FC Barcelona je klubom, kde sa od práce s mládežou očakáva nesmierne veľa. Žiadna iná akadémia na svete nevyprodukovala také veľké mená ako Lionel Messi, Xavi Hernández či Andrés Iniesta, no v ostatných rokoch sa hovorí o jej miernom úpadku. Pozrime sa spolu na šiestich canteranov, ktorí by si zaslúžili šancu v prvom tíme blaugranas

Carles Aleña

Iste, Carles nie je pre fanúšikov žiadnym neznámym pojmom, celkovo už nastúpil v áčku do tridsiatich dvoch duelov, no pokiaľ by sme spočítali minúty, ktoré odohral, vyšlo by to spolu len na šesť plných zápasov. Dnes sa z neho stal regulérny hráč prvého tímu a vo svojich dvadsiatich dvoch rokoch ostáva len veriť, že svoj talent pretaví v úspech. 

Moussa Wagué

Jednou z hviezd minuloročných Majstrovstiev sveta, akokoľvek mladý vtedy bol, sa stal Moussa Wagué, po ktorom po jeho skvelých výkonoch v drese Senegalu siahla práve Barca. Krajný obranca putoval do béčka a medzičasom v apríli debutoval i v prvom tíme. Na konci ročníka mal tri štarty. Barca na prestupovom trhu hľadá krajných obrancov, no dobrá altrenatíva by sa mohla ukrývať priamo v jej štruktúrach. 

Mike van Beijnen

Nuž, keď hovoríme, že blaugranas by sa nemuseli uchýliť ku kúpe nového pravého krajného obrancu, ďalším dôkazom je mladý van Beijnen. Holanďan prišiel ako voľný hráč z Bredy a upútal minimálne svojou výkupnou klauzulou s hodnotou sto miliónov eur a skutočnosťou, že je krstným synom Frenkieho de Jonga. Kladú sa na neho veľké požiadavky. 

Riqui Puig

Riqui je perlou súčasného barcelonského béčka. Devätnásťročný stredopoliar hviezdi aj počas aktuálnej predsezónnej prípravy, keď sa prezentoval mimoriadne kvalitným výkonom najmä v prvom súboji s londýnskou Chelsea. Pripisuje sa mu obrovská budúcnosť. 

Oriol Busquets

Bez toho, aby mal nejaký vzťah so Sergiom Busquetsom, je zaujímavé, že obaja hrajú na rovnakom poste a dokonca disponujú podobnou stavbou tela. Mladý Oriol je mimoriadne technicky aj takticky vyspelý a postupne by po svojom menovcovi mohol prevziať v ekipe štafetu. 

Miranda

Jednou z barcelonských priorít je kúpa ľavého krajného obrancu, ale opäť sa ukazuje, že direktíva by možno mala staviť na vlastné zdroje. Miranda je vysoký a solídny v defenzívy, no zároveň miluje výpady do útoku. Mohla by sa z neho stať ideálna náhrada Jordiho Albu. 

Zdroj: 90min.com
Foto: 90min.com

Blstak

28
2019-07-29 15:00:56

talentov máme každý rok 5-6 nových.. určite by si každý zaslúžil svoju šancu, ale keby to bolo na mne, stavil by som svoju kartu na Puiqa (v ňom jedinom vidiím, že by mohol byť nový Xavi alebo Iniesta)

Maaca

20
2019-07-29 15:02:22

Nevím teda čím by si ten Beijen zasloužil šanci. Jinak bych nasazoval wagueho jako deuheho pravyho obránce po semedovi. Ten kluk je budoucnost. A samozřejmě Puig by měl být nastalo hráč A týmu.

FcbMun10

9
2019-07-29 15:14:49

Ako môže byť Beijnen krstnym synom De Jonga keď je od De Jonga mladší len o 1,5 roka ?

MilujemBarcu

0
2019-07-29 15:45:20

možno má o 20 rokov staršiu sestru, ktorá je mamou De Jonga

MilujemBarcu

1
2019-07-29 15:46:47

teda, zle som to napísal...možno má De Jong o 20 rokov starsiu sestru a jej syn je ten chalanisko

Marian

2
2019-07-29 17:18:43

A preto sa ako 1,5 ročný vybral Frenkie do kostola na krstiny van Beijna, aby mu mohol byť krstným otcom :-)

Lukahimself

3
2019-07-29 15:47:24

Bejinen? Víc než perez? Ok, všechno to dává smysl... ????

Chleba123

-8
2019-07-29 16:02:02

Perez není zas tak výjimečný.. .takových lidí je v akademii spoustu

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.