Na východné Slovensko zavítali po piatich rokoch opäť budúce hviezdy svetového futbalu, kadeti FC Barcelona sa tu zúčastnili po druhý raz vo svojej histórii Michalovce Cupu. Po tom, čo si srdce Zemplína získali v roku 2014 mladíci na čele s Cucurellom, Carlesom Pérezom či Aleñom, sme boli mimoriadne zvedaví, v akej zostave pricestujú Katalánci tentoraz.

Svoj úvodný súboj odohrali mladíci FC Barcelona proti domácim Michalovciam, pričom jasne demonštrujúc svoju silu triumfovali pomerom 5-0. My sme si to, samozrejme, nemohli nechať ujsť a po zápase sme sa vydali priamo na trávnik, kde sme sa rozprávali s hlavným trénerom kadetského družstva. Náš redaktor Tomáš Čorej, ktorého poznáte pod nickom MeeTee, si pre Vás pripravil exkluzívny rozhovor s Francescom Artigom Cebriánom!

Páči sa Vám v Michalovciach? Aké sú Vaše pocity?

"Áno, veľmi sa nám to tu páči. My osobne sme tu nikdy neboli, hoci klub áno, naši predchodcovia Michalovce navštívili pred piatimi rokmi. Je to pre nás skvelá skúsenosť, máme možnosť spoznať túto krajinu a rôzne tímy z rozličných krajín."

Francesc Artiga Cebrián a Tomáš Čorej (MeeTee)

Ako hodnotíte výkon svojho mužstva z úvodného zápasu proti Michalovciam?

"Veľmi pozitívne. Trénujeme iba dva týždne, odohrali sme len svoj druhý zápas a navyše do nášho mužstva prišli siedmi alebo ôsmi noví hráči. Myslím si, že sme získali chlapcov s veľkou kvalitou, ktorí budú pre toto družstvo mimoriadne prínosní."

Len pred niekoľkými dňami otriasla tlačou po celom svete správa o odchode barcelonskej superhviezdy Xaviho Simonsa, ktorý bol súčasťou Vášho tímu. Ešte viac sa tak prehĺbila téza o kríze, ktorá má panovať v La Masíi. Čo si o tom myslíte?

"Kríza v La Masíi? Ani náhodou. My pracujeme s rovnakou ideológiou, máme rovnakú filozofiu a koncept a žiadnu krízu nevnímame. Náš trénerský tím pracuje v tomto klube už desať rokov a zažívame neuveriteľné úspechy, no sme len tréneri a hodnotiť nás musia iní. Podľa mňa však o žiadnej kríze nemôžeme hovoriť ani omylom. Čo sa týka Xaviho Simonsa, všetci hráči dobre vedia, že ak chcú, môžu odísť. Žiadny hráč nie je viac ako Barca."

Stretnutie nádejí La Masie s fanúšikmi

Pred piatimi rokmi tu bol Carles Aleñá či Carles Pérez, ktorí sa dnes postupne usádzajú v prvom tíme. Dnes sme videli v akcii Marca Casada či Txusa Albu, o ktorých sa hovorí, že by mohli hrať za áčko taktiež. Vidíte vo svojom mužstve chlapcov s potenciálom dostať sa tak vysoko?

"Samozrejme. Môžeme sa vrátiť k predchádzajúcej otázke - kríza v La Masíi? Aleñá, Cucurella, Chumi, to všetko sú hráči, ktorí tu boli, a sú najlepším dôkazom toho, že žiadna kríza nie je. Čo sa týka nášho kádra, máme mimoriadne vyrovnaný tím, žiadny hráč výrazne neprevyšuje nikoho iného. Napokon to bude všetko veľmi intuitívne, úspešní budú tí, ktorí sa budú chcieť zlepšovať a budú na sebe pracovať. Som presvedčený o tom, že niektorých z nich uvidíme aj v prvom tíme."

Ako vidíte samotné áčko Barcy? Aká sezóna na nás čaká?

"Máme obrovské očakávania. Máme najlepšieho futbalistu histórie, fantastický útok a celkovo vynikajúce družstvo. Jediné, čo chýba, je trocha šťastia, ktoré je vo futbale tak veľmi potrebné. Videli sme to, koniec koncov, pred rokom - celá sezóna prebiehala výborne, ale potom prišiel jeden zlý deň a bolo po všetkom. Ktorýkoľvek fanúšik však vie, že Barca bude opäť bojovať o všetky trofeje."

Príde Neymar?

"To sa opýtajte prezidenta (smiech)."

Nechýbala aj spoločná fotografia

zdroj: forcabarca.sk
foto: forcabarca.sk

Agata

26
2019-08-07 14:18:57

Bola som pozrieť , krásna hra La Masií, ale aj Michalovce sa snažili .
Pekný futbal.

2sjr

13
2019-08-07 14:34:10

Závidím ale v dobrom. Super škola pre našich Slovenských chlapcov . Prajem im nech sa v budúcnosti opäť stretnú ale s A tímom.

Reekwon

27
2019-08-07 14:54:17

Skvělá práce s rozhovorem.

Teo07

2
2019-08-07 16:59:43

... otriasla tlačou po celom svete správa,, že odchádza Xavi Simons... Ale no.... :-)

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.