Arturo Vidal z Barcelony odísť neplánuje ani náhodou. Čilský stredopoliar si blaugranas zamiloval a v žiadnom prípade nie je jeho plánom klub opustiť, hoci v ostatných dňoch sa mohutne špekulovalo o jeho transfere. Jeho postoja si je dobre vedomý aj tréner Ernesto Valverde, no on skutočnosť, že z Camp Nou odíde, nutne nevylučuje. 

Pozrime sa na celú záležitosť po jednotlivých krokoch. V hlavnej úlohe sú predstavitelia Interu Miláno, ktorí o možnosti získať Artura Vidala uvažujú počas celého letného prestupového obdobia. Družstvo, ktoré koučuje Antonio Conte, odštartovalo nový projekt, pričom práve s talianskym manažérom sa čilský stredopoliar pozná veľmi dobre. Ba čo viac, bol to Conte, pod kým Arturo pred ôsmimi rokmi naštartoval svoj najväčší herný progres v Juventuse, keď sa z neho stal v Turíne počas troch sezón jeden z trénerových kľúčových hráčov. 

Neroazurri kontaktovali Vidalovho agenta Fernanda Felicevicha ešte pred začiatkom Copa América, aby sa diskusie znásobili po tom, čo sa dozvedeli, že Barca je ho ochotná predať za dvadsať miliónov eur. Odpoveď samotného futbalistu ale funkcionárov tímu talianskej Serie A príliš nepotešila. Felicevich sprostredkoval Interu jeho odmietavý postoj, referujúc, že hráč je spokojný v Barcelone, kde je šťastný a má ta ešte dva roky platný kontrakt. Konverzácie stále prebiehajú, no nateraz všetko nasvedčuje tomu, že špílmacher ostáva u úradujúcich španielskych majstrov. 

Potom tu je tréner Valverde, ktorý si Artura mimoriadne váži a dobre si uvedomuje, že ďalšieho hráča s Čiľanovým profilom vo svojom mužstve nemá. Jeho cieľom je, aby odohral počas nadchádzajúceho ročníka čo najviac, hoci mu, prirodzene, nebude vedieť zaručiť miesto v základnej jedenástke ani náhodou.

I napriek tomu, že teda Txingurri nutne nevylučuje fakt, že Vidal môže azulgranas opustiť, tomuto futbalistovi aj naďalej verí. V prvom kole proti Bilbau sa síce nedostal do zápasovej nominácie, avšak spôsobené to bolo krátkou predsezónnou prípravou, ktorú absolvoval po náročnom pôsobení na Copa América.

Zdroj: sport
Foto: sport

Batigoll

39
2019-08-19 10:18:15

Budeme mať 8-9 záložníkov, z ktorých 5 nebude skoro vôbec hrávať a ich cena pôjde prudko dole... ale Valverde každému verí, od každého veľa očakáva a pritom rotovať hráčov nevie. Nechápem pomaly ničomu čo toto vedenie robí. To keby chcem klub potopiť, tak to lepšie nevymyslím.

dankos

10
2019-08-19 10:46:17

Bodejť by se někam chystal, stejně jako např. Rakitič. Ví, že nejlepší už mají stejně za sebou, tak proč se zuby nehty nedržet v Barceloně, hezky v teple, když chechtáky jim na účet chodí. Výsměch od těch hráčů. Tady je vidět, jací páni proti nim byli Xavi a Iniesta, kteří sami uznali, že už klubu nedají tolik, co dřív. Zatímco s tímhle vedením a těmahle hráčema, budeme v klubu držet X pětatřicetiletých borců, dokud jim neskončí smlouva.

Batigoll

15
2019-08-19 10:52:45

Ako píšeš, kde by im bolo lepšie. Prehrajú na Bilbau, dostanú 23 dni voľna na oddych :) ... Oddych po prvom ligovom kole preboha !

Batigoll

7
2019-08-19 10:53:06

2 dni tam malo byť

marke7

2
2019-08-19 10:50:51

Je mi už vážně na grc z toho všeho.

Dodes

12
2019-08-19 11:01:52

Valverde môže mať v kádri koho chce, aj tak s nimi nevie pracovať. Viď v piatok, proti Bilbau. Žiadna taktika, ale Vidal chýbal. Ten aspoň bojuje

Rasto_909

7
2019-08-19 11:12:02

Vidal sa zíde na zápasy kde treba byť ostrejší, no mal by sa uspokojiť z lavičkou, v žiadnom prípade to nemôže byť hráč do základu na každý zápas ..

2sjr

6
2019-08-19 11:14:30

Keďže sa za hráčov platí čím ďalej tým viac treba sa zamyslieť nad zmluvami.

Breza

2
2019-08-19 12:26:37

tak mi to pripada trener a vedenia nevedia co chcu rok dozadu ho kupovali miesto Paulinha a teras by ho predavali toiste Coutinho to nejde len tak povies hracovi preho ho chces a po roku by si ho predal taktom to nefunguje trener odide prec ale dovtedy tu nataha zbytocnich hracov co netreba mali by sa kupovat hraci co sa hodia do naseho stylu

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.