Ak by dostal ktorýkoľvek tréner na svete možnosť vybrať si tím, v ktorom by absolvoval predsezónnu prípravu, temer istotne by sa nikto počas tohto leta nerozhodol pre Barcu. Dva zaoceánske lety, tréningy v troch klimatických pásmach, a to na rozdielnych štadiónoch i povrchoch, neustále reklamné akcie, jet lag... Katalánci to nemali jednoduché. 

FC Barcelona odštartovala svoju letnú prípravu pätnásteho júla. Celkovo trvala dvadsaťosem dníazulgranas počas nej naleteli 37 010 kilometrov. Barcelona-Saitama, Saitama-Kobe, Kobe-Barcelona, Barcelona-Miami, Miami-Ann Arour a Ann-Arbour-Barcelona. Akoby nič. 

Úradujúci španielski ligoví majstri odohrali dokopy päť priateľských súbojov, v ktorých štyri razy zvíťazili, raz prehrali, strelili jedenásť gólov (primerne 2,2 na zápas) a inkasovali štyrikrát. Tieto čísla vyzerajú mimoriadne pozitívne najmä vďaka skvelému druhému dejstvu s Neapolom v Ann Arour. Na zápasy Barcy sa prišlo pozrieť celkovo 294 763 fanúšikov, najviac sme ich videli na Camp Nou v zápase o Trofeo Joan Gamper. 

Najvyťaženejšími hráčmi trénera Valverde boli Griezmann (279 minút), Dembélé (251 minút) a de Jong (250 minút), zatiaľ čo najmenej odohrali Vidal, Arthur a Coutinho, ktorí odohrali iba dvadsaťštyri minút. Txingurri využil summa summarum tridsiatich dvoch hráčov, spomedzi ktorých už v jeho tíme nie je Malcom. 

Ostatné dni pritom boli pre niektorých dôležitejšie ako pre ostatných. Čas zoznámiť sa s novými spoluhráčmi či usilovať sa o zisk dôvery svojho trénera padol viacerým vskutku vhod. Spomeňme, koniec koncov, iba Samuela Umtitiho, ktorý sa prezentoval v dobrej kondícii po tom, čo mal v predchádzajúcom ročníku problémy s kolenom, či Jeana-Claira Todiba, ktorý si, zdá sa, získal svoje miesto vo Valverdeho družstve. Ďalším na zozname je Ousmane Dembélé. 

Osobitne treba vyzdvihnúť mladíkov z cantery. Dostatok šancí dostali Riqui Puig aj Carles Pérez, ktorí využili svoje šance naozaj fantasticky. Prvý menovaný sa prezentoval neuveriteľným charakterom a ukázal, že má pred sebou zaujímavú budúcnosť. Pérez, na druhej strane, všetkých presvedčil o svojom streleckom inštinkte. 

Zdroj: sport
Foto: sport

mikimi122

-2
2019-08-12 21:10:24

Neymarov právnik bol dnes v Barcelone, takže sa očividne niečo deje. Snáď už bude táto sága tento týždeň ukončená tak, že Ney sa vráti domov, do Barci.

ARTURMELO

-5
2019-08-12 21:16:08

Ten pravnik hovoril ze sa nejedna o Neymara ale o Cou

johan

3
2019-08-12 21:34:52

nie je to nahodou ten pravnik, co viedol diskusiu o prepusteni Braidu? ;-)

mikimi122

0
2019-08-12 22:36:30

No ja viem tak, že to má byť Neymarov právnik.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.