Aj napriek tomu, že FC Barcelona dala jasne na známosť, že počas tohto leta predať Artura Vidala neplánuje za žiadnu cenu, predstavitelia Intera Milána na čele s hlavným kormidelníkom Arturom Vidalom robia všetko pre to, aby ho získali i tak. Manažér blaugranas Ernesto Valverde je však presvedčený o tom, že Čiľan má stále jeho mančaftu čo ponúknuť, keďže je v mužstve unikátny svojím profilom.

Informácie z Talianska, konkrétne z denníka Tuttosport, naznačujú, že hlavný tréner Interu Miláno Antonio Conte chce nielenže získať Artura Vidala, no i ďalšieho stredopoliara FC Barcelona. Menovite si do svojich radov zaumienil zlanáriť Ivana Rakitića, o ktorého odchode z katalánskej metropoly sa hovorí už dlhšie. Okolo obidvoch týchto hráčov by si vedel charizmatický taliansky lodivod predstaviť vybudovať svoj nový projekt, ktorého hlavným cieľom je vylepšiť štvrtú priečku z uplynulého ročníka. Hoci sa totiž nerrazzuri dostali do najprestížnejšej európskej klubovej súťaže Champions League, fanúšikovia príliš spokojní s výsledkami a priebehom celej sezóny neboli. 

Aký je teda Conteho plán? Bývalý kouč londýnskej Chelsea v prvom rade chce urobiť všetko pre to, aby bol jeho káder čo najužší. Už od začiatku prestupového obdobia sa pritom po potenciálnych posilách obzerá v Barcelone, ale on samotný si dobre uvedomuje, že na to potrebuje klub najprv uskutočniť hneď niekoľko predajov. Antonio nepočíta ani s ofenzívnym stredopoliarom Nainggolanom, ani s centrálnym záložníkom Joaom Mariom, za transfery ktorých by mohli na Štadióne Giuseppeho Meazzu zinkasovať čiastku štyridsaťšesť miliónov eur. Pokiaľ by sa to direktíve podarilo, uvoľnili by sa z klubovej pokladnice prostriedky na podpisy Čiľana a Chorváta, a rovnako tak by sa pre nich našlo miesto v mančafte. 

V kontexte týchto informácií dodajme, že Ivan Rakitić je v posledných dňoch spájaný s odchodom do dvoch európskych veľkoklubov. Špekuluje sa, že skúsený rodák zo švajčiarskeho mesta Möhlin by mal skončiť buď práve hrajúc za Inter, alebo v ekipe Manchestru United, kde za neho Červení diabli údajne ponúkajú čiastku päťdesiat miliónov eur. Rozhodujúce budú nasledujúce dni. 

Zdroj: sport
Foto: sport

Petros

top komentár
53
2019-08-01 21:46:15

Prodal bych okamzite oba.Rakitic uz je jen brzda a Vidal zahral sice perfektne ,ale je to spise silovy a bojovny hrac,vsechna cest ,jak necha dusi na hristi .Ale myslim si,ze mu trochu schazi technika a tvorivost a finalni prihravka . Ve stredove rade toto schazi vice hracum z lonskeho zakladu. Chtelo by to mista pro mlade,taky bojovne a behave,ale i technicky vybavene

jibos

0
2019-08-02 23:05:09

Komentár bol vymazaný kvôli porušeniu kódexu diskutujúceho.

adriano

7
2019-08-01 21:49:45

Presne tak mohol by ich oboch kúpiť Inter a tak by sa uvoľnili miesta pre mladsich.

2sjr

19
2019-08-01 21:51:19

Ťažko povedať ale možno by mám prospelo predať oboch . Bolo by mi za nimi smutno ale taký je život Raketa u nás už neukazuje tú kvalitu a potrebuje zmenu i keď si to sám neuvedomuje a Arturo to je býk ktorý má síce kádri miesto ale treba dať možnosť mladým.

Vladis_46

8
2019-08-01 22:01:04

Rakitiča predať, pretože jeho miesto nahradí De Jong, Vidala by som kľudne nechal, nemá skoro žiadnu hodnotu, niekde na úrovni 15mega, ale ako hráč z lavičky by mohol byť veľkým prínosom, keby sme nemali zápas pod kontrolou.
Vidal nie je typický hráč vhodný pre Barcelonu, ale ani už Barca nepredvádza svoj herný prejav z minulých rokov. Som zato, aby Vidal zostal, ale musí sa uspokojiť s menšou porciou minút.

Keď odíde Rakitič, Rafinha, tak sa tie minúty dajú rozumne rozdeliť medzi hráčov. Aj Busi už by mal dostávať viac oddychu

Vladis_46

23
2019-08-01 22:02:57

Nemôžeme predať všetkých skúsených a nechať hrať len mladých, tí starší im odovzdajú aj skúsenosti a držia aj morálku v kabíne. Len je načase starším hráčom redukovať počet minút na ihrisku.

kluc

-5
2019-08-01 22:14:09

Ja som tiež názoru že proste v základe v strede zálohy musí hrať jeden skúsený (Busi alebo Vidal) doplnený mladými (do 25 r.) hráčmi.

Breza

0
2019-08-01 23:50:27

dufam ze raz bude v Barce hrat tiez talent https://www.youtube.com/...

Didalop

-8
2019-08-02 06:32:02

Juj, predat, hned. A ako bonus tucneho simulanta a bude to parada!

Venca92

0
2019-08-02 08:39:11

Opravte si kormidelníka z Vidala na Conteho ;)

Slavomir

0
2019-08-02 09:16:23

Rozmyslam ako pomoct Contemu,aby si zobra terminatora Vidala superrychleho Rakitica... :-) :-) :-)...ale ten vtip,ze to chce postavit na nich dvoch tak to im dava nadej do buducna v Milane :-) :-) :-)

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.