Život niekedy prináša zmeny, ktoré nie sú očakávané, šance, s ktorými sa vopred nepočítalo, ale prídu i tak. Ide aj o prípad Iñakiho Peñu, gólmana FC Barcelona B, z ktorého sa stáva, hoci to nikto nepredpokladal, protagonista prvého mužstva. 

Brankár inštitúcie FC Barcelona Iñaki Peña sa narodil v Alicante druhého marca 1999 a do Katalánska prišiel ako trinásťročný. Od začiatku sa na neho kládli obrovské očakávania, keďže už ako mladý chlapec pútal na Pyrenejskom polostrove svojimi výkonmi obrovskú pozornosť. Najprv od piatich do desiatich rokov pôsobil v Alicante CF a následne ho získala akadémia Villarrealu, kde mu predpokladali hviezdnu budúcnosť. 

Gólmanovi sa splnil sen a zaznamenal transfer ku blaugranas, kde zotrval až do dnešných dní, i keď mal na stole v nadchádzajúcom období množstvo zaujímavých ponúk. Tá najtraktívnejšia prišla istotne v roku 2015 od predstaviteľov Manchestru United, a to v čase, keď pôsobil v tíme juvenilu. Iñaki váhal, či ostať, alebo odísť, pretože Červení diabli mu navrhli ambiciózny a perspektívny projekt, ale napokon sa rozhodol zotrvať, keďže direktíva na čele s Rourom a Altimirom špílmachra ubezpećila, že to bude najlepší možný krok. Čas ukázal, že mali pravdu - dnes je brankárom číslo jeden v béčku. 

Všetko sa pre Peñu začalo meniť po odchode Jaspera Cillessena do Valencie. Zrazu bol len krôčik od toho, aby sa mu definitívne splnil sen a stal sa pevnou súčasťou áčka, v ktorom ho vídavame už dlhšiu dobu. V uplynulom ročníku doň vstúpil vskutku dynamicky, zúčastnil sa osemdesiatich tréningov a objavil sa dvanásť ráz v zápasovej nominácii, hneď deväťkrát v lige a tri razy v Copa del Rey. Barca sa, každopádne, napokon rozhodla počas tohto leta kúpiť Neta, a tak sa dvadsaťročný odchovanec dohodol s trénermi na tom, že bude pokračovať v rezerve. 

Dnes už ale vieme, že Neto sa zranil, a tak vynechá minimálne päť týždňov. Španiel má dokonalú príležitosť ukázať, že je tým pravým hráčom do budúcnosti, no i prítomnosti.

Zdroj: sport
Foto: sport

DonAndres8

13
2019-08-13 14:22:08

LA MASIA: Inaki - Roberto, Piqué, Chumi, Jordi Alba - Alena, Sergio, Riqui Puig - Messi, Abel Ruiz, Rafinha (Miranda, O.Busquets, Collado, Pérez)

Nick

10
2019-08-13 15:02:40

Na lavicke toho vela neukaze.

Gajdy38

2
2019-08-13 17:18:58

Podľa mňa mu zranenie Neta môže len uškodiť, keďže on v Áčku hrať nebude. Bude hrávať Ter Stegen. A za ten čas bude v Béčku chytať niekto iný, náhodou zachyta tak skvelo, že už sa Iňaki na svoju pôvodnú pozíciu nevráti. Takže môže mu to viac uškodiť ako pomôcť.

slopopop

0
2019-08-15 03:41:54

Komentár bol vymazaný kvôli porušeniu kódexu diskutujúceho.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.