Rakuten Cup vyvrcholil dnes o jedenástej hodine nášho času stretnutím medzi Vissel Kobe a FC Barcelona, v ktorom sme sledovali jednoznačnú dominanciu katalánskeho veľkoklubu odmenenú výhrou pomerom 0-2. V konečnom dôsledku však nebude na výsledok hľadieť nikto, dôležité je, že za sebou máme pamätný duel, na ktorý tak skoro nezabudneme. 

V drese domáceho mužstva sme videli aj bývalého barcelonského a aktuálneho kapitána Vissel Kobe Andrého Iniestu, pre ktorého išlo o vskutku jedinečný a zvláštny zápas. "Nakoniec som si pozberal asi všetky dresy, a to v prvom rade preto, aby som ich rozdelil medzi svojich súčasných spoluhráčov, nech majú na tento deň spomienku do konca života. Priniesol som si na to vlastný plecniak a napokon bolo tých dresov viac ako dvadsať," komentoval v mixzóne. 

"Hrať proti tým, ktorí boli dlhé roky mojimi spoluhráčmi, bolo naozaj tak trochu čudné. Nikdy som si nepredstavoval, že ich uvidím na druhej strane barikády. Bol to špeciálny deň," pokračoval. 

Fuentealbillčan potvrdil, že svoj odchod neľutuje. "To by bolo prisilné vyjadrenie. Vždy som hovoril, že ak by som cítil, že som dostatočne silný na to, aby som hral za Barcu aj naďalej, pokračoval by som tam, ale môj čas sa naplnil a teraz si futbal užívam vo Vissel," zdôraznil.

"Máme za sebou krásny deň, snažili sme sa, ale nedokázali sme skórovať. Naša forma nie je najlepšia, ale privítať Barcu bolo unikátne," dodal.

Samper: Snažili sme sa

Po skončení súboja priniesol svoju analýzu i ďalší bývalý Barcelončan v službách Kobe Sergi Samper. "Treba uznať, že boli výrazne lepší. Držali loptu, ale snažili sme sa a dokonca sme si vypracovali zopár šancí," tvrdil.

"Na Iniestovi som videl, že bol veľmi šťastný, azda sme nedokázali spolupracovať na trávniku tak veľmi, ako sme si to predstavovali, ale Andrés je nápomocný pri každom jednom dotyku s loptou," tvrdil o svojom kapitánovi.

No a napokon, Samper upokojil fanúšikov po tom, čo inkasoval v zápase tvrdú ranu. "Je to len odrenina," zakončil.

Zdroj: md
Foto: md

Barcelona2002

26
2019-07-27 15:52:35

Xavi iniesta to už podľa mňa ich nikto nenahradí

Rasto_909

18
2019-07-27 16:25:04

keby to tak pochopil Rakitič ..

emiliano

4
2019-07-28 11:03:28

Iniesta a Xavi boli perlami v Barci. A perlami sú aj charakterom. Obaja pochopili, že vzhľadom na pribúdajúce rôčky nadišiel čas skončiť, na lavičke nechceli ostať a nežobronili o zmluvy, hoci prežili celý svoj futbalový život u nás. Toto je ukážka charakteru. Taký Busi by to mal pochopiť tiež. O Rakim ani nehovorím.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.