FC Barcelona prostredníctvom svojich oficiálnych stránok zverejnila informáciu, na základe ktorej sme sa dozvedeli novinky o zdravotnom stave Norberta Muraru. Gólman známy pod menom Neto má za sebou operáciu ľavej ruky a trénerovi Valverdemu bude chýbať šesť až osem týždňov. 

Neto mal za sebou mimoriadne úspešnú predsezónnu prípravu, počas ktorej si na svoju stranu získal celé barcelonismo. Brazílsky futbalista zaujal najmä svojím výkonom v zápase s Neapolom, v ktorom predviedol hneď niekoľko fantastických zákrokov. Gólman prišiel do tímu s úlohou predstavovať konkurenciu pre Marca-Andrého ter Stegena, avšak hoci ho Katalánci kúpili de facto ako náhradníka, on sám sa netajil svojou snahou získať si miesto v základnej jedenástke. Jeho famózne predstavenia na turné po Japonsku a Spojených štátov amerických toho boli jasným dôkazom.  

Perspektívneho futbalistu avšak teraz, nanešťastie, môže zastaviť zranenie. Hráč si na tréningu zlomil jednu z kostičiek v zápästí ľavej ruky, a tak bol okamžite nútený podstúpiť operáciu. Hoci sa spočiatku hovorilo o tom, že by mal vynechať len zhruba päť týždňov, po zákroku sme sa dozvedeli, že na rekonvalescenciu bude potrebovať šesť až osem týždňov

Vzhľadom na to, že má teraz Neto zdravotné problémy, pre ktoré vynechá podľa všetkého dobré dva mesiace, potrebuje tréner Ernesto Valverde novú brankársku dvojku. Túto rolu by mal v tíme úradujúcich španielskych ligových šampiónov zastávať mladý španielsky canterano Iñaki Peña, ktorému patrí pozícia číslo jeden v rezerve. Dvadsaťročnému rodákovi z Alicante sa naskytá fantastická príležitosť. 

Neto bol odprezentovaný ako hráč FC Barcelona deviateho júla, keď sa z neho stala pre Txingurriho družinu druhá tohtoročná posila po Frenkie de Jongovi. Nasledovali ešte kúpy Antoina Griezmanna z Atlética Madrid a Júniora Firpa, prichádzajúceho z Realu Betis.

Gólman z Južnej Ameriky vo svojej kariére pôsobil hneď vo viacerých družstvách vrátane Fiorentiny, Juventusu či Valencie. Skvelou skúsenosťou pre neho bola Stará dáma, kde sa učil po boku ikonického Buffona, avšak skutočne herne zaznamenal najväčší progres práve u Los Che.

Zdroj: sport
Foto: sport

Marian

12
2019-08-13 18:45:21

Pre Iňakiho Peňu je to maximálne šanca vyskúšať si lavičku na Camp Nou a na štadiónoch súperov v auguste a septembri,kým sa Neto neuzdraví. Snáď si niekto nemyslí,že by čo len raz chytal. To by musel mať Ter Stegen zdravotné problémy.

slopopop

0
2019-08-15 03:40:16

Komentár bol vymazaný kvôli porušeniu kódexu diskutujúceho.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.