Nový ľavý krajný obranca FC Barcelona si už vo svojom novom pôsobisku vybral nové číslo. Junior Firpo bude nosiť v nadchádzajúcej sezóne dvadsaťštvorku a na drese bude mať napísané "Junior", presne ako v Reale Betis. 

Krajný obranca Junior Firpo, ktorý prichádza na Camp Nou ako konkurencia pre Jordiho Albu, má za sebou v Barce svoj prvý deň. Futbalista z Dominikánskej republiky ráno pristál na letisku El Prat, aby sa z neho stál následne oficiálne hráč blaugranas, pričom už medzičasom stihol podstúpiť aj lekársku prehliadku. Chýba len posledný detail, a to podpis jeho kontraktu, ktorý bude platný do roku 2024.

Junior už má za sebou aj prvú oficiálnu akciu, keď sa zúčastnil štyridsiateho Kongeru fanklubov FC Barcelona a následne sme sa dozvedeli, že vo svojom novom pôsobisku bude nosiť číslo dvadsaťštyri. Zdedil ho tak po Thomasovi Vermaelenovi, ktorý už je dnes hráčom Vissel Kobe. V Betise nosil mladý špílmacher dvadsiatku, avšak tá patrí u úradujúcich španielskych ligových šampiónov Sergimu Robertovi, a tak si mohol vybrať iba medzi číslami 14 a 24.

"Z pobytu v Barcelone mám neuveriteľný pocit. Som chlapec, ktorý je medzi elitou len veľmi krátko, všetko sa to stalo tak neuveriteľne rýchlo. Som mimoriadne pyšný na to, že môžem byť v tomto klube," komentoval už ako blaugrana pre Barca TV. 

Junior verí, že sa dokáže rýchlo adaptovať Valverdeho štýlu hry. "Našťastie boli moji poslední dvaja tréneri, minimálne sa to tak hovorí, vyznávači barcelonského štýlu. V konečnom dôsledku mi to dopomohlo k tomu, aby som bol dnes tu," pokračoval. 

Obranca si spomenul aj na minuloročný zápas medzi Barcou a Betisom, v ktorom Andalúzania triumfovali na Camp Nou po jeho góle pomerom 3-4. "Pamätám si, že to bol nádherný duel, obzvlášť pre nestranného diváka. Bolo to niečo neuveriteľné, videli sme sedem gólov. Naozaj sme si to užili a ja som podal kvalitný výkon," zakončil Firpo. 

Zdroj: md
Foto: md

www.JW.ORG

7
2019-08-06 07:43:33

Nepište nosiť v nadchádzajúcej sezóne dvadsaťštvorku, ale napište že "bude nosit č.24" - je to více čitelné a přehledné

David97

20
2019-08-06 07:52:04

Normálne kvôli tej polsekunde naviac, čo to prečítam, nestíham teraz do roboty, fu :(

Fishinko

15
2019-08-06 08:10:13

sa smejes, ale ta pol sekunda pri srani moze byt rozhodujuca :D

MeeTee

17
2019-08-06 08:11:38

Nehnevajte sa na mna, ale to cislo 24 je v texte napisane trikrat, raz cislom a dvakrat slovom, ked chceme, aby tie clanky aj nejako vyzerali, chceme, nech to je trochu pestre :-) Pekny den prajem!

Gajdy38

20
2019-08-06 09:00:13

"Našťastie boli moji poslední dvaja tréneri, minimálne sa to tak hovorí, vyznávači barcelonského štýlu. - To môže byť trocha problém, pretože teraz ho taký tréner trénovať už nebude.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.