Prinášame Vám komentár šéfredaktora katalánskeho denníka SPORT Ernesta Folcha. 

Len včera sme sa dozvedeli o tom, že Dani Alves sa upíše na tri ročníky Sao Paolu, čo znamená, že vo chvíli, keď sa mu skončí kontrakt, bude mať po účinkovaniach v Bahíi, Sevilli, Barce, Juve, Paríži a v neposlednom rade brazílskej reprezentácii už tridsaťosem rokov. Dnes je so štyridsiatimi dvomi trofejami hráčom s najväčším počtom titulov histórie a spôsob, akým sa drží dlhoročne na výslní, je obdivuhodný, avšak rešpekt si ani zďaleka nezaslúži iba preto. 

Ak sa mu darilo počas takých dlhých rokov figurovať medzi absolútnou špičkou, veď predstavoval napríklad fundamentálny článok legendárnej Guardiolovej ekipy, ktorá si získala obdiv celého sveta, bolo to bezpochyby vďaka jeho fenomenálnej profesionalite, pristupujúc do všetkých veľkých zápasov s obrovskou vášňou a ukážkou svojho najlepšieho futbalu. 

Keď sa totiž dostal zápas do kľúčového okamihu, keď si to chvíľa vyžadovala najviac, jeho výkon bol najkvalitnejší a jeho forma na vrchole. Bol to nekonečný extrovert a jeho predstavenia na trávniku dokonale odzrkadľovali aj jeho skutočný charakter. Ide o muža otvorenej mysle, ktorý vždy pristupoval k futbalu ako ku svojej obrovskej záľube. 

V análoch bude zapísaný navždy ako krajný obranca, ale nebudeme ďaleko od pravdy, ak povieme, že bol vždy futbalistom, ktorý nemal žiadne limity. Alves bol, je a až do konca života bude hráčom pohybujúcim sa na celom trávniku, muž schopný akejkoľvek veci v akomkoľvek momente. Ukážkou jeho nespornej kvality je aj fakt, že od jeho odchodu z Barcelony ubehli už neuveriteľné štyri roky, no v klube za neho ešte stále márne hľadajú na pravej strane obrany náhradu. 

Alves po sebe v Barce, podobne ako vo všetkých kluboch, kde pôsobil, zanechal nezmazateľné dedičstvo. Dobrou správou je, že sa opäť rozhodol vo svojej kariére pokračovať a budeme sa z neho tešiť ešte aspoň ďalšie tri roky. Jeho večný boj s časom vrelo vítame.

Zdroj: sport
Foto: sport

Pader

11
2019-08-06 16:03:19

dúfam že toto není pravda: https://twitter.com/...

T0mIO

-10
2019-08-06 16:18:39

Ja dufam že je. Tu sa len trápi, aj pre neho bude lepší odchod.

Cizinkx

3
2019-08-06 16:19:39

Nevím jestli už to tady proběhlo. Ale prý Neymar dostal od PSg svolení odejít :). Takze jsem zvědav jak to dopadne.

2sjr

2
2019-08-06 19:16:57

Alveus bol , je a podľa výkonov na copa America aj bude skvelý. Škoda že si nemohol zahrať ešte za nás ale tak to chodí. A dúfam že ďalšiu sezónu nový tréner stiahne Coutinha späť

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.