Devätnásťročný Jean-Clair Todibo prišiel do prvého tímu FC Barcelona iba v januári tohto kalendárneho roka a blaugranas s ním majú veľké plány. I napriek tomu, že sa však v týchto dňoch hovorí najmä o tom, že by mal na Camp Nou ostať, vo veci francúzskeho zadáka sa ešte môže udiať prakticky hocičo. 

Predstavitelia FC Barcelona chceli počas tohto leta kúpiť Matthijsa de Ligta, hviezdneho holandského mladíka z Ajaxu Amsterdam. Futbalista, ktorého agentom je Mino Raiola, mal však astronomické platové požiadavky a navyše by stál Kataláncov minimálne sedemdesiat miliónov eur, a tak sa rozhodli úradujúci šampióni najvyššej španielskej ligovej súťaže túto možnosť zahvrnúť. Nasledoval plán B, poškuľovať začali po švédskom reprezentantovi hrajúcom v mančafte Manchestru United Victorovi Lindelöfovi, ktorý bol dokonca sám transferu na Camp Nou naklonený, avšak jeho zamestnávateľ rokovať o jeho prestupe nechcel za žiadncyh okolností. Barca to vyskúšala hneď viac ráz, ale Červení diabli boli neoblomní. 

Direktíva sa tak rozhodla inak, keďže pochopila, že nezíska ani jedného z dvoch stopérov, o ktorých mala výrazný záujem, nekúpi žiadneho ďalšieho stredného obrancu. Stávka tak konzekventne padla na Jeana-Claira Todiba, ktorý už súčasťou tímu je, pričom devätnásťročný futbalista bude v akejsi Valverdeho hierarchii na štvrtej pozícii za Piquém, Lengletom a Samuelom Umtitim. 

I napriek tomu, že však zavládlo všeobecné uspokojenie s tým, že bývalý futbalista Toulouse ostáva v Barcelone, kde bude postupne ako hráč dozrievať a zaznamenávať progres, leto je ešte dlhé a všetko sa môže zmeniť. Todibo má na stole hneď viacero ponúk, pričom si dokonca bude môcť vyberať medzi potenciálnym hosťovaním a trvalým prestupom. S ponukou hosťovania prišli v ostatných dňoch rozličné družstvá na čele s francúzskym Nantes či Milánom, zatiaľ čo vieme, že stály transfer mu navrhujú najmä v Premier League. 

Nuž, zdá sa, že Todibo bude musieť v nadchádzajúcich dňoch učiniť dôležité rozhodnutie. Barca mu verí, no na druhej strane mu nikto nemôže garantovať, že bude pri obrovskej hráčskej konkurencii reálne hrávať. Je, každopádne, stávkou do budúcnosti a bude iba na ňom, či uprednostní dlhodobú víziu, alebo túžbu po štartoch hneď teraz.

Zdroj: md
Foto: md

Cizinkx

30
2019-07-24 14:44:21

Jistě a do sezony pujdeme s Piquem, Lengletem a napůl zraněným Umtitim. Ale tak proč ne, ještě prodejte Semeda protože na pravo dokáže přeci perfektně zahrát stálice Roberto a zada mu může krýt Wague třeba. Na levo stačí Jordi netřeba někoho přivést. Jo a zálohu chci na další rok Vidal-Buquets- Rakitič protože raketa si za ten gol zaslouží na dalších 5 let smlouvu. Prostě tenhlý tým momentálně nemá žádnou koncepci nic další sezona se pojede přesně tak jak skončila ta předchozí. Zadná změna nic, a Valverdemu nevěřím nic, je to jen loutka nic víc.

BayernMunchen

-18
2019-07-24 16:29:14

Pozor tu sa nesmie kritizovat! Vsetko je dokonale, a my musime fandit a dufat lebo sme len ovce bez nazoru ktorym bato povie co si maju mysliet!

Federer

5
2019-07-24 19:59:26

Ty bavorské všetko negujúce vemeno : necítim sa ako ovca a ani nik z prítomných. Rozosievaš tu nenávisť - typický Slovák... Ja prajem všetkým našim hráčom, trénerom, fandom šťastnú roku a dobrý rok 2019-2020. S Tebou alebo bez teba ale radšj BEZ ! Zdá sa mi že admini Ťa potrebujú na rozprúdenie debaty čo spĺňaš na 300%. ADMINI : kde v riti ste ? Toto už presahuje hranice. Alebi ich chceme prekročiť ? Ja teda nie ale dokážem si nájsť prípadne aj iné fórum Barcy s normálnymi ľuďmi. Aj keď je to stále zložitejšie.

Cingi

0
2019-07-24 22:02:52

Nechaj ho, musí to mať ťažké

Fishinko

0
2019-07-25 06:20:06

zi a nechaj zit.. kazdy ma narok na svoj nazor, bayern vela krat hovori pravdu ale ma svoj styl podania svojho nazoru a to sa vela ludom nepaci.. proste to bud necitaj alebo si to nevsimaj.. ja sa to pomaly naucim na volovinach co pise peterkrizan :D

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.