Po tom, čo so španielskym národným výberom ovládol Majstrovstvá Európy do devätnásť rokov, sme v noci videli Abela Ruiza po prvý raz v akcii v rámci tejto predsezónnej prípravy. Mladík podal pri výhre s Neapolom dobrý výkon. 

Abel Ruiz sa v nočnom stretnutí proti SSC Neapol dostal na trávnik v druhom dejstve, keď vystriedal po zmene strán Luisa Suáreza. Po skončení stretnutia, v ktorom Barca triumfovala pomerom 2-1, patril medzi tých hráčov, ktorí putovali do mixzóny. "Chcem rásť ako hráč aj človek a bojovať za svoje ciele i sny. Túžim po tom, aby som mohol hrať za Barcelonu, ale nevylučujem ani hosťovanie, pretože chcem hrať futbal a naplno si ho užívať. O ničom inom neuvažujem," komentoval futbalista v útrobách Hard Rock Stadium.

Čo sa týka samotného stretnutia s druhým tímom ostatného ročníka najvyššej talianskej ligovej súťaže Serie A, Ruiz ho hodnotil vskutku pozitívne. "Odohrali sme kompletný zápas, podali sme naozaj kvalitný výkon. Po individuálnej stránke môžem povedať toľko, že som spokojný s tým, že som mohol odohrať cenné minúty," pokračoval.

Turné po Spojených štátoch amerických je pre španielskeho internacionála jedinečná príležitosť ukázať sa a nadobudnúť cenné skúsenosti. "O niečom podobnom snívame už od útleho detstva. Snažíme sa to poriadne si to tu užiť a využiť šancu, ktorá sa nám naskytla. Hrať po boku najlepších futbalistov na svete, byť s nimi na jednom trávniku, to je niečo, čo sa nestáva každý deň," tvrdil futbalista barcelonského béčka. 

No a napokon, talentovaný futbalista ďakoval svojím kolegom za podporu, ktorú vyjadrujú nie iba jemu, no všetkým mladíkom, ktorí vycestovali s mančaftom Ernesta Valverdeho na severoamerické turné. "Všetci sú tu mimoriadne nápomocní, všetci sa správajú veľmi milo. K nám odchovancom pristupujú ostatní naozaj geniálne," dodal Abel.

Rodák z valencijskej oblasti prišiel do Katalánska pred siedmimi rokmi, od roku 2017 je oficiálne hráčom rezervy. Tento charizmatický útočník medzičasom debutoval i v prvom barcelonskom tíme, v ktorom si pripísal svoj prvý štart vo finále Katalánskeho superpohára proti Espanyolu. Následne ho tréner Valverde postavil aj na scéne La Ligy, kde v stretnutí s Getafe vystriedal Philippa Coutinha. 

Zdroj: md
Foto: md

2sjr

4
2019-08-08 13:02:31

Hral výborne , určite si zaslúži rešpekt

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.