Futbalisti FC Barcelona už nemajú žiadny priestor na omyly. Katalánci vstúpili i napriek obrovským očakávaniam priaznivcov do súčasnej sezóny nepodareným duelom na San Mamés, prehrali proti domácemu Bilbau, a tak teraz pred vlastnými priaznivcami musia získať s Realom Betis tri body. 

Dátum: 25. august 2019 (nedeľa)

Čas: 21:00

Miesto: Camp Nou, Barcelona

Úvodné kolo nového ročníka La Ligy Santander nevyšlo ani Barce, ani Betisu. Zatiaľ čo úradujúci šampióni Primery División podľahli po nádhernom góle Aritza Aduriza zo samotného konca zápasu Athletic Club, Andalúzania v domácom prostredí prehrali šokujúco s Valladolidom. Desiaty výber uplynulej sezóny najvyššej španielskej ligovej súťaže hral od ôsmej minúty bez vylúčeného Roblesa v desiatich a aj napriek kvalitnému výkonu nakoniec odchádzal s rezultátom 1-2. 

V Betise za sebou majú pomerne akčné leto. Mužstvo absolvovalo náročnú predsezónnu prípravu, ktorej súčasťou bolo turné po Mexiku, kde odohralo stretnutia s domácimi výbermi Queretaro a Puebla. Direktíva klubu bola nesmierne aktívna na prestupovom trhu, pričom Sevillčania získali do svojich radov hneď ôsmich nových hráčov. Vskutku výraznými posilami sú Borja Iglesias z Espanyolu, za ktorého neváhali zaplatiť béticos dvadsaťosem miliónov eur, no i Nabila Fekira z Lyonu a Juanmiho zo Sociedadu. Ďalším zaujímavým menom je Emerson, ktorý prichádza na Estadio Benito Villamarín z Barcelony, a napokon za spomenutie stojí aj hviezdny Giovani Lo Celso, ktorý však okamžite odišiel na hosťovanie do Tottenhamu. 

"O pôsobení v Barcelone rozmýšľať nechcem, pracujem tu, v Betise, a urobím všetko pre to, aby sme odohrali dobrý zápas. Či sa jedného dňa vrátim do Barcy? Tak to sa ešte uvidí," komentoval pre klubové kamery svojho zamestnávateľa spomínaný Emerson.

Zatiaľ čo charizmatický obranca z Barcy prišiel do Betisu, Júnior Firpo putoval opačným smerom. Dvadsaťdvaročný zadák pôvodom z Dominikánskej republiky sa stal konkurentom Jordiho Albu za osemnásť miliónov eur, no najdrahší hráč Andalúzanov tohto leta je gólman Pau López. Od Rimanov za neho zinkasoval celok 23,5 miliónov eur.

"Prekvapilo ma, aká je Barca veľkolepá vo všetkých ohľadoch. Máte o nej nejakú predstavu, myslite si, aká je veľká, no ona je v skutočnosti ešte väčšia," komentoval Júnior.  

Tréner Valverde bude mať obrovské problémy pri skladaní svojej základnej jedenástky, a to najmä v útočných radách. Zranení sú Luis Suárez aj Ousmane Dembélé a otázny je štart Lionela Messiho. Ba čo viac, ak by i Argentínčan nastúpil, je otázne, do akej miery by bol pripravený podať kvalitný výkon, keďže za sebou nemá predsezónnu prípravu a len minimum tréningov po boku svojich spoluhráčov.

V akcii by v tejto zložitej situácii nemal chýbať Antoine Griezmann, no miesto v zákaldnej jedenástke si podľa všetkého vďaka svojmu predstaveniu v Baskicku získava Rafinha. Brazílčan sa dostal na trávnik pred koncom prvého dejstva a bol azda najaktívnejším mužom blaugranas

Ďalšie otázniky sa, každopádne, týkajú zloženia stredu poľa. Valverde má k dispozícii obrovské množstvo záložníkov, ale podľa všetkého stále nemá jasno v tom, kto tvorí jeho once de gala. Nech sa už rozhodne akokoľvek, jedno je isté - už si nemôže dovoliť žiadne zaváhanie.

Zdroj: forcabarca.sk
Foto: archív

MilujemBarcu

1
2019-08-24 14:25:11

https://www.youtube.com/...

minixxx

0
2019-08-26 10:15:35

Hľadám chlapa na jednu noc, moje telefónne číslo a fotografia sú https://fuck.it/...

Filip2004

2
2019-08-24 14:48:22

Emerson je v betisu na hostování nebo na trvalý přestup?

Sheva7

5
2019-08-24 15:18:04

Messi normalne nastupi v zaklade otazne je len kolko minut zvladne

PETERKRIZAN

-8
2019-08-24 16:10:20

Typicky zapas na 4:2:3:1,bohuzial valverde taky system nepozna

Galactico

0
2019-08-24 17:01:54

1:1

PETERKRIZAN

-2
2019-08-24 17:17:14

Rokovania z psg su tazke,lebo tam nechce uz nikto ist nielen z barce,sejk tvrdo narazil a neymar tiez,hold,bude musiet hrat slabucku ligue1,myslim ze az teraz zacnu vyjednavania,toto doteraz bolo divadlo pre media,sejk pochopil,ze za neymara o rok nedostane takmer nič a teraz niet klubu ktory by dal len peniaze a hraci tam nechcu ist

vikinecek

5
2019-08-24 17:30:32

tipujem zalohu Busquets, De Jong, Rakitič, vpredu Rafinha, Messi a Griezmann...

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.