlené závery nie je dôvod.

zdroj: inews.co.uk
foto: facebook

mikimi122

34
2019-07-24 08:26:28

Záhada, že Busi má takéto zlé výkony po celú sezónu? U neho si nemyslím, že je to spôsobené tým, že dlho nehraje, alebo tým jet lagom. Busi hraje slabo už veľmi dlho. Najskôr je to spôsobené tým, že si je až pri veľmi istý, že ho nepredajú, lebo je odchovanec a že nestratí ani kvôli tomu základ. Taký Pique je tak isto odchovanec, ale ten aspoň vie zlepšiť svoje výkony ak hrá zle. Treba aby Busimu Valverde ukázal, že na jeho poste dokážu hrať aj Rakitič a de Jong.

cukr86

23
2019-07-24 08:43:25

Souhlas. Bus si je až moc jistý

michal11

4
2019-07-24 08:58:36

Ja som skôr názoru že je to len prirodzený herný úpadok. Pamätám sa že Xabi Alonso zažil to isté, hoc nie do takej mieri ako Busquets. Samozrejme aj to je pravda že si je príliš istý svojou pozíciou. Hráči ako on skôr upadajú oproti ostatným, nieje čistokrvné DM a ani CM. On je niečo medzi nimi, ťažko je charakterizovať jeho presnú hernú typológiu. Práve to však je charakteristické pre DM v Barcelone, dokonca aj Pep ma takú charakteristiku ak sa nemýlim a O. Busquets je tiež taký, určite sa nájdu aj iné príklady.

T0mIO

-21
2019-07-24 09:09:16

Ja som ho teda počas sezóny nevidel hrať slabo. Je to len o tom čo od neho čakáte. Bohužiaľ tu sa od neho čaká že bude makať jak kante, na to zabudnite. To by bola veľká škoda. A že odflakne nejaký prípravný zápas tak to ma naozaj absolútne netrápi.

michal11

14
2019-07-24 09:18:15

Ja od neho neočakávam hru ako od Kante-ho. Pamätám sa na všetky jeho ročníky v našom drese, sledujem Barcelonu každú sezónu cca 80 až 90 percent zápasov. Problém je v tom že stratil pohyblivosť, agresivitu, dynamiku ktoré mal za mlada. Tieto prvky patria k základným kľúčom pre DM a to je ten problém. Preto som napísal že skôr upadá taký typ hráča, vekom stráca niektoré atribúty. Mne by to ani nevadilo ale je tu jedno obrovské no, nehráme ako kedysi na kontrolu stredu poľa a v takom prípade je jeho herná charakteristika do určitej mieri príťažou a nie spasením. V zálohe nemôže byť spolu Rakitič a Busquets lebo budeme vidieť stále ten istý obrázok. Úprimne lepšia voľba je aj Arthur-De Jong-Busquets(Rakitič), tá by bola aspoň oveľa kreatívnejšia. Bohužiaľ Rakitič nikdy nemal a ani nebude mať takú kreativitu ako De Jong a Artur, ako silne by sme si to neželali.

naqiria

13
2019-07-24 09:52:48

tom, pre teba je Busquets taka modla, ze keby si daval kazdy zapas 2 vlastne goly, stale by si ho daval do zakladu... preboha ved sa staci pozriet aky standard predvadzal minulu sezonu... on si je neskutocne isty zakladom a tak aj vyzera jeho hra. dufam, ze bude hravat cim dalej tim menej

tunno

-7
2019-07-24 10:02:11

Suhlasim s tomom. Buskec je jeden z tych na ktorich sa hadze vypadnutie v LM, pritom cely tim hral zle, pricom keby hraci prednim hrali to co maju tak nam Buskecov prehlad vyhra zapas. Stiahli sme sa branit s ofenzivnym rozostavenim 4-3-3 navyse bez Arthura, co ine ako prehru sme mohli cakat

tunno

-6
2019-07-24 10:02:49

Staci pripomenut ze v domacom zapase kde sme sice nehrali vyborne ale aspon dobre bol Buskec jeden z klucovych hracov

naqiria

3
2019-07-24 11:12:57

u teba objektivita ohladom Busquetsa tiez asi vela neznamena. este som od teba nevidel jedno krive slovo napisat na jeho adresu, aj ked bol viac krat najhorsim hracom zapasu...

T0mIO

0
2019-07-24 11:06:17

Asi by sme mali odohrať pár zápasov bez neho, potom by sa im tu otvorili oči.

Despot

5
2019-07-24 10:18:53

Mne sa na pravom kraji O. Busquets nepáčil, nič do predu a v zadu to cez neho lietalo, zato De Jong v druhom polcase nepokazil prihravku, radosť sa na neho pozerať. Potešil ma i Rafina, hral vyborne, o dost lepsie ako Dembele. Velka škoda jeho zranení. Griezman paráda, verim ze i messi bude lepší v predu ked si bude mat s kým narazit a presne prihrat

elcentrolino

5
2019-07-24 11:04:20

Premiéru v drese Blaugranas si pripísal 22-ročný Frenkie de Jong, ale takisto nebol veľmi viditeľný. počkaj.. what??! veru nebol lebo nemal asistenciu ako Sergio... ale výrazne oživil tu zálohu vedel potiahnut loptu čo pri sergiovi som už nevidel zo 2 roky ale redaktori z toho dennika zrejme asi pozerali iný zápas .

bulldozer

0
2019-07-24 12:00:52

De Jong i ked hral vzadu az za Rakiticom, tak predviedol ovela viac, nebrzdil hru ako Rakitic, nebol posrany i ked hral prvy zapas a hned to posielal dopredu. Mam z neho velku radost, de Jong je vsetko co Rakitic mohol byt.

maros1

-1
2019-07-24 15:13:12

Nikto nie je zohratý, to nie je argument.
Jediné pozitívum je, že horšie to hádam ani už nemôže byť

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.