Marc-André ter Stegen vstupuje do súčasnej sezóny s veľkou osobnou výzvou, ku ktorej sa pridáva tradičný cieľ zvíťaziť vo všetkých súťažiach na kolektívnej úrovni. Nemeckého gólmana trápi, že za päť rokov ani raz nevyhral trofej Zamora, a tak by to chcel, konečne, zmeniť. 

Marc-André ter Stegen zvíťazil počas piatich rokov v prvom tíme FC Barcelona v najvyššej španielskej ligovej súťaži štyri razy, pričom pri dvoch tituloch mu patrila pozícia neohrozenej brankárskej jednotky. Ani raz v kariére sa mu avšak nepodarilo získať ocenenie Zamora pre gólmana, ktorý inkasuje v Primere División najmenší počet presných zásahov, čo je v nadchádzajúcej sezóne výzvou číslo jeden. 

Ter Stegen podáva na Camp Nou od svojho príchodu mimoriadne kvalitné výkony a všetkých presvedčil o svojej mimoriadnej perspektíve. Podarilo sa mu zvíťaziť v Lige majstrov, Európskom superpohári, Majstrovstvách sveta klubov, štyri razy triumfoval v lige, rovnako štyrikrát v pohári a dva tituly získal na scéne Španielskeho superpohára. Na rozdiel od svojho bývalého spoluhráča Claudia Brava či Jana Oblaka ale zatiaľ na Zamoru ešte iba čaká. 

Nemec strávil prvé dva ročníky v tieni spomínaného Brava, keď počas ligových súbojov sedel iba na lavičke náhradníkov. Luis Enrique počas jeho prvého ročníka u blaugranas poslal do hry Čiľana v tridsiatich siedmich dueloch, v ktorých inkasoval iba devätnásť gólov. Rok nato, v sezóne 2015/16, si už prestížne ocenenie odniesol Jan Oblak, ktorý sa stal jeho držiteľom ako opora Atlética Madrid už v štyroch prípadoch po sebe. Ba čo viac, ešte pred tým, ako zvíťazil Bravo, vyhral dva roky predtým taktiež gólman Los Colchoneros, a to Thibaut Courtois. 

Ak by sa MAtSovi podarilo dosiahnuť zaumienený cieľ, stal by sa jedenástym barcelonským brankárom, ktorý by to dokázal v celej jej histórii. Predtým sa držiteľmi ceny pre najlepšieho gólmana stali Velasco, Pesudo, Sadurní, Reina, Artola, Urruticoechea, Zubizarreta, Ramallets, Valdés, Bravo. Marcovi prajeme veľa šťastia!

Zdroj: sport
Foto: sport

Blstak

top komentár
48
2019-08-16 07:26:06

čo si budeme klamať, to že ešte nevyhral túto cenu nie je tak ani jeho chyba, ako tímu.. Marc 80% gólov čo dostane, sa nedajú chytiť.. len fakt malé množstvo gólov, ktoré dostal išli na jeho triko..

Blstak

29
2019-08-16 07:29:11

a to som ešte nespomenul koľko striel pochytá, čo ak by skončili gólom nikot by mu to nevytýkal, proste chytí toho strašne veľa navyše.. konečne mám Nemeckého brankára, keďže Nemecko disponuje vždy skvelými brankármi, čo napríklad také Anglicko si dlhé roky nemôže povedať..

Marian

5
2019-08-16 09:37:54

Tradične má skvelú obranu Atlético Madrid, ale odišli im teraz 3 obrancovia na čele s Godínom, takže svitá nádej, ale naša obrana by sa musela oproti poslednému ročníku výrazne zlepšiť, aby náš gólman siahol na Troféo de Zamora.

Blstak

6
2019-08-16 09:43:31

ale prišiel Hermoso, Trippier, Renan Lodi, Felipe, všetci hráči nad 20 milion a verím , že Diego Simeone vie koho kupuje a hlavne do obrany.. ešte sa tuším vráti Vrsaljko.. takže obrana Atletika bude mať stále kvalitu, čo ale samozrejme nevylučujem, že by sme mohli inkasovať najmenej golov..

Milan87

-1
2019-08-16 12:18:44

Obrana atlétika ma totiž 11 clenov kde brania aj útočníci. U nás sa na niečo také nikto pozerat nechce. Verim ale ze de jong im tento rok pomoze aj smerom dozadu.

samofens

1
2019-08-16 13:08:23

Komentár bol vymazaný kvôli porušeniu kódexu diskutujúceho.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.