Dlhoročná diskusia o tom, kto z dvojice Lionel Messi - Cristiano Ronaldo je lepší futbalista, možno dospela k svojmu záveru. Bodku za všetkým dal superpočítač a nový algoritmus na analýzu hry tejto dvojice skvelých hráčov.

Podľa správy od Sporza, belgickí vedci z KU Leuven University tvrdia, že práve ich algoritmus presným spôsobom porovnáva futbalové zručnosti tejto dvojice hráčov. Projekt bol realizovaný v spolupráci s holandskými odborníkmi na dáta SciSports.

Jesse Davis, profesor na univerzite, uviedol: "Hodnota futbalistu je často určená na základe gólov a asistencií." Otázka znie, ako odlišný je ich prístup len od analýzy štatistík? Ak hovoríme len o góloch a asistenciách, tieto dáta sú ľahko dostupné, ale diskusia bude pokračovať.

"Gól je zriedkavá udalosť, pretože sa odhaduje, že počas zápasu sa udeje približne 1 600 udalostí. Náš model sa zameriava na každú udalosť - strely, prihrávky, dribling, obranné zákroky - a počíta jeho hodnotu," vysvetľuje Davis.

Algoritmus v podstate určuje váhu každej udalosti, ktorú hráč na trávniku vykoná. To analýze umožňuje, aby hráča hodnotila do hĺbky, než len na základe počtu gólov a asistencií. Inými slovami, berie sa do úvahy celkový dopad výkonu hráča na zápas.

Na základe tejto analýzy, ktorú vypracoval superpočítač, Ronaldo a Messi boli ako hráči z pohľadu kvality veľmi vyrovnaní až do sezóny 2015/2016. Analýza však zistila, že Messi sa v roku 2016 od Ronalda odpútal. Vedci tvrdia, že do úvahy sa berie aj pozícia a herný štýl futbalistu. Niektorí hráči ako napríklad stredopoliari sa počas zápasu dostanú k lopte častejšie, ale s nižšou pridanou hodnotou pre vývoj zápasu. Naopak, útočníci sú pri lopte menej často, no majú na zápas rozhodujúcejší vplyv. Podobne sú na tom brankári. Pri ilustráciu, hráč, ktorý z 50 dotykov s loptou strelí jeden gól, má na hru väčší vplyv ako hráč, ktorý zaznamená 200 prihrávok a nič viac.

Messi však z tejto analýzy vyšiel ako jasný víťaz: "Messi je v tejto oblasti výnimočný. Argentínčan má veľmi vysoký počet akcií a tieto akcie zároveň majú veľmi vysokú hodnotu," uviedol doktorand Tom Decroos, ktorý bol jedným z členov výskumného tímu. Superpočítač nakoniec Messimu prisúdil výsledné skóre 1,21 za zápas, kým Ronaldo získal skóre na úrovni 0,61.

zdroj: ibtimes.co.uk
foto: facebook

Reekwon

top komentár
80
2019-08-21 15:24:44

K ničemu takovému jsme superpočítač ani nepotřebovali. Nedělá mi velký problém rozeznat, jestli je lepší hráč, který operuje jen kolem šestnácky a na gól potřebuje spoluhráče, který mu do vápna na servíruje.

Nebo člověk, který je tak silný, že musí na svých zádech nést celou sezónu jeden obrovský klub, jen aby z toho nebyla ostuda. Připravuje týmu gólové šance jako na běžícím pásu, ale sám dostane gólovou přihrávku jen zřídka.

Srovnávat Messiho a Ronalda byla největší fotbalová chyba, protože každý je úplně jiný. Dřív by se nad tím dali zavřít oči a srovnávat je gólově a občas i herně ale dnes? Ronalda člověk neuvidí, že si pro míč jde až mezi stopery, aby rozehrál hru. Dnes už je to jako porovnávat zda je lepší se dopravovat vlakem nebo letadlem.

harry525

9
2019-08-21 16:20:16

Faktom zostava to, ze futbal sa hra na goly.... Nejdem tvrdit, ze Messi ich nedava, ale to je JEDINA vlastnost, v ktorom sa mu Ronaldo priblizuje, resp. ho niekedy prekonava...

Ked si zoberies ludi, ktori hlasuju napr. v anketach zlatej lopty a pod... Tak urcite nesleduju kazdy zapas v sezone... Ale, sleduju statistiky po zapase a tam, ked im vyskoci, ze Ronaldo dal dva goly z dvoch hlavičiek a Messi nič, tak hned im vychadza, ze Ronaldo bol lepsi...Bezohladu na to, ze cely zapas hral velke H a nebolo ho vidiet, az na tie 2goly...A Messi ten zapas dribloval, tvoril hru, zacinal akcie, prihravky, strely atd, atd... Toto vidime len my, fanusikovia nasho klubu...
Dalsim vyznamnym prvkom je MARKETING...Posledne roky si hovorim, ze celkove tie ratings, vysledky ankiet (spominana zlata lopta) sa odvijaju asi od poctu lajkov & folowers na socialnych sietach...Inak si neviem vysvetlit, ako mohol byt Ronaldo zaradeny medzi top utocnikov za minulu LM...

UHUH

-26
2019-08-21 16:26:23

Hej, nikto to nevidi, len vy fanusikovia. To bolo debat, ze ked bude davat zlatu loptu France Football a budu o tom rozhodovat novinari, tak uz to Ronaldo nik nevyhra a pojde to len Messimu. A bum, vyhral to Ronaldo a potom aj Modric :D :D :D :D

Reekwon

12
2019-08-21 16:27:35

To je pravda, nicméně to hodnotím sám za sebe a samozřejmě jsem si vědom, že Zlatý míč a podobné hlouposti už nejsou udělovány za individuální úspěšnost v sezóně, ale za to, jak moc jsi by ty a tvůj tým viděl a co tvůj tým vyhrál, proto už podobné ceny neřekl bych že opomíjím, ale reflektuji je jen velmi okrajově. Pokud letos vyhraje Messi, budu rád, protože to bude zasloužené, což osobně řekl i největší kandidát Virgil van Dijk a když to řekne člověk, který je do toho vítězství tlačen, tak už to něco znamená. Pokud to nevyhraje, překvapený za ty roky už nebudu a mě stejně jako Messiho to už nevyvede z míry. Co se týče soubojů Messi - Ronaldo, tak po dobu co byl Ronaldo v Realu Madrid, tak jsem měl o jeho výkonech velký přehled, neboť standartně zápasy Realu sleduji a takže jsem o něm věděl a jak říkáš, měl zápasy, kdy vůbec nebyl vidět a hodně kazil a stejně mu to pak někdo šikovně do toho vápna dal, že tu šanci proměnil, bohužel v konečném výsledku to vypadá líp, když dá gól, než když Messi dvakrát přihraje geniálně do tutovky a spoluhráč nepromění.

jebanyvrod

-28
2019-08-21 17:15:11

reekwon tak pozor
sledujem barcelonu a messimu nahravaju skoro neustale to je fakt
ukaž mi prosim video z minulej sezony kde išiel messi po loptu až k stoperom a rozohral hru
to že ronaldo išiel dole herne je fakt ma 34 rokov
ale messi tiež išiel dole robite z neho boha, ale aj na nom je vidno vek už , minulu sezonu neobiešiel ani raz 3 protihračov to messi robil niekedy každý zápas a teraz už vela krat za zapas straca loptu, ale zase je genialny v priamych kopoch
pozrel som si messiho goly z minulej sezony a vacsina su doklepavacky z prvej, aj štastne goly napr proti liverpoolu čo dal.
messi je lepši hráč ako ronaldo, ale ronaldo tiež dava ešte "solo" goly https://www.youtube.com/... 34 rokoch
a ešte jedna vec ronaldo ma najviac golov a asistenci v juventuse v minulej sezone tu máš https://www.foxsports.com/... v 34rokoch mat najviac golov a asistencii ako utočnik je celkom slušne
+ jediny skoroval vo vyradovacke za juve 5golov v lm :)
a ešte jedna vec messiho začali porovnavat S Ronaldom nie naopak to si asi nevedel čo ?

jan2001

-21
2019-08-21 17:44:40

reekwon ti neodpovie už lebo vo všetkom čo si napisal máš pravdu
1. to čo napísal on su klamstvá
2. všetko si mu vyvratil pravdou
3. máš pravdu ale aj tak dostaneš minuska
to je take barcelonske

Marian

5
2019-08-21 23:37:59

Ronaldoje polovičný. 1,2 vs. 0,61

Tecumseh

11
2019-08-21 15:53:34

Veď na to žiadny superpočítač ani netreba, každému je to jasné okrem samotného Ronalda.. Jeho neukecá ani počítač....

2sjr

-2
2019-08-21 16:20:54

Obaja majú svoju kvalitu a naozaj porovnávanie je oničom pretože sú rozdiely. Jedná sa o rozdielového hráča a génia futbalu. Ak by chcel byť Ronaldo lepší musel by hrať v jednom tíme s Messim . Potom by mohol ťažiť z jeho geniality a strieľať jeden gól za druhým.

UHUH

-31
2019-08-21 16:23:02

Jaj, opat tieto clanky, kde si musime potlapkat po chrbte a vysvetlit si to, ze ako je mozne, ze intergalakticky hrac typu Messi, ktory kazdy zapas nabeha najmenej km po brankarovi nepotiahne Barcelonu k vyhre LM a Barcelona tam posledne roky dostava len vyklepy a vyhraala tam trofeje, len ked sa to rozlozilo medzi viacero utocnikov a Messi to sam nezvladne vid prehry vonku 0:2 voci Atleticu Madrid, 0:3 proti Juventusu, 0:3 proti PSG, 0:3 proti As Rim /maly tim podla Piqueho/, 0:4 proti Liverpoolu.

Real nikdy nemal silne muzstvo take v utoku ako mala Barcelona, cize vedla Ronalda mena ako Neymar, Suarez, Ibrahimovic, Etoo, Villa atd.

Ale dokazal Ronaldo ten tim v LM vo vyradovecej faze potiahnut a vystrielat 4 tituly s drevakmi ako Bale, Benzema ci Morata.

Cize fnuk fnuk. Staci sa pozriet, kde je teraz Real bez Ronalda. Fnukalo sa tu, ako je Real slaby, same centre, zalezeni v zadu, prehravaju ich timy zo spodku tabulky, ked vyhravali LM a to Messi hraje za tim, proti ktoremu kazdy brani a je vzadu zalezny a dosraty v ulite, betonuje a Barcelona ma v priemere 66% drzanie lopty :D

Ach, tie sladke vyhovorky, keby Ronaldo hral za taky dominantny, kde mu staci akurat stat na linii offsidu a cakat za prihravkky, tak da 80 golov kazdu sezonu.

Reekwon

13
2019-08-21 16:41:23

Tak proč si s tím nejdeš pohonit na bily-balet? Tam se můžete v klidu plácat po zádech, jak vám to vlastně sám Ronaldo vystřílel, tady ti asi nikdo gratulovat nebude.

harry525

6
2019-08-21 17:02:32

Reekwon, predsa vieme, ze preco tam nejde...Ja som to teraz checkol a tam maju clanky ledva 20 komentarov...Aj to ten clanok tam musi "kysnut" nejaky ten cas...Janka, toho tu dilinka, Ramoska atd., treba na jednej strane aj chapat, lebo oni, a opakujem to ako papagaj, ŽIADNE aktivne forum nemajú... Aj oni potrebuju niekam patrit a takyto zufalci, hoc aj na forum svojho najvacsieho rivala... Je vidiet, akí neschopaci a deti fandia Realu (puta!!,@). Ved nech mi zaplatia a ja im to forum kludne vytvorim...

A naspat k tvojmu komentu, ked uz si sa tak rozpisal, ty dilino xD... Ze "kazdy tim je dosraty z Barcelony..." tak to potom aj Real je, ze? Podla tvojej "vybielenej" logiky.

UHUH

-14
2019-08-21 17:12:28

Vacsina clankov tu ma okolo 5 az 8 komentarov, len tam, kde nadavate na Valverdeho alebo sa hadate medzi sebou ako deti, mate viac, ty inteligent.

harry525

-1
2019-08-21 17:14:55

Co si mal s matiky? Resp. si slepy? asi hej :D

UHUH

-5
2019-08-21 17:19:57

Moja znamka Z matiky bola lepsia ako tvoja zo slovenciny :D

harry525

7
2019-08-21 17:26:02

Tak teraz vazne, lebo ti zrejme dochadzaju argumenty.Co si to napisal, ze my tu mame 5, 8 komentarov a inak hejty na Valverdeho?...Vytvorim ti algoritmus a porovname to? Na tej vasej stranke v diskusiach potí dristy tamojšia legenda *Iker*, na neho si urcite hrdy...Ked 70% komentarov je od neho :D

UHUH

-6
2019-08-21 17:32:22

Algoritmus, ktory by bol schopny porovnat obsah komentarov a ci sa jedna o hej, nie je mozne vytvorit, lebo je to mimo schopnosti klasickych deterministickych pristupov k programovaniu a potreboval by si na to AI, ale to isto vies ako senior programator, ze.

UHUH

-6
2019-08-21 17:32:51

*hejt alebo nieco k veci

jebanyvrod

-11
2019-08-21 17:24:59

https://merengues.cz
bily balet je o ničom to sa môže rovnat maximalne tu s forca barca :D čo članky tu su len
messi je lepši ako ronaldo SUPER POCITAC rozhodol !!!! :DDDDDD boha ja nemožem
absolutne žiadna profesionalita nič a o fanúšikoch ani nehovorim
na merengues chodíme na zapasy sa dohodneme a ideme všetci a vy tu len kysnete a na nadavate po sebe že chcete neymara ach jaj :)

harry525

8
2019-08-21 17:29:05

Taaak vyjebanyRod...:D... Akurat to chekujem :DDD...Mate sa cim chvalit... V sekcii Pokec... Forum, posledny prispevok pridany pred pol rokom... A tie tvoje slavne "srazy" posledny prispevok pred 3 rokmi... Gratulujem xD

jebanyvrod

-9
2019-08-21 17:37:09

wow takže ked ma niekto aktivne forum tak to robi lepšiu stranku ?
prečo nevidiš štatistiky hráčov zranenia, všetko zoradene pekne :D
máte forum kde pišete aj tak sračky
nám stačí sa porozpravat v komentároch pod člankami a taktiež mame skupinu na Facebooku od merengues kde si pišeme :)

jan2001

-5
2019-08-21 17:40:54

máš pravdu jebanyvrod

Vladinko

-7
2019-08-21 17:34:29

No a čo veď za to že fandí Barcelone si nemusí nutne myslieť že je Messi najlepší :)
Je objektívny to sa cení..
Btw CR7 dotiahol Portugalsko k víťazstvu na eure

blauigrana

4
2019-08-21 16:49:38

UHUH a ty sleduješ hru Barcelony alebo to len tak z brucha totok?

tunno

13
2019-08-21 16:52:48

Real nemal nikdy silne muzstvo ano? Preto Ronaldik bol zo 4och finale 3x najslabsi na ihrisku a real to ajtak zvladol napriek jeho slabuckym vykonom. Je to jednoduche. Od roku 2011 ma ronaldo 125 x oceneni MOTM, Leo 225. To jasne napoveda o vykonnosti. V LM podobne. Ronaldo za 2 sezony motm 5/22 Leo 12/17. Nie je o com, Leo ma podstatne lepsiu vykonnost. A hodnotit hraca podla timovych trofeji dokazu len dutohlavovia ako si ty sralo9.

harry525

7
2019-08-21 17:04:44

Na toto ti ten retard nenapise ani makke f...Alebo, ako je pri tejto vetve bielakov bezne, vytiahne trofeje z doby kamennej xD...Ked uz dochadzaju argumenty.

UHUH

-14
2019-08-21 17:10:24

Hej, to je ako s vami, ked Messi mal viac golov, vytahovali sa statistiky golov. Ked nemal viac golov ci nevyhral LM, tak sa vytahovali ratingy a statistiky driblikov.

Ved vytiahni statistiku nabehanych kilometrov, nech sa pozrieme na tie fakty, ze vraj ako si Messi zbieha dole po loptu a niktu mu neprihrava.

Fakt. no 1 - messi nabeha najmenej po brankarovi, cize tazko asi maka v zalohe a stahuje sa, to by nabehal najviac z timu.
Fakt. no 2 - messi je najcastejsie strielajuci hrac v time na branu i mimo nej a je mu najviac adresovanych prihravok v 16.

Ale praveze, je to geniius popierajuci fyziku, nabeha najmenej, vacsinu casu tvori v zalohe ale podla statistik ma v 16 najcastejsie loptu a najviac striel :D : D :D A ze kto je tu potom tupy :D

jebanyvrod

-14
2019-08-21 17:21:21

messi je precenovany hráč nedokaže vyhral LM už nikdy v roku 2015 bola jeho posledna :) a zlata lopta tiež no bohužial

UHUH

-11
2019-08-21 17:07:12

Ronaldo bol slaby vo finale, Messi vo vyradovackach.

Preto Ronaldo vyhral 3 LM po sebe a 4krat za 5 rokov :D

harry525

12
2019-08-21 17:09:08

A tych rozhodcov v "drese Realu" asi nespomenies, že? Radsej..xD Hlavne v semi proti Bayernu...

UHUH

-9
2019-08-21 17:11:30

Myslis tych, co davali CK a penalty vzdy na Nou Campe po prehratych zapasoch vonku a niekedy ani to nestacilo, vid proti Interu Milan alebo slavne zapasy proti Chelsea a PSG?

harry525

7
2019-08-21 17:13:21

Vy tych "slavnych" zapasov, mate ovela viac ako my... Takze radsej drz usta prosim ta xD

UHUH

-10
2019-08-21 17:14:24

Nie, to je len ste vyhrali LM uz tak davno, ze si tie slavne zapasy ani nepamatas.

harry525

7
2019-08-21 17:17:43

Chrobačik "slavnych" som dal do uvodzoviek, ale zrejme si ani to nepochopil...Inač, kolko titulov ty REALNE pamatas...Teraz nemyslim tie z obdobia, kedt tvoj dedo cural do nočníka...4xLM si uz spomenul...Dalej prosim :))

UHUH

-7
2019-08-21 17:23:12

Huncut jeden, povedz rovno, ze si nesmely a na chlapcov, a prejavy naklonosti skryvas kvoli krestanskej vychove za zvysenu agresivitu.

tunno

8
2019-08-21 17:30:47

Ty si kkt slaby v zivote sralko. Preco sa nevratis na sport.sk? vsak si tam mal 50 komentarov denne uz niesi vo forme?

UHUH

-9
2019-08-21 17:34:23

Tunno, uz som ti povedal 100krat a zopakujem to po 101krat, ze na sport.sk som nikdy neprispieval a nie som dotycna osoba, ktora ta tam argumentacne znicila a doteraz mas z nej nocne mory a vzdy ju tu vyvolavas.

jebanyvrod

-9
2019-08-21 17:19:31

https://www.youtube.com/... že najslabši hráč hahahaha

harry525

3
2019-08-21 17:32:03

Uz si sa zosral? xD... Nikto tu nie je agresivny... Uplne v pohodicke s nadhladom :)...

apropo

-6
2019-08-21 22:02:13

cista pravda len to tazko tymto tu messi honicom vysvetlis :D oni nie su fanusici barcelony ale fanusici messiho

PETERKRIZAN

3
2019-08-21 17:01:09

Ďalši prispevok do zbytocnej diskusie

Peter1983

-17
2019-08-21 17:09:42

Messi je fantasticky !! ale len barce..nikde inde by nebol na tej urovni ako teraz ..proste on mal okolo seba najlepšich hračov...proste sa musi uznat ronaldo ...to dokazal viac klubov...MU..RE.JU..plus REPREZENTACIA....a mozeme tu rozpravat že čo robil že len čaka na loptu atak dalej ale tosu len vihovorky....proste je vodca ....bohužial messi je len barce

Peter1983

-7
2019-08-21 17:12:10

Proste sa musi uznat aj kvalita ronalda........

Peter1983

-9
2019-08-21 17:12:57

Oprava.....

jebanyvrod

-10
2019-08-21 17:33:20

Diego Maradona v nedávném rozhovoru označil Cristiana Ronalda za zvíře. Tohle označení si Portugalec zasloužil poté, co hattrickem vyřadil Atletico Madrid z Ligy mistrů.

Cristiano Ronaldo údajně před utkáním sdělil svým blízkým přátelům a rodině, že cítí, že může nastřílet tři góly a dostat svůj tým do čtvrtfinále Ligy mistrů.
Maradona se po Ronaldově show jen těžko zdržoval komplimentů, i přesto, že je dobrým přítelem a obdivovatelem Lionela Messiho.
“Na světě jsou hráči, kteří působí jakoby byli očarovaní kouzelnou hůlkou,“ řekl Argentinec v rozhovoru pro Corriere dello Sport.
“Pravdou je, že my Argentinci jsme velmi hrdí na to, že Messi reprezentuje Argentinu a ne Španělsko, nicméně jeho rival Cristiano je zvíře.
“Ronaldo je čistá síla, před utkáním řekl, že ví, že může tři góly nastřílet a taky to dokázal.“

Vladinko

-6
2019-08-21 17:36:21

Cristiano dotiahol priemerné Portugalsko k víťazstvu na eure to Messi svoj tím 2x vo finále potopil keď šiel sám na neuera a nedal a potom keď proti Chile nedal.penaltu vo finále

Vladinko

-3
2019-08-21 17:36:56

Messi má lepšie futbalové schopnosti ale Ronaldo má vo veľkých zápasoch oveľa lepšiu mentalitu a to rozhoduje veľké turnaje

lovefootball

4
2019-08-21 17:41:00

Ronaldo sa sice moze pochvalit timovym vysledkom, ale narozdiel od Messiho nebol zvoleny ani najlepsim hracom zaverecneho turnaja, ani tym najproduktivnejsim.

UHUH

-8
2019-08-21 18:50:29

Tie ceny boli z lutosti, tak ako ked ste hovorili, ze modric dostal zlatu lotpu z lutosti, ze prehral finale.

Radovan

7
2019-08-21 17:44:51

“Potopil” :D :D len vdaka messimu zvysni hraci zazili zopar finale..nie je v ludskych silach aby ich tahal kazdy jeden zapas, nieco musia zriesit aj jeho spoluhraci, ale to sa bohuzial nedialo..za to portugalci si obcas vyborne poradili aj bez ronalda (netvrdim ze sa dostali do tych vyhranych finale bez jeho velkej pomoci ale bez messiho boli argentinci uplne v srackach zatial co portugalci bez ronalda su aspon ako tak schopni)

el_dominiko

7
2019-08-21 17:41:40

Obaja sú fantastickí futbalisti. My len môžeme byť radi, že žijeme v ich dobe.

jan2001

-11
2019-08-21 17:43:18

ach bože ten nadpis
superpocitac-rozhodol!!!-messi-je-ovela-lepsi-ako-ronaldo
:D :D :D super počitač twl to je moc mna tu roztrhne asi
zaujimave že nikde inde nevidim porovnavačky dokazovačky že messi je lepši
len tu od vás

T0mIO

4
2019-08-21 17:45:48

futbal neni len o goloch.

Jestper9

-7
2019-08-21 17:46:29

Zase trapne porovnavanie a opat snaha robit z Ronalda priam nimanda... To su tu uz fakt same deti, neznalci a zaslepeni fanusikovia messiho a nie ani narcelony a cobec nie futbalu? Ronaldo je vodca a aj ked ho nie je cely zapaa vidno co je inak blbost lebo vzdy ho je vidno a aj ked pokazi tak aj tak taha na seba hracov aupera, ale ked treba zaberie. To je akobsteamom. Darmo hra niekto na oko pekne kes nic z toho. On nemusi cely zapas spravit nic, ale sibne gol ci dva a za 5 sezon s nim real vyhral 4 LM. Barca ma tolko za 25 rokov. Strapnuhete seba a aj o messiho fanusikoch si pitom caetci myslia ze su to zasneni blbci a aj on potom ide ludom uz na nervy. Z vlastnej skusenosti viem, ze eonaldovi fanusikovia a aj realu sice nemali messiho tadi co ke logicke, ale respektovali ho. Tinajsi fanusikovia o nom hovoria ako keby ani nevedel hrat

jan2001

-9
2019-08-21 17:51:02

ty pojakom rozpravaš ? romsko slovenština ? :D
ronaldo tiež hra pekne na oko v Manchestri, v realu, v portugalsku.. aj v juve mu to ide herne

Jestper9

-5
2019-08-21 22:01:04

Nie. len na mobile kedže mam drbnuté hrubé prsty často stlačím písmenko vedľa. Ale treba sa venovať téme futbalu a nie argument písmo, či gramatika. to je tak ked´d nie sú argumenty. A ke´d som si prečítal diskusiu, tak najviac mínuskované príspevky sú najpravdivejšie a najobjektívnejšie. Žiaľ... Niekto sleduje futbal taký aký je a niekto len to čo vidieť chce. Ako bolo písané... Ked mal Messi najviac golov, tak sa vyťahovalo, že je najlepší, lebo štatistiky. Keď nie, tak že ako on hrá. No napr ja si všímam, že veľa lôpt stráca a strašne sebčí oproti minulosti. Snaha a behanie... darmo vraviet. Je geniálny určite a preto keď niečo vymyslí, tak to stojí za to a často sa blisne. Ale blisne sa tka ako Ronaldo. Vela krát celý zápas nič a potom rozhodne. A keď sa teamu nedarí, tak zase je v koncoch. Hlava dole a nervozny. Sú to rozdielny hráči aj osobnosti a netreba ich stále porovnávať a zhadzovať jedného či druhého. Tolko rokov ako oni nebol na vrchole nikto a v dvoch naj kluboch za posledných dajme tomu 15 rokov, keď sú na výslní. Ani Pelé ani Maradona. Messi a Ronaldo sú naj hráči historie a treba voči obom mať úctu. Ale to tu niektorí nepochopia a potom namiesto toho čo si myslia, že zosmiešňujú Ronalda, tak len ukazujú, ako sa totálne nevyznajú do futbalu

Nitram

10
2019-08-21 18:09:14

Ronaldo je skvelý futbalista, o tom niet pochýb. Veľa mu pridáva aj marketing. Keď napríklad nemá formu a po dlhšej dobe dá gól, urobí svojich pár póz a hneď sú toho plné noviny. Porovnávať ho s Messim? Je skvelý, ale obrazne povedané, Messimu môže tak čistiť kopačky!

Martin77

7
2019-08-21 18:18:36

Přidávám se k tvrzení, že žádný super počítač není potřeba je úplně jasný, kdo je nelepší :-)

Ladinho10

8
2019-08-21 18:39:39

Ale no tak děcka, tohle je never-ending story. Hádat se tu s Madriďákama je snad pod naší úroveň ne? Každý kdo sledoval zápasy Realu i Barcy ví, že Ronaldo je sice neskutečný zabiják a v 16.tce dá gól i z hovna, ale Messi je někde úplně jinde. Mám strach, že takového hráče už na vlastní oči nikdy neuvidíme. Porovnávat ho s Cristynkou se asi nabízí, když se mu nikdo ani z dálky nepřibližuje, ale je to úplně zcestné a nesmyslné. Madrid hraje už několik let v lize total bídu, i kdyby měli letos Ronalda tak je 3. místo opět bezpečně jejich. Doufejme, že se konečně trochu zvednou, ať máme v lize nějakého aspoň trochu rovného soupeře. Takhle mi jich začíná být fakt líto a to myslím upřímně. Ta bodová ztráta poslední roky je neskutečná ostuda:(

Ladinho10

5
2019-08-21 18:47:04

Kdybychom fandili Realu tak též popíráme Messiho genialitu a adorujeme Cristynku. To je stejne jak s autama, když nemáš na Mercedes tak ti taky stačí Superb. Tímto to ukončeme a nechme jim jejich pravdu, když si zvykli na Superba. Je to jejich věc

UHUH

-8
2019-08-21 18:51:32

Len ten Superb nema viac zlatych lopt ako Mercedes ci viac vyhier v LM, cize ukoncime to tam, spravne.

Ladinho10

3
2019-08-21 19:05:03

To ostatně ani Cristynka co se týče zlatých míčů. Ale nechme toho fakt, i Superb je fajn auto:)

Mantikora

5
2019-08-21 21:31:25

UHUH, jan2001, jebanyvrod, ja len jednu vec nechápem , že aké smutné životy asi musíte mať, ked sem evidentne idete iba provokovať. Keby aspoň ste normalne začali diskutovať , ale to by som chcel asi vela. Jebanyvrod, ked niekto povie, že Messi je preceňovaný hráč tak asi vie o futbale veľké hovno .

apropo

-3
2019-08-21 22:00:59

Stale sa smejem jak sa vy gena viete hecovat na podobnych srackach :D a co vyhral messi za posledne roky okrem la ligy? s narodakom N I C, Ligu majstrov? nic :D :D

Ladinho10

6
2019-08-21 23:51:26

Specifikuj poslední roky. Též by z toho mohlo vyjít, že tu La Ligu za ty tvoje poslední roky vyhrál Messi vícekrát, než Ronaldo za celé své působení v Madridu. Apropo, co by “aspoň” za tu La ligu Realek poslední roky dal, co? Stejně je to ale nesmysl ohánět se tituly a né osobními statistikami, když se tu neporovnává celý tým, ale konkrétní dva hráči. Chápu ale, ze v tomhle Cristýnce těžce ujel vlak, tak se to argumentuje aspoň takhle:) Superb je prostě Superb. Fajn auto, ale Mercedes to fakt není:(

Jestper9

-5
2019-08-21 22:02:48

A okrem toho, čo som písal vyššie, tak aj keď nemal takú dlhovekosť, ale komplexnejší a talentovanejší ako oni dvaja bol aj tak a pre mňa navždy naj futbalista Ronaldinho...

valverde30

6
2019-08-21 22:53:07

Messi je najlepší futbalista v historií ...

Camp_Nou

4
2019-08-21 23:25:06

Chcelo by to poriadnu otravu na biele potkany.

diesimi

0
2019-08-23 01:24:24

http://badoo.re - veľký zoznamka pre dospelých s inteligentný vyhľadávací systém nájsť sex partnera!

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.