FC Barcelona začína svoje turné po Spojených štátoch amerických, kde budú jej hráči až do desiateho augusta. Počas týchto dní azulgranas odohrajú v Miami a v Detroite dve stretnutia s Neapolom, pričom Ernesto Valverde má hneď niekoľko úloh. Pozrime sa spolu na to, čo by mal urobiť tréner úradujúcich majstrov La Ligy Santander. 

Zvládnuť to aj bez Messiho

Tréner FC Barcelona má hneď viacero výziev, pričom prvou z nich bude fungovať pri absencii najväčšieho lídra a kapitána Lionela Messiho. Argentínčan napokon pre zranenie lýtkového svalu so zvyškom mužstva nepocestoval, zotavujúc sa v Barcelone, a tak sa budú musieť azulgranas zaobísť bez neho. 

Načrtnúť fungovanie tridentu

Druhá Extremadurčanova úloha spočíva v etablovaní novej ofenzívnej trojice. Príchod Anotina Griezmanna núti kormidelníka ku rekonštrukcii svojho herného systému, v ktorom má stabilné miesto azda iba Messi. Potom tu však máme na dva posty hneď troch hráčov, okrem spomínaného Francúza aj Luisa Suáreza a Dembélého. Okrem toho sú v ekipe Coutinho s Rafinhom, ktorí ta vedia hrať taktiež, a tak si musí Txingurri odskúšať viacero variantov. 

Vybrať si zloženie zálohy

Stred poľa je s množstvom kvalitných hráčov neuveriteľne preplnený. De Jong, Rakitić, Busi, Arthur, Sergi Roberto, Vidal a Aleñá si musia rozdeliť tri pozície, čo nebude jednoduché. Nateraz to vyzerá tak, že nespochybniteľný post má len Frenkie de Jong.

Hľadať alternatívy do obrany

Po príchode Juniora Firpa vedenie definitívne skompletizovalo zloženie svojich defenzívnych radov. Tvoria ich Wagué a Semedo ako praví krajní obrancovia, stopéri Piqué, Lenglet, Umtiti a Todibo a na ľavom kraji obrany práve nová letná posila a Jordi Alba. Na tréneroch je teraz, aby dali priestor čo najväčšiemu počtu herných kombinácií a pripravili sa na to, že celú sezónu nemôžu odohrať len štyria zadáci. 

Využívať mladíkov

V takom kvalitnom mančafte, akým disponuje Barcelona, je mimoriadne komplikované, aby príležitosti dostávali chlapci z mládežníckych kategórií. Ernesto, každopádne, ukázal, že viacerým mladíkom na čele s Riqui Puigom či Carlesom Pérezom dôveruje, nuž a kedy by mali dostať títo hráči šancu, keď nie v príprave?

Zdroj: marca
Foto: marca

messisko

1
2019-08-06 17:17:53

Dig more koľko hračov mame :D :D :D

Bachy

28
2019-08-06 17:51:16

Ja chcem len jedno nech dá šancu Coutinhovi v zálohe po boku De Jonga a Arthura... ak zle zahrajú tak ho môže kľudne predať ale chcem si to pozrieť a kde inde ako v príprave..

YEAH

10
2019-08-06 18:00:05

Taky si složení zálohy přeji takhle

Jackopz

8
2019-08-06 17:55:28

Fabrizio Romaro oznámil že Coutinho bol ponúknutý Arsenalu ( nie len im ) a chce sa vrátiť do PL. Za prípravu sme dali 4 góly z hry, na 2 z nich nahral Malcom ktorého sme predali. Naša záloha je bez Messiho úplne bez nápadu, Puig ostáva v Bčku a jediného kreatívneho hráča čo máme chce klub predať lebo nehral podľa predstáv na pozicií kde hrať nemá.

ARTURMELO

3
2019-08-06 21:08:58

A dembele čo aj ked straca lopty stalecide do risku chce niečo vytvorit len nema skim ked ttam nieje messi

Rasto_909

12
2019-08-06 18:02:17

chlapci vyššie to zhodnotili trefne.. je mi z tohto vedenia a trénera zle, to je normálne na šibenicu.. okamžite by som predal Rakitiča, Vidala, Roberto a Busi na lavičku a povýšil Piuga, Coua do zálohy, a s Arthurom, De Jongom, Alenom by sme mali úžasne kreatívnu zálohu hodnú Barcelonského mena... dúfam, že sa toho raz dožijeme len aby nebolo neskoro.

pepo46

10
2019-08-06 18:29:30

Naprosto súhlasím. Naviac títo hráči dodajú okrem kreativity do zálohy i to, čo zálohe chýba najviac. DYNAMIKU. Čas Ivana a Busiho je preč, majú "pomalé" nohy. Stalo sa s nimi presne to isté, čo z Cesca Fabregasa... Brzdiči.

emiliano

8
2019-08-06 19:27:44

Na našej lavičke nemôže byť tréner s taký tragickým ksichtom. Chodí s ním všade, podľa mňa ho má aj pri sexe.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.