Sotva pätnásť dní po tom, čo sa upísal FC Barcelona, dnes Junior Firpo oslavuje svoje dvadsiate tretie narodeniny. Toto leto pre neho bolo nesmierne akčné, najprv zvíťazil na Majstrovstvách Európy futbalistov do dvadsaťjeden rokov, potom vycestoval s Betisom na predsezónne turné po Mexiku, zúčastnil sa už ako blaugrana Gampera a napokon odletel na ďalší výjazd do USA. Prinášame Vám jeho skvelý rozhovor pre Mundo Deportivo

Aké boli prvé dni, počas ktorých ste mali tak veľa aktivít?

"Už, konečne, verím tomu, že som naozaj hráčom Barcy. Prvé dni boli nesmierne akčné, ale teším sa, že som mohol ísť so svojimi spoluhráčmi na turné. Mohol som ich spoznať, a tak teraz prebieha moja aklimatizácia oveľa lepšie. Môžem sa koncentrovať len na svoje výkony."

Ako Vás prijala šatňa?

"Očakával som, že to bude úplne rozdielne, pravdou je, že pomocnú ruku mi podalo obrovské množstvo hráčov. Nečakal som to a som im za to nesmierne vďačný."

Veľa hráčov prekvapí, aká je barcelonská šatňa "normálna"...

"Samozrejme, sú to úplne bežní ľudia, ako ty alebo ja, no prichádzame z menších klubov, kde sú šatňe menšie a viac rodinné, a tak očakávate niečo iné. Už som sa poznal s Aleñom, s ktorým hráme v U21-ke, rozprávali sme sa a ubezpečil ma, že všetko bude v poriadku."

Veľa hráčov má počas prvých tréningov problém zvyknúť si na rýchlosť pri tradičnej hre rondo. Stalo sa to aj Vám?

"Hovoria, že Neymar dostal na prvom tréningu dvakrát jasle, ja som ich dostal hneď trikrát (smiech). Je fakt, že rondo sa tu hrá s enormnou rýchosťou. Úroveň Betisu bola mimoriadne vysoká, ale kým tam sme za nejaký čas urobili dvadsať dotykov s loptou, tu ich je šesťdesiat. Je to neuveriteľné."

Asi Vás neprekvapíme, keď povieme, že je bežné pýtať sa na to, aké je trénovať s Messim. Vy ste, každopádne, pre jeho zranenie zatiaľ podobnú príležitosť nemali...

"Nie, zatiaľ som to šťastie nemal, keďže sa na prvom tréningu zranil. Porozprávame sa o tom zrejme o mesiac, keď už spolu absolvujeme niekoľko tréningov. Neviem sa ho dočkať."

Prichádzate na miesto, kde je nespochybniteľným členom základnej jedenástky Jordi Alba. Prijali ste miesto náhradníka?

"Nie, nikdy sa nevzdávam cieľa byť v základnej jedenástke, to by nebolo správne. Tvrdo na sebe pracujem a snažím sa byť pripravený vždy, keď je to potrebné. Myslím si, že za krátky čas, čo som v najvyššej lige, sa mi darí dobre. Isteže, v tíme je Jordi, ktorý má tridsať rokov, ale verím, že stávka na mňa je projektom do dlhodobej budúcnosti. Chcem byť nachystaný, keď mi dá kouč šancu, prichádzam, aby som bojoval, hoci to pri Jordim nebude jednoduché."

Prekvapila Vás Barca?

"Prekvapilo ma, aká je veľkolepá vo všetkých ohľadoch. Máte o nej nejakú predstavu, myslite si, aká je veľká, no ona je v skutočnosti ešte väčšia."

Aké máte ciele do nasledujúcej sezóny?

"Chcem sa tu zabývať a trochu to sťažiť Jordimu."

A treble?

"Musíme bojovať o všetky trofeje. Hlavným cieľom je La Liga, pretože je dôkazom vašej pravidenosti, no v Barce sa musíme snažiť o zisk každého titulu."

Zdroj: md
Foto: md

dankos

12
2019-08-23 08:21:56

Když vidím v zápase pohyb našich hráčů, tak přemýšlím, jestli na tréninku náhodou nehrají jen to rondo. Pak ale pro změnu uvidím jejich pomalý přihrávky dozadu bez jakékoliv rychlé kombinace a nápadu a přemýšlím, jestli na tréninku dělají vůbec něco :D

2sjr

11
2019-08-23 09:25:06

Rovnako ma zarazilo to o tom ronde a hlavne prečo to nepretavia do hry. Bola to naša pýcha náš štýl no teraz len sranda na tréningu. Veľmi sa mi ale páčilo to jak povedal na rovinu že tu je aby to sťažil Albovi. Je to myslené v dobrom no ak to hráč vyslový nahlas je tam určitá zdravá dravosť a to vo veľkoklube musí byť. Možno to chýbalo Coutinhovi keďže futbalista je skvelý.

Dr-QQ

1
2019-08-23 14:42:56

Tak už sa dočkal. :-)

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.