Od chvíle, keď opustil prvý tím FC Barcelona, ubehlo už päť dlhých rokov, avšak jeho srdce je aj naďalej blaugrana. Minimálne presne takéto pocity zdieľal v deň, keď sme si pripomenuli jeho ôsme výročie prestupu do klubu, ktorého je odchovancom. 

Stredopoliar z Arenys de Mar si chcel pripomenúť okamih, keď bol pätnásteho augusta 2011 odprezentovaný oficiálne ako prvý hráč FC Barcelona. Hoci návrat Cesca Fabregasa nebol taký šťastný a úspešný, ako si on sám či fanúšikovia katalánskeho družstva predstavovali, zdá sa, že pre neho predstavuje i tak jednu z najkrajších spomienok na jeho prebiehajúcu profesionálnu kariéru. Španielsky reprezentant zdieľal na sociálnej sieti Instagram v jednom zo svojich príbehov pri tomto ôsmom výroční dve fotografie, na jednej bozkával barcelonský znak a na tej druhej zdravil fanúšikov, ktorí sa na neho prišli pozrieť na Camp Nou. 

Cesc sa ako mladík zapísal do La Masíe, v ktorej postupne rástol a putoval z kategórie do kategórie, ale v šestnástich rokoch a v obavách o šancu dostať sa do prvého tímu rozhodol klub opustiť. Svoje šťastie hľadal v londýnskom Arsenale, kde mu francúzsky kormidelník Arsene Wenger otvoril dvere do najvyššej anglickej ligovej súťaže Premier League. 

Hráčov progres počas ôsmich rokoch na Emirate Stadium blaugranas neunikol, a tak predstavitelia jeho milovaného klubu po záložníkovi siahli opäť. Cesc sa vrátil s obrovskými ambíciami, ale veci mu po opätovnom príchode nevychádzali podľa predstáv ani zďaleka. Frustrovaný z nedostatku príležitostí sa vydal opäť na Ostrovy a opäť do anglickej metropoly - tentoraz do Chelsea. 

Sympatický futbalista sa musel so svojím domovským celkom rozlúčiť, i napriek tomu, že sníval o tom, že ta končí svoju kariéru. To mu síce nevyšlo, ale aj tak si získal naše srdcia a okrem toho zaknihoval v Ciudad Condal mnoho cenných úspechov. Na svojom konte má s Barcou jeden titul z Primery División, raz vyhral pohár, Španielsky superpohár a zvíťazil i na scénach Európskeho superpohára a Majstrovstiev sveta klubov. 

Zdroj: sport
Foto: sport

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.