Nadchádzajúci zápas druhého kola La Ligy Santander medzi FC Barcelona a Realom Betis budú sledovať fanúšikovia po celom svete. Nielenže sú blaugranas po porážke z úvodu ročníka a prehre na San Mamés nútení pred domácim publikom zvíťaziť, no návrat podľa všetkého hlási aj kapitán Lionel Messi. To pritom stále nie je všetko, v stretnutí s andalúzskym výberom by totiž mohol osláviť pekné jubileum Gerard Piqué. 

Katalánsky stredný obranca Gerard Piqué by mohol v dueli druhého kola Primery División proti Realu Betis dosiahnuť na hranicu 500 odohraných súbojov v drese prvého tímu azulgranas. Charizmatický zadák sa upísal Barcelone pred jedenástimi rokmi po krátkej zastávke v Manchestri United, kde ako hráč aj človek dozrel a na Camp Nou sa z neho stal následne kľúčový hráč. Za Červených diablov odohral celkovo bývalý španielsky reprezentant iba dvadsaťtri zápasov, no dodnes pobyt v ekipe Sira Alexa Fergusona považuje za nesmierne dôležitý.

Geri získal v klube, ktorého je odchovancom, obrovské množstvo trofejí. Od roku 2008 zvíťazil osemkrát v najvyššej ligovej súťaži, získal tri razy titul na scéne Champions League, vyhral šesť Španielskych kráľovských pohárov, trikrát triumfoval na Majstrovstvách sveta klubov, rovnako trikrát v Európskom superpohári a v šiestich prípadoch ovládol Španielsky superpohár. 

V štyristodeväťdesiatich deviatich stretnutiach zaznamenal Piqué štyridsaťšesť presných zásahov. Z tohto počtu strelil hneď dvadsaťsedem gólov v lige a ďalších dvanásť v Lige majstrov, čo z neho robí strelecky tretieho najproduktívnejšieho zadáka histórie najprestížnejšej európskej klubovej súťaže. Pred jedným z našich kapitánov sú iba Roberto Carlos so šestnástimi a Iván Helguera s pätnástimi zásahmi. 

Piqué sa touto cifrou približuje k absolútnym rekordérom súčasnej barcelonskej šatne, ktorými sú Lionel Messi so 687-imi zápasmi a Sergio Busquets, ktorý ich má na konte do týchto okamihov 536. Stopér sa v historických štatistikách tiež doťahuje na svojho bývalého spoluhráča a aktuálneho trénera tímu Juvenil A Víctora Valdésa ktorý pred piatimi rokmi ukončil svoje pôsobenie u blaugranas s 536-imi oficiálnymi súbojmi. 

Zdroj: md
Foto: md

Batigoll

4
2019-08-23 11:12:56

Mimo témy, v médiách som dnes našiel nasledovné info:
- v Bayerne zistili že Coutinho nemá kondíciu, musí ju dohnať
- Real plánuje na budúi týžde predstaviť Neymara
- Barca plánuje vylepšiť svoju ponuku za Neymara, zároveň žiada Neymara o vyhlásenie že chce len do Barcy
- Oriol Busquets by mal ísť hosťovať do holandskej ligy

fofo112

2
2019-08-23 12:33:59

Celá barca nemá kondičku nie len Cou,jasne to bolo vidieť v prvom majstráku. Takto sa pchať do zadnice Neyovi ako to robí Barto,po tom ako na poslednú chvílu zradil a tí magori na základe toho bezhlavo nakupovali v hodine dvanástej nie je hodný nosiť dres barcelony. Rozumý fanušik na to nemôže zabudnúť, dokonca prosiť ho aby vyhlásil,že on chce ísť len do barcy je doslova potupa FCB. Ten pôjde tam kde mu zacinkajú vyššie prachy napr. aj do RM.

LaBrie

1
2019-08-23 13:00:27

...a kde je istota, zo to nie su novinarske kacice...

Radovan

2
2019-08-23 11:15:41

By som si myslel ze ramos bude v top strelcoch LM

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.