Gerard Deulofeu sa už nacestoval v živote viac než dosť. Z Barcelony išiel do Evertonu, potom do Seville, neskôr do Milána, avšak najviac sa mu darí u jeho súčasného zamestnávateľa - vo Watforde. Dvadsaťpäťročného futbalistu si pamätáme z celej jeho kariéry ako krídelníka, no v predchádzajúcom ročníku došlo k zmene jeho postu, posunul sa do stredu útoku. O tejto transformácii aj iných témach sa rozprával so Sky Sports.

Zmena postu

"Na začiatku sezóny sme sa rozprávali s mojím trénerom Javim Graciom a povedal mi, že budem hrať v strede útoku. Roky dozadu sa mi podobná predstava páčila, pretože som bližšie k bráne a mám väčšiu šancu skórovať. Ostatná sezóna pre nás bola naozaj pozitívna, môžeme sa zlepšovať a ja chcem mať ešte kvalitnejšie štatistiky, ale boli sme spokojní a mne sa táto pozícia zapáčila. Musel som sa trochu štýlu Watfordu prispôsobiť, pretože typické sú tu dlhé lopty, prípadne lopty z druhej vlny. Premier League je oproti všetkým ligám, v ktorých som doteraz pôsobil, rozdielna. Bol som v Barcelone či Miláne, no tu vo Watforde sa to nedá s ničím porovnať."

Jeho dva góly v semifinále FA Cupu proti Wolves

"Bolo to neuveriteľné popoludnie pre nás všetkých a pre mňa obzvlášť. Nebolo to jednoduché, prehrávali sme o dva góly, ale na trávnik som prišiel s tým, že zo seba vydám maximum, aby sme si vybojovali aspoň predĺženie. Dostať sa do finále bolo pre Watford ako klub aj mesto neuveriteľným úspechom. Nevyhrali sme síce titul, no zahrali sme si dvakrát vo Wembley, a to je pre Watford výnimočné."

Barcelona

"V Barcelone cíti tlak každý hráč. Kluby ako Barca či Real Madrid sú na vrchole, pretože vyvíjajú na svojich futbalistov obrovský tlak, vďaka čomu sa zlepšujú. Možno som v Barcelone nezažil najväčší úspech, ale moja kariéra sa vyvíja ďalej. Nemôžete žiť v minulosti, musíte myslieť nad prítomnosťou a tým, čo ešte len bude. Barcelona je minulosť, mám na ňu mnoho krásnych spomienok, ale tie sú už preč. Veľa som sa naučil v každej šatni, ktorej som bol súčasťou, a inak tomu nebolo ani v Barcelone. Hral som tam po boku najlepších na svete, a tak som sa od nich mohol učiť tréning čo tréning. Ukázali mi, že musíte byť pripravený, keď príde vaša chvíľa. Presne taký je Lionel Messi, keď má príležitosť, vždy s ňou vynaloží príkladne. Na 100% urobí správne rozhodnutie."

Zdroj: skysports
Foto: skysports

2sjr

7
2019-08-14 23:21:53

Mne osobne sa celkom páčil aj keď bol dosť zbrklý. To sa ale dalo pochopiť keďže vybehnúť na trávnik s najlepšími nieje jednoduché. Možno viac príležitostí by to spravilo ale konkurencia v Barcelone bola , je a aj bude obrovskä.

mizes

-1
2019-08-15 14:30:00

Komentár bol vymazaný kvôli porušeniu kódexu diskutujúceho.

slopopop

-2
2019-08-15 03:36:25

Komentár bol vymazaný kvôli porušeniu kódexu diskutujúceho.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.