Budúcnosť Rafinhu Alcantaru podľa všetkého stále nie je definitívne rozhodnutá. I napriek tomu, že sa už zdalo, že jeho odchod je nezvratný a Brazílčan Camp Nou naisto počas tohto leta opustí, okolnosti hrajú v jeho prospech. Šikovný ofenzívny stredopoliar, ktorého kontrakt sa končí o rok tridsiateho júna, bol najlepším hráčom mužstva Ernesta Valverdeho v prvom kole La Ligy Santander proti Bilbau a mohol by pokračovať u blaugranas predsa. 

Rafinha sa dostal na trávnik v úvodnom zápase Primery División s Bilbaom tesne pred koncom prvého polčasu, keďže jeho spoluhráč Luis Suárez si privodil zranenie. Brazílsky futbalista sa prezentoval na San Mamés vskutku kvalitným výkonom a fanúšikom ukázal, že ešte stále má dostatočnú perspektívu na to, aby v prvom tíme úradujúcich šampiónov La Ligy pokračoval. Len pred niekoľkými dňami sme sa navyše dozvedeli o tom, že zdravotné problémy má i Ousmane Dembélé, a tak by práve Rafa mal byť horúcim adeptom na pozíciu útočníka po boku Griezmanna a Lionela Messiho

Tieto okolnosti pre futbalistu aj klub všetko menia. Predstavitelia direktívy azulgranas plánovali v Rafinhovom prípade hosťovanie, pričom otváralo sa im hneď niekoľko možností. V najvážnejšom stave boli rokovania s Valenciou, ktorej majiteľ odmietol trvalý transfer, pretože špílmacher je náchylný na zranenia, ale podobný druh operácie by bol ochotný akceptovať. 

Nech to je ale akokoľvek, Barca už brata bývalého hráča klubu Thiaga upovedomila o tom, že nateraz sa s ním počíta a ostáva na Camp Nou. Hoci tieto slová barcelonskú dvanástku potešili, cíti na druhej strane isté pochybnosti, pretože si dobre uvedomuje, že súčasná situácia sa môže razom zmeniť v jeho neprospech. Po tom, čo sa zotavia zranení hráči a väčší počet tréningov za sebou budú mať Arthur s Arturom Vidalom, by sa mohol opäť dostať do nechcenej roviny z posledných rokov, keď nastupoval iba do minima duelov. 

Budúcnosť Rafinhu je teda nasledovná - v Barcelone ostáva určite do stretnutia s Betisom, ale aj v prípade, že odohrá ďalší kvalitný súboj, jeho  vylúčiť nemožno.

Zdroj: sport
Foto: sport

elcentrolino

39
2019-08-21 12:45:47

Bodaj by aj ostal. Véd nemá kto hrať vpredu poriadne. A aspoň sa snaží vždy keď je na ihrisku. Bilbao bolo jasný príklad. Držím mu palce nech mu zdravie vydrží pretože je to skvelý technický hráč.

Batigoll

14
2019-08-21 12:49:51

Blíži sa koniec prestupového obdobia, a Barca má totálne preplnený káder. Takto viešť špičkový klub, veď to sa nedá porovnať s nijakým top klubom ktorý by bol takto zle vedený. Takisto kondične sme oproti špičkovým klubom na tom horšie, a mám pociť že aj zranení máme veľa voči ostatným.

Sudruh_Zincica

8
2019-08-21 13:53:17

s tou kondickou a zraneniami mas aj nejake statistiky, alebo len tak pises svoje dojmy? My mame zraneneho Neta, Messiho, Dembeleho a Suareza. Madrid ma zraneneho Hazarda, Asensia, Rodryga, Diaza. Liverpool Clyna a Allisona, City Mendyho a Saneho.
Keby Dembele nebol tlk, tak sa mozno dalo zraneniu predist. Ale on je zjavne vygumovany.

Pozrel som aj na transfermarkete ako to vyzera s tymi preplnenymi kadrami. Barca 24 hracov, Madrid 27 (ok, viaceri dlhodobo zraneni), Live 24 hracov, City 25 hracov. Prestupak neskoncil, je mozne, ze nejaki stale odidu, takze neviem co tu nariekas a pises nezmysly.

Batigoll

1
2019-08-21 14:06:22

Napísal som že mám pociť že tých zranení máme pomerne veľa, a keď máme odpálenú komplet útočnú trojicu v prvom týždni ligovej sezóny tak sa mi to nezdá v poriadku, lebo sezóna defacto ani nezačala. Ak si myslíš že nemáme preplnený káder tak fajn, podľa mňa je 9 záložníkov (Busq, Raki, Vidal, De Jong, Alena, Rafnha, Puiq, Roberto, Arthur) na 3 posty príliš veľa. Zaťažuje to rozpočeť, hráči hrajú málo a logicky sú aj z formy ak ich potom raz za mesiac tréner postaví.

jokerito

20
2019-08-21 12:56:08

Prajem mu hlavne aby bol zdravy a hraval, Zasluzi si to. Ci ma odist? Poviem to takto. Su v muzstve viaceri, ktorych odchod by som si prial viac...

sid1

4
2019-08-21 13:13:26

problem je, ze v podstate ak ho nepredaju teraz tak je iste, ze peniace uz za neho neuvidia. A to je celkom dilema. Pretoze ak sa ukaze v dobrom svetle tak nic mu nebrani v lete odist (a vdaka tomu, ze bude volny hrac tak si moze dost polepsit na plate).

jokerito

6
2019-08-21 13:20:42

ak by sa chytil, mozno by chcel aj sam zostat, to nemozes vediet teraz.

sid1

1
2019-08-21 15:44:58

ja by som mu to tiez prial, ale problem je celkom cez koho. V utoku ak bude Dembele fit tak utok bude zjavne vzdy Messi,Dembele,Suarez,Griezmann. A zaloha pri Valverdeho laske k zaloznikom box to box no neviem. Ak si realne zoberies ze napr aj bude hrat dobre ale nepredlzi a pri tej neistote je pre neho urcite schodnejsie nejake spickove druzstvo (ale nie uplna spicka ako Barca,Real) kde vdaka prichodu zadarmo dostane dobre peniaze a bude hrat zapas co zapas zaklad.

LaBrie

4
2019-08-21 14:04:00

Este je kludne mozne, ze mu predlzia zmluvu, aj ked o rok aby neodisiel prec uplne zadarmo....

maros1

2
2019-08-21 14:44:15

Aj trener ostáva ? ten by mohol ísť medzi prvými
m

Gabrieloo

4
2019-08-21 15:40:01

cez leto ho akoze v kuse predavali. teraz ho na chvilu potrebujeme tak ostane, potom sa uzdravi dmeb suarez zapracuje de jong a spat Arthur do zakladnej 11 ky a bude zasa sediet v kuse na lavicke. je to sikovny hrac ale zakladnu 11 ku tvorit nebude v barce nikdy. Kebyze ho naozaj podrzia aby na par zapasov zaskocil do utoku, tak to uz ani nie je fer voci nemu. A to vsetko tak ze dufajme ze sa nezrani aj on. Nerozpravac o tom ak pride Ney tak dostane este menej sanci. Takaze za mna ak ho nepredaju aby zahral par zapasov a potom zvysok sezony sedel v lepsom pripade na lavicke, v horsom na tribune za mna nie je fer voci nemu.

Tecumseh

2
2019-08-21 15:58:29

Akú má chudák chalan smolu tak môžeme očakávať že sa onedlho zraní zasa aj on.. pritom zahral veľmi dobre...

diesimi

0
2019-08-23 01:25:19

http://badoo.re - veľký zoznamka pre dospelých s inteligentný vyhľadávací systém nájsť sex partnera!

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.