Lionel Messi sa mal naspäť do tréningového procesu vrátiť v pondelok piateho augusta, avšak hneď počas úvodných dotykov s loptou si privodil nepríjemné zranenie lýtkového svalu. Pozrime sa spolu na to, aké majú jeho zdravotné problémy dôsledky pre neho i celú Barcu. 

Príde o turné po USA

Messi sa vrátil ku svojmu družstvu v nedeľu po tom, čo si užíval zaslúžené prázdniny po náročnom pôsobení na tohtoročnom Copa América. Turné po Spojených štátoch amerických pre neho predstavovalo príležitosť opäť sa dostať do rytmu a nadobudnúť kvalitnú formu pred začiatkom oficiálnych súbojov. 

Leo sa navyše v Amerike mohol, konečne, spoznať s novými barcelonskými posilami, keďže do tímu medzičasom prišli Frenkie de Jong, Antoine Griezmann, Júnior Firpo a Neto, s ktorými sa musí naučiť fungovať na trávniku. Teraz, každopádne, dobre vieme, že sa mu to nepodarí, čím príde celá Barcelona o drahocenný čas. 

Môže ho to ovplyvniť kondične

Zranenie je nepríjemné vždy, avšak obzvlášť v predsezónnej príprave, teda v období, keď sa hráči kondične pripravujú na celý zvyšok nadchádzajúcej sezóny. Messi bude musieť pracovať individuálne, a tak mu bude trvať dlhšie, kým sa dostane po fyzickej stránky do želanej pohody. Ba čo viac, vzniká tu riziko, že sa počas ročníka zraní opäť. 

Argentínčana to bude môcť ovplyvniť na konci sezóny, povedzme, niekedy v apríli či máji, a tak budú musieť barcelonskí tréneri vytvoriť pre Messiho špeciálny tréningový plán, čím sa posnažia niečomu podobnému predísť. 

V ohrození je ligový štart

Hoci jeho zranenie nie je vážne, práve naopak, už čoskoro sa začína La Liga Santander, pričom Leov štart v zápase na San Mamés ostáva v týchto momentoch i naďalej do istej miery otázny. Útočník za sebou v čase duelu bude mať podľa plánu len dva tréningy so zvyškom družstva, a tak by bol jeho štart do veľkej miery dokonca riskantným. 

Uškodí to klubovej pokladnici

Leove patálie majú konzekvencie aj pre klub samotný, v tomto prípade z ekonomického hľadiska. Barca podpísala dohodu, podľa ktorej Messi nastúpi aspoň do časti obidvoch priateľských stretnutí s Neapolom, ale teraz vidíme, že sa naplniť nebude môcť.

Fakt, že sa teraz rodák z Rosaria zranil, bude rezultovať v penalizáciu. A to už kapitán blaugranas vynechal turné po Japonsku, kde hral celok s Chelsea a Vissel Kobe...

Zdroj: sport
Foto: sport

barcelonista29

1
2019-08-07 11:22:47

SPORT píše v poslednej dobe celkom slušné sračky.

messso

7
2019-08-07 13:37:17

Prvý krát čo vidím tvar slova "konzekvencie" použitý správne.

Federer

3
2019-08-07 15:56:12

Napriek skutočnosti že je najlepší hráč histórie myslím na to, že uvoľnením miesta sa dokážu do kádra dostať iní - mladší a nadšenejší hráči. X-krát ste mu vyčítali že by ani nemal mať kpt. pásku lebo nie je typ čo strhne - skôr mlčí. Keď bol zranený a mali sme Neya - ten to strhol úspešne na seba. Dokonca neustále hejtovaný Suaréz to tiež strhával na seba pri zranení Messiho. Aspoň mu nebudú MUSIEŤ dávať vo vyložených šanciach ešte loptu aby ON dal gól. Možno by bolo fajn vidieť Barcu asi 2 mesiace bez Messiho lebo : 1) nebolo by treba stavať Rakitiča s Busquetsom ako jeho ochranu (rizika protiútokov po stratách ktorých je dosť) 2) bola by šanca pre nových mladých. Viem že ma tu "fanúšikovia" budú chcieť ukrižovať ale nevadí. Už mi moc nechýba aby som sem úplne prestal chodiť z dôvodu jebnutých komentárov hejterov. No tak prestanem a čo ... kedysi som písaval články, strávil nad tým hodiny aj cez Vianoce no nemám už chuť lebo je mizivé % ľudí čo majú záujem o kvalitu článkov, radšej typické slovenské klebety a kecy a výmysly. NECH SA PÁČI !

vikinecek

3
2019-08-07 16:33:52

Nie úplne zlý názor :-) ja som to už napísal viackrát na iné weby, že Messi je svojím sposobom požehnaním aj prekliatím zároveň, napr. pretože kvoli nemu nemožeme hrať na dve typické krídla, musíme používať v zostave dvoch defenzívnych záložníkov apod. čiže áno, vidieť v pár zápasoch tím bez Messiho by mohlo byť zaujímavé...

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.