Malcom Filipe Silva da Oliveira si svoj sen triumfovať v drese FC Barcelona nesplnil, no i napriek tomu, že mu pôsobenie u blaugranas príliš nevyšlo, smútiť nemusí. Brazílčan počas jedného ročníka na Camp Nou odohral len minimum duelov, avšak stal sa súčasťou vskutku rentabilnej operácie, prestupujúc do Zenitu Petrohrad. 

Od brazílskeho krídelníka Malcoma sme po jeho príchode do FC Barcelona z prvého tímu Bordeaux nesmierne veľa očakávali, no hráč si príliš nesadol s trénerom Ernestom Valverdem a napokon zažil sezónu plnú sklamaní. Futbalista teraz Katalánsko opúšťa, pričom jeho novým zamestnávateľom sa stáva Zenit Petrohrad, ktorého predstavitelia zaňho azulgranas vyplatia štyridsať miliónov eur plus ďalších päť miliónov prostredníctvom bonusov. 

Z Malcoma sa stáva štvrtý najdrahší predaj barcelonskej histórie. Lídrom rebríčka je pritom, samozrejme, Neymar. Za superstar niekdajšieho ikonického mančaftu Luisa Enriqueho zaplatili v Paris Saint-Germain astronomických dvestodvadsaťdva miliónov eur, čo z neho urobilo nielenže najhodnotnejšieho hráča dejín klubu, no najdrahšieho hráča všetkých čias i v globálnom meradle. Na druhej priečke pomyselného rebríčka sa nachádza Luis Figo, ktorý temer pred dvadsiatimi rokmi opustil Barcu, aby pôsobil v drese úhlavného rivala z Realu Madrid. Tretí je Paulinho Bezerra, futbalista pred rokom putujúci do čínskeho Guangzhou Evergrande za slušnú čiastku v hodnote štyridsaťsedem a pol milióna eur. Na delenej štvrtej priečke sa teraz, pokiaľ nepočítame bonusy, ocitol Malcom spoločne s Alexisom Sánchezom. Čiľan putoval do londýnskeho Arsenalu, ktorý za neho zaplatil rovnako štyridsať miliónov eur. 


*6 miliónov pre agenta

Pokračujúc v zozname, šiestu najvyššiu sumu zinkasovali v kanceláriách Camp Nou za Cesca Fabregasa, ktorý vyšiel Chelsea na tridsaťšesť miliónov eur. Nasleduje dvojica nedávnych prestupov, konkrétne Jaspera Cillessena za tridsaťpäť miliónov do Valencie a Yerryho Minu za zhruba tridsať miliónov do Evertonu. Celú desiatku uzatvára deviaty Yaya Touré, ktorý opustil Barcelonu, aby sa stal legendou na Etihad Stadium v Manchestri City, a bájny Ronaldo, ktorý sa z Katalánska porúčal už po roku do Interu Miláno za vtedy závratných dvadsaťosem miliónov. 

Zdroj: md
Foto: md

singo1

-5
2019-08-02 19:12:57

Svoj sen nesplnil :) :) :)

jibos

-3
2019-08-02 23:03:01

Komentár bol vymazaný kvôli porušeniu kódexu diskutujúceho.

maros1

-4
2019-08-03 08:22:30

Urobil to najlepšie čo mohol , získal aspoň nejaké skúsenosti, na túto úroveň žiaľ nemal.

Revive

4
2019-08-03 10:08:53

Na túto úroveň mal, len náš pragmatický tréner s ním nevedel pracovať a zabil ho na lavičke, čo si on nezaslúžil.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.