Keď v máji Barcelona hanebným spôsobom vypadla zo semifinále Ligy majstrov v dvojzápase s Liverpoolom, netreba určite pripomínať, ako Katalánci nevyužili trojgólový náskok z prvého zápasu a na Anfielde prehrali pomerom 4-0, The Reds jednoducho blaugranas ubehali v strede poľa. Vekový rozdiel bol mimoriadne výrazný, zatiaľ čo priemerný futbalista Barcy mal 29,5 roka, pri Liverpoole to bolo o tri a pol roka menej. 

Barca potrebuje nové pušky, ale odkiaľ by ich mala získavať, je predmetom diskusie nie iba v jej vedení, no i medzi fanúšikmi. Spomedzi štrnástich hráčov, ktorí nastúpili do dvojzápasu s Liverpoolom bol posledným futbalistom, ktorý debutoval v drese prvého tímu ako odchovanec, Sergi Roberto. Svoju premiéru si však odkrútil ešte pred deviatimi rokmi. Vyzerá to tak, akoby sa produkcia La Masíe, ktorá dala klubu zlatú generáciu okolo Lionela Messiho, Xaviho či Andrésa Iniestu, jednoducho zastavila. 

"Pre klub ako Barcelona potrebujete na pôsobenie v prvom tíme mimoriadny talent. Nie je vždy jednoduché nájsť hráčov z akadémie, ktorí by mali dostatočný talent na to, aby sa prispôsobili podobnému tlaku a dokázali hrať na vysokej úrovni počas dlhých sezón," hovorí Damia, bývalý hráč Barcy, ktorý v súčasnosti koučuje mužstvo hráčov do osemnásť rokov. 

"Rovnako tak sa dnes otvoril prestupový trh už šestnásťročným hráčom, a tak z Barcelony odišli chlapci ako Eric Garcia do Manchestru City, Jordi Mboula do Monaka či Sergio Gómez do Borussie. Nie je jednoduché udržať ich, pretože to je mimoriadne nákladné. Môžete dať šancu niekoľkým mladíkom, no nie všetkým."

Tento článok je exkluzívny obsah ForcaBarca

Martin77

21
2019-08-01 16:31:54

Nejsem si jistý, jestli Barca musí za každou cenu vyhrávat každý zápas.Koukat jen na to, jestli Barca získá strašně důležitý, pře důležitý trebl. Ano vítězství je fajn, ale taky se od ní čeká pohledný fotbal a taky vždy byli opory týmu velké množství mladých talentovaných hráčů. Valverde by měl rozhodně odejít, aby Barca mohla jít na horu! Guardiolovi nikdy nešlo o to, aby v první řadě vyhrál každý zápas, ale aby jeho tým hrál skvělí kombinační, technický fotbal a pokud se to bude dělat dobře výsledky přijdou sami. Valverde posílá do hry pravidelně 12 -14 hráčů, takže šance pro mladíky ukázat svoje schopnosti je 0.

Mascherano

1
2019-08-01 18:38:32

Mascherano

4
2019-08-01 18:38:50

Take the ball pass the ball

jibos

1
2019-08-02 23:09:35

Komentár bol vymazaný kvôli porušeniu kódexu diskutujúceho.

adriano

11
2019-08-01 16:47:08

Perfektný článok a vypovedajúci o zlom smerovaní tohoto klubu.Je na hanbu keď segura odmietne hráča ako je Kubo a vzápätí sa podpíše hrac abe za ešte viac.Alebk podpisu hráča ktorý je synom agenta hráča hrajúceho v áčku.A ktomu tréner ktorý je zasratý postaviť a uprednostniť mladšieho hráča ktorý je kvalitatívne už na úrovni starých hracov.Barcelonska la masia má čo ponúknuť a už by bolo načase aby mal valverde gule na to a zapracovaval mladšiu generáciu do kádra...

kluc

2
2019-08-01 17:00:43

Ako je v článku, kritický vek je 19-22 rokov, kedy hráči už nemajú hrávať 3. ani 2. ligu aby sa zlepsovali.
Neviem v akej fáze je tá spolupráca s Ajaxom ale ak by sme im posúvali každý rok 1-2 hráčov do áčka na hosťovanie bolo by to ideálne, ale samozrejme neviem čo by z toho mal AJAX že nám vychova hráča.
Je iná doba, kluby chcú hneď top hráčov, ak chcú všetky trofeje, preto aj Valverdeho trocha chápem.

Breza

1
2019-08-01 18:38:45

https://www.sport.es/... dufam ze aspon Raki

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.