Dvadsaťosem dní predsezónnej prípravy vám toho napovie veľa. Môžeme prísť s mnohými závermi, sledovali sme progres hneď niekoľkých futbalistov a získali sme cenné nápovedy pred začiatkom nového ročníka. FC Barcelona celkovo počas ostatných týždňov odohrala v Kobe, Barcelone, Saitame, Miami a v Michigane päť stretnutí, a to zakaždým s rozdielnou základnou jedenástkou. 

Hoci sme zatiaľ nevideli žiadny oficiálny súboj, sledovali sme iba päť prípravných stretnutí blaugranas, na základe počtu minút, ktoré dostali jednotliví Barcelončania, vieme vyrieknuť prvé predikcie. Pred zápasom na San Mamés, ktorým s Bilbaom odštartujú sezónu, môžeme aspoň približne dedukovať, v akej základnej jedenástke nastúpia. 

Začnime medzi tromi žrďami, kde doprial tréner Ernesto Valverde rovnaký počet minút obom svojim gólmanom, rovnako Netovi ako ter Stegenovi. V prvých troch stretnutiach odohral každý z nich jeden polčas, zatiaľ čo proti Neapolu každý z nich nastúpil do plných deväťdesiat minút. Dokopy to činí pre oboch z nich 225 minút. 

Čo sa týka obrany, opäť sme sa utvrdili v tom, že miláčikom extremadurského lodivoda je Jordi Alba, ktorý odohral hneď 242 minút. Na stopérskej pozícii boli s 225-imi, respektíve 249-imi minútami najvyťaženejší Lenglet a Umtiti. Jasný dôkaz, že post pravého obrancu číslo jeden bude zastávať Nelson Semedo, je jeho 243 minút, zatiaľ čo Sergi Roberto sa podľa všetkého natrvalo presúva do zálohy. 

Na pozícii defenzívneho stredopoliara toho odohral najviac podľa očakávaní Busquets, no je zaujímavé, že po jeho boku dostali najväčšiu porciu minút Holanďan Frenkie de Jong a chorvátsky internacionál Ivan Rakitić. 

Je však pozoruhodné, že futbalistu, ktorý toho odohral vôbec najviac, nájdeme v útočných radoch. Je ním Antoine Griezmann, ktorý dokopy dostal 279 minút, čím sa ukazuje, že Barca má od neho pred začiatkom sezóny obrovské očakávania. V pomyselnom tridente ho dopĺňajú Ousmane Dembélé, ktorý má druhý najväčší počet minút, a Sergi Roberto, pre ktorého útok, samozrejme, nie je prirodzeným miestom, no v príprave si popri neúčasti iných opôr zahral aj tam. 

Zdroj: sport
Foto: sport

Fishinko

13
2019-08-12 19:31:31

z toho roberta na kridle by jeden bluval

pepo46

25
2019-08-12 20:02:50

Zranil sa Neto. Možno by stálo za to staviť sa, že ten suchár určí ako druhého brankára Sergi Roberta...

LaBrie

6
2019-08-12 20:03:39

No urcite Umtiti na pravom stoperovi namiesto Piqueho, kde nikdy nehral a Roberto ako prave kridlo vtip dna :)

MinoKe

-15
2019-08-12 20:21:13

Základ v piatok bude takýto:
Stegen
Roberto, Pique, Lenglet, Alba
Rakitic, Busquec, Arthur
Griezman, Suarez, Coutinho

Milan87

2
2019-08-13 00:28:27

Ze vás to ešte baví ten hejt .....
Uz fakt nechapem ale uz sa tie diskusie zle aj citaju. Pod každým článkom len negativa a urazky vedenia trenera hracov atd atd atd. Sem fakt chodia iba fifou nabusene deti????

harry525

-4
2019-08-13 07:22:51

Odpust mi to Milan, ale mna naopak unavuju tie vase slniečKARske rečičky, ze vsetko bude dobre, mame sa super a pod... Nebol si to ty a tebe podobní, Valverdeho obhajovači, ktori sa po hanbe s Liverpoolom vyparili? Preco si nas VTEDY nepresviedcal o svojej pravde? Preco si nezacal obhajovat Valverdeho rozhodnutie nasadit identicku zostavu do odvety?... Vtedy vam to nepasovalo, že? Ja viem, ze blamaz v LM bola uz davno, ale jemu to nikdy neodpustim... A ja dam ruku do ohna, ze ked aj do tretice nastane nejaky "Comeback" v nas neprospech, tak sa opat vyparis... :))

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.