FC Barcelona sa na turné po Severnej Amerike vydáva po tretí raz v rade, pričom sa jej vedenie opäť bude usilovať o zveľadenie jej značky na tomto mimoriadne atraktívnom trhu. Výjazd Kataláncov má však jeden výrazný cieľ. 

FC Barcelona už dnes vycestuje po deviatykrát vo svojej histórii do Spojených štátov amerických, kde na klub čaká miniturné po severnej časti tejto krajiny. Mužstvo Ernesta Valverdeho ho absolvuje týždeň po tom, čo sa vrátilo z prvej časti predsezónnej prípravy, ktorú absolvovalo v Japonsku, kde odohralo stretnutia s londýnskou Chelsea a domácim Vissel Kobe. Ekipa úradujúcich španielskych ligových šampiónov už aj s novou letnou posilou Juniorom Firpom priletí v Miami, kde v stredu nastúpi do prvého z dvoch priateľských stretnutí s Neapolom. Druhý súboj s rovnakým súperom následne odohrajú azulgranas na University Michigan Stadium, čo bude vôbec posledný duel pred definitívnym začiatkom ligovej sezóny, do ktorej vstupuje Barca úvodným kolom Primery División proti Athletic Bilbao. Na San Mamés by sme mali našich miláčikov vidieť už v sobotu sedemnásteho augusta od dvadsiatej hodiny a štyridsiatej piatej minúty. 

I napriek tomu, že po dvoch predchádzajúcich letách, počas ktorých klub navštívil Ameriku, tentoraz podobný výjazd pôvodne naplánovaný nebol, Barcelončania sa preň napokon rozhodli, hoc v menšom rozsahu, predsa. Prioritu predstavovalo počas tohto leta turné po Japonsku, no vedenie sa rozhodlo aj pre púť do USA, keďže niečo podobné predstavuje obrovské financie pre klubovú pokladnicu. Za každý z dvoch zápasov zinkasuje klub štyri milióny eur a celková čiastka, ktorú celok získa, dosiahne vďaka viacerým akciám ešte omnoho vyššiu čiastku. Ide totiž o to, že obrovským cieľom prezidenta Josepa María Bartomeua je dosiahnuť čiastku ročných ziskov v hodnote jednej miliardy eur, k čomu podobné turné výrazne dopomôže. V predchádzajúcej sezóne sa to ešte nepodarilo, táto suma dosiahla číslo 960 miliónov, no predpokladá sa, že tentoraz by to už vyjsť mohlo predsa. 

Pre FC Barcelona je, každopádne, činnosť na americkom trhu mimoriadne dôležitá. Klub hľadá po uzavretí sponzorskej spolupráce s firmou Standley v Spojených štátoch ďalších a ďalších partnerov a od roku 2016 funguje v New Yorku aj jej špeciálna kancelária. Jej riaditeľom je bývalý hráč basketbalového mančaftu Xavi O'Callaghan a na jej fungovaní sa podieľa napríklad i Julian Belletti. 

Zdroj: md
Foto: md

Breza

2
2019-08-05 18:07:25

v PSG si nevedia radi asi https://www.sport.es/... zrazu by brali aj hostovacku

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.