Únia európskych futbalových zväzov UEFA zverejnila tento piatok desiatich nominovaných na ocenenie pre hráča, ktorý strelil najkrajší presný zásah vo všetkých európskych súťažiach počas sezóny 2018/19. Figurujú medzi nimi i dvaja hráči FC Barcelona. 

Na ocenenie pre futbalistu, ktorý skóroval počas uplynulého ročníka najpohľadnejším spôsobom v súťažiach organizovaných Európskou futbalovou federáciou UEFA, je nominovaný aj kapitán Barcy Lionel Messi, a to za gól do siete Liverpoolu. Argentínčan sa presadil do siete brazílskeho gólmana Alissona Beckera v prvom súboji semifinálového dvojzápasu Ligy majstrov, no Kataláncom to v konečnom dôsledku nepomohlo. 

Spomedzi azulgranas sa v najlepšej desiatke nachádza aj chorvátsky stredopoliar Ivan Rakitić, a to za jeho akrobatický volej v zápase proti Tottenhamu. Skúsený futbalista zaznamenal tento nádherný presný zásah v bájnom prostredí Wembley, a to v rámci skupinovej fázy Champions League. 

Okrem Messiho a Rakitića sú na zozname kandidátov aj ďalšie hviezdne mená. Začnime Cristianom Ronaldom, ktorý strelil v skupinovej fáze Ligy majstrov krásny gól proti Manchestru United, či Pedrom Rodríguezom a jeho zakončením nádhernej akcie zo zápasu medzi Chelsea a Sláviou v Prahe. Dopĺňajú ich senegalský hráč Rennes Ismaïla Sarr, ktorý prekonal neuveriteľným spôsobom Jablonec, portugalský internacionál Nani a jeho presný zásah do siete Karabachu či Danilo, autor úchvatného gólu proti Srbsku. Poslednými tromi nominovanými sú David Faupala za presný zásah v súboji s Laziom, Enzo Millot, ktorý strelil gól proti Česku a Kateřína Svítková. Táto futbalistka svojím úspešným streleckým pokusom prekonala Bayern Mníchov. 

O osude ocenenia môžete rozhodnúť i vy, a to prostredníctvom oficiálnej stránky UEFA. Hlasovať môžete do deviateho augusta. 

Keď sa pozrieme na predchádzajúce ročníky, Leovi Messimu sa pomerne dobre darí. Rodák z Rosaria zvíťazil v ankete dva razy po sebe, v roku 2015 po nádhernom presnom zásahu do siete Bayernu a rok nato za gól s Rímom. V roku 2017 sa stal víťazom Mario Mandžukić a pred rokom Cristiano Ronaldo, ktorý ešte ako hráč Madridu pokoril Juventus, svojho súčasného zamestnávateľa. 

Zdroj: uefa
Foto: uefa, md

PETOHOLO93

9
2019-07-26 17:32:44

Za mňa Rakitic ten gól proti Totenhamu bol mega... Samozrejme aj Leov priamy kop bol excelentný...

barcelonista29

9
2019-07-26 17:45:30

Za 3, 2, 1... vybehnú Rakiticovi obhajcovia :D

bulldozer

-19
2019-07-26 18:26:34

Najlepsi Rakitic i ked ani sam nevie ako to tam trafil. Este musi vela cvicit aby kopal ako Hamsik. https://www.youtube.com/...

el_dominiko

8
2019-07-26 19:24:05

Wow, ozaj pekné góly padli

Alek

-3
2019-07-26 20:14:46

ci sa vam to paci alebo nie ale rakitic je jeden z mala hracov co vedia dat za barcu gol messiho neratam a hlavne dava dolezite goly

GabrielSVK

6
2019-07-26 20:19:08

To je skôr smutné, že tam máme hráčov ako Suarez, Dembelé, dobrý Malcom na lavičke, ale gól musí dať Rakitič.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.