Barcelonu čaká o niekoľko dní druhé kolo španielskej Primera Division, no zranenia komplikujú prípravu na zápas proti Betisu Sevilla. Veľkú zodpovednosť musí na seba prevziať Antoine Griezmann a Ernesto Valverde musí do útoku poslať aj hráčov z lavičky.

Udalosti z posledných týždňov zapríčinili, že tréner Blaugranas bude mať v zápase s Betisom Sevilla veľké problémy so zložením ofenzívnej línie. Luis Suarez sa v zápase proti Athletic Club zranil, Leo Messi ešte nie je pripravený na tréning s tímom a Barcelona včera potvrdila zranenie Ousmane Dembélého. Okrem toho tím počas letného prestupového obdobia opustili Malcom a potom aj Philippe Coutinho. Jediným útočníkom v kádri, ktorý je k dispozícii, je Antoine Griezmann, hoci v útoku dokáže zahrať aj všestranný Rafinha.

Griezmann na seba v zápase proti Betisu musí prevziať veľkú zodpovednosť. Francúz predsezónnu prípravu začal ako centrálny útočník, no po príchod Luisa Suareza sa presunul na ľavé krídlo. Pre 28-ročného Francúza bude zápas proti Betisu debutom v drese Blaugranas na Camp Nou. Vzhľadom na absenciu El Pistolera by mal hrať na hrote útoku. Nie je vylúčené, že na pozícii falošnej deviatky uvidíme Messiho, ale ten stále netrénuje s tímom, preto je jeho nasadenie od prvej minúty v najbližšom ligovom zápase Blaugranas veľmi nepravdepodobné. Je možné, že stretnutie začne na lavičke náhradníkov.

Útok Barcelony proti Betisu môžu vytvoriť hráči ako Griezmann, Rafinha a Carles Pérez. Brazílčan sa na San Mamés objavil ako náhradník a odohral veľmi dobrý zápas. Nemal ďaleko k streleniu gólu a jeho hru charakterizovala aktivita a vynaliezavosť. Rafinha pritom v príprave hrával takisto aj v útoku. Blaugranas však počas leta hľadali pre Brazílčana nový klub, no posledné udalosti v kádri donútili vedenie Barcelony prehodnotiť svoje stanovisko. V koncovke zápasu proti Bilbau zahral aj Pérez, ktorý s prvým tímom strávil takmer celú predsezónnu prípravu. Je možné, že proti Betisu nastúpi od prvej minúty, ak Messi nebude na stretnutie pripravený. Menšie šance hrať má prirodzený nástupca Luisa Suareza Abel Ruiz, ktorý na poslednom tréningu prvého tímu nebol prítomný.

Ernesto Valverde sa samozrejme môže rozhodnúť aj pre iné riešenie. Tréner Barcelony môže do hry poslať o jedného záložníka navyše a vrátiť sa k rozostaveniu 4-4-2. Existuje aj možnosť, že na krídle uvidíme Sergiho Roberta, keďže Valverde takýto variant skúšal už neraz.

zdroj: mundodeportivo.es sport.es
foto: facebook

quentin

8
2019-08-20 22:06:08

...a nedaj bože sa pri hre na krídle zraní Rafa a útok total píp... Neverím, že Rafinha ustojí bez následkov okopávanie, či sklzy od súpera pri čiare.

PETERKRIZAN

13
2019-08-21 07:00:36

tento chlapec si hadam smolu vyčerpal,inak vynikajuci hrač ,ak vydrzi zdravotne budu v barce radi že ho nepredali,jeho herny potenial je ohromný

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.