Dnes nám začína prvé hracie kolo vo Fantasy Premier League. Ukážem Vám teda, ako som zostavil svoj vyvolený tím.

O 21:00 sa odohrá prvý zápas novej sezóny anglickej Premier League. Tým pádom si v FPL môžete robiť úpravy svojho tímu do 20:00. Poďme sa ale pozrieť, do akých hráčov som vložil svoju dôveru ja. Na úvod musím podotknúť, že tím si stále zostavujem na prvých maximálne 5 kôl a potom používam wildcard. Je to výhodné v tom, že z úvodu sa pozriem, aké tímy majú ľahké zápasy a následne si môžem už po pár odohratých kolách urobiť obraz o tom, akí hráči sa oplatia zobrať na dlhšiu dobu a akí zasa nie. Týka sa to najmä nových hráčov, ktorí aktuálne prestúpili.

Brankári:

Vybral som si brankársku dvojicu z Brightonu a to z toho dôvodu, že Brighton má z úvodu priateľných súperov, čiže Mathew Ryan za 4.5 je dobrá voľba na ušetrenie peňazí.

Rovnako tak David Button, ktorý mu kryje chrbát. Stojí 4.0, čo je najnižšia možná suma za brankára. Zároveň je to poistka, pretože ak by sa Ryan zranil alebo z iného dôvodu nenastúpil, zaskočí za neho práve jeho spoluhráč Button.

Obrancovia:

Martina Kellyho som si vybral čisto na lavičku a ako šetrenie peňazí, zo 4-miliónových obrancov má taktiež zrejme najvyššiu šancu na nejaké minúty na ihrisku.

Michael Keane(5.5 mil) sa do môjho výberu dostal pre taktiež ľahší štart Evertonu do sezóny. Minulý rok sa podieľal až na 13 čistých kontách.  

Hviezda predošlej sezóny Andrew Roberston a zároveň najviac bodujúci obranca sezóny 2018/19 nesmel v mojom tíme chýbať, používam ho odkedy prestúpil do Liverpoolu a odvtedy mi dáva body ako zbláznený, jasná voľba za 7.0 mil.

Manchester City má jednu z najlepších obrán v lige a Zinchenko za 5.5 mil má veľkú šancu začať sezónu v základe vzhľadom na Mendyho zdravotný stav a odchod Fabiana Delpha.

Kiko Femeniá dopĺňa moju obrannú formáciu, bývalý hráč Barcelony stojí len 4.5 mil a s Watfordom bude mať v úvode dosť veľkú šancu na zisk bodov z čistých kônt.

Záložníci:

Jacka Grealisha som si vybral jednak z obľuby, keďže tento mladý kapitán Aston Villy je mi herne veľmi sympatický, ale aj vďaka jeho cene (6.0), produktivite a hlavne má isté miesto v základnej zostave navrátilca do Premier League.

Ryan Fraser dal v minulej sezóne 7 gólov a 14 krát asistoval, takže za cenu 7.5 miliónov a ľahší štart Bournemouthu, bol jeho výber z tých samozrejmých.

Richarlison(8.0) začal predošlý rok vo veľkom štýle, v druhej polovici sezóny však ubral na plyne. Pri obrovskej posile Evertonu toto prestupové obdobie teda očakávam podobne silný štart ako minulý rok.

Totálna hviezda, ktorá počas dvoch rokov ovládla anglickú ligu predsa nesmie chýbať v mojom tíme. Mohamed Salah bol dva roky po sebe najproduktívnejším hráčom v FPL. Takže aj napriek šialenej cene 12.5 mil, bude v mojom tíme pravdepodobne celú sezónu a častokrát aj s kapitánskou páskou.

Salaha dopĺňa druhý najviac bodujúci záložník Raheem Sterling, ktorý minulú sezónu skóroval 17 krát a 15 krát pripravil gól pre spoluhráčov. Pri cene 12 mil to snáď bude veľa muziky za veľa peňazí.

Útočníci:

Pôvodne som chcel ako prvého útočníka do svojej zostavy zaradiť Calluma Wilsona, jeho cena 8.0 mil mi však tieto plány prekazila. Siahol som teda po jeho spoluhráčovi v útoku Joshuovi Kingovi, ktorého hodnota činí 6.5 mil.

Mladý talent Manchestru United Mason Greenwood zrejme veľa minút nedostane, za 4.5 milióna však bude vysedávať na mojej lavičke a svojou nízkou cenou mi tak poskytol možnosť investovať peniaze do iných hráčov.

Posledným mohykánom nebude nik iný ako Raúl Jiménez, ktorého cena(7.5 mil) je vzhľadom na úžasnú minulú sezónu nečakane nízka. Rovnako ako minulý rok tak bude hájiť farby môjho tímu.

A takto som si vyskladal základnú jedenástku na úvodné kolo. Salah samozrejme získava kapitánsku pásku v domácom zápase proti Norwichu a chrbát mu bude kryť Sterling. Na lavičke sedí brankárska dvojka Button, budget hráči Kelly a Greenwood a Jack Grealish, ktorý vo vonkajšom zápase proti Spurs nemá veľkú šancu na získanie väčšieho počtu bodov.

Podeľte sa v komentároch so svojim výberom hráčov.

Nech teda FPL začne a my si užijeme kopec zábavy. Veľa šťastia všetkým!

Lukas333

1
2019-08-09 19:37:42

Dik za zaujímavé tipy!

SKMarso

0
2019-08-09 23:54:55

Aj nabudúce ;)

johnko88

1
2019-08-09 20:24:40

Aj ja dakujem, trochu som si preupravil zostavu po tomto clanku

SKMarso

0
2019-08-09 23:55:13

Nie je za čo, snáď mal Salah kapitánsku pásku :)

Lukas333

2
2019-08-10 09:13:57

U mňa je väčším favoritom na kapitánsku pásku Kane, tak snáď sa mu dnes bude dariť ešte o niečo viac ako Salahovi...

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.