Domenec Torrent, bývalý asistent Pepa Guardiolu, s ktorým pracoval počas neuveriteľných jedenástich sezón, prehovoril v rozhovore pre denník El Diario o svojom vzťahu s kormidelníkom zo Santepadoru. 

Katalánsky tréner Domenec Torrent v súčasnosti bojuje o titul v najvyššej americkej ligovej súťaži MLS so svojím New York City a užíva si pozíciu hlavného kormidelníka. Na druhej strane sa však nevyhýba návratu na pozíciu asistenta hlavného manažéra. "Ak mi Pep zavolá, vrátim sa k nemu. Som mu nesmierne vďačný, som jeho obrovským dlžníkom. Ak by som nebol pracoval ako jeho asistent, dnes by som tu nebol ani náhodou," komentoval v rozhovore pre newyorský denník El Diario

Torrent vysvetlil, že dvere do MLS sa mu otvorili po tom, čo absolvoval so City turné po Spojených štátoch amerických. "Skupina City mi dala podobnú príležitosť a Pep mi povedal, že keď sa mi podobná myšlienka pozdáva, mal by som tam ísť. Pozícia hlavného trénera sa mi páči a vzdám sa jej iba za predpokladu, že bude Pep potrebovať v budúcnosti opäť moju pomoc," vysvetľoval. 

Rodák z mest Santa Coloma de Farners si stále dobre pamätá, ako sa všetko začalo. "Spomínam na to s obrovskou radosťou, pretože sme celé dobrodružstvo odštartovali v jednom z klubov, ktoré milujem, celku, ktorého som sociom," konštatoval o štarte v Barce. 

"Keď sme začínali v tretej lige, nikdy by som si nebol myslel, že spolu budeme tak dlho, ale potom sme začali vyhrávať všetky možné tituly. Možnosť vidieť ľudí, ktorých som obdivoval, a dokonca s nimi mať príležitosť spolupracovať, bolo skvelou skúsenosťou. Guardiola sa stal za krátky čas najlepším trénerom na svete a možno najlepším v celej histórii. Pôsobenie v Barcelone bolo neuveriteľné."

Po Camp Nou ich spolupráca pokračovala v Bavorsku. "Ďalej sme si to namierili do Bayernu, jednej neuveriteľnej organizácie, kde sú ale všetci zároveň veľkou rodinou. Je to až nepochopiteľné. Naša posledná etapa vyvrcholila, keď sme s rekordným počtom bodov zvíťazili v Premier League. Hrali sme neuveriteľný futbal. Ak by mi o tom niekto povedal, keď som bol dieťa, nebol by som mu veril ani v sne," pokračoval. 

"Teraz mám pocit, že jeho filozofia je aj mojou. Môžete kopírovať jeho ideu a snažiť sa ju presadiť niekde inde, ale Pep vám povie, že keď ju nemáte v sebe, ak ju necítite, nemôžete ju pretaviť do hry. Musíte cítiť podobnú vášeň, ako cítil Pep na Bernabéu. Môžete prehrať, lebo urobíte chyby pri vedení lopty, no nemôžete zmeniť svoju filozofiu v dlhodobom hľadisku, to je neospravedlniteľné," dodal Torrent.

Domenec a Pep spolu získali dvadsaťštyri titulov. Ktovie, čo prinesie budúcnosť a či spolu budú pracovať i v nadchádzajúcich rokoch. 

Zdroj: sport
Foto: sport, mlssoccer

Adamito

27
2019-08-18 08:29:16

V těch to článcích je vidět velikost a zkušenost trenérů a asistentů kteří miluji fotbal a hlavně tomu rozumí! Kdyz si přečtu nebo vzpomenu na nějaké vyjádření Valverdeho nebo odpovědi na otázky tak je to úplně někde jinde a je to obrovský rozdíl a tady přesně poznáme kdo dokáže být vůdce a má nějakou představu a ví co chce s týmem dělat! S Valverdem to byl preslap a všichni se můžeme jen tesit až skončí. Horší už přijít snad nemůže

pepo46

15
2019-08-18 08:44:16

Pep je určite v prvej trojke najlepších trénerov futbalu, s Kloppom a Pocchetinom.

dayspanfar

-1
2019-08-18 22:39:19

http://badoo.re - veľký zoznamka pre dospelých s inteligentný vyhľadávací systém nájsť sex partnera!

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.