Bývalý hráč a tréner RCD Espanyol Bartolomé "Tintín" Márquez sa zúčastnil programu Esports Cope, v rámci ktorého hodnotil trénerské začiatky Xaviho Hernándeza. 

Bezprostredne po tom, čo Al Sadd, ktorý koučuje Xavi Hernández, v prvom kole katarskej ligovej súťaže porazil pomerom 4-1 nováčika Al-Wakrah Sport, katalánskeho manažéra chválil tréner porazeného družstva "Tintín" Márquez. "Xavi je na tom skvele, má jasno v tom, čo chce, a bude z neho skvelý tréner," komentoval. 

"Je dobre pripravený, bol presne tým typom futbalistu, ktorým sa darí aj na pozícii manažéra," pokračoval bývalý kouč Espanyolu, ktorý sa po pôsobeniach v Belgicku aj Iraku rozhodol zavítať do Kataru. 

Márquez tiež načrtol, aký štýl by mohol byť typický pre legendárneho rodáka z Terrassy. "Nehrá systémom, ktorý poznal z FC Barcelona, ale aplikuje vo svojej hre moderný štýl hry. Veľmi sa mi to páči, robí to do týchto chvíľ veľmi dobre," pokračoval v programe Esports Cope

Mohol by vo svojej kariére jedného dňa naozaj koučovať blaugranas"Má na to všetky predpoklady. Ak nie je barcelonským trénerom Xavi, nemôže ním byť asi nikto," zakončil Tintín.

Xaviho úvod vo svojej novej etape, na pozícii hlavného trénera, je nesmierne znamenitý. Hernández má za sebou štyri oficiálne stretnutia, v ktorých jeho družstvo tri razy zvíťazilo a v jednom prípade remizovalo. Ba čo viac, Katalánec medzičasom získal už aj svoju prvú trofej, ovládol Katarský superpohár, a prebojoval sa po náročnom dvojzápase s Al Duvail do štvrťfinálovej fázy prestížnej Ázijskej ligy majstrov. 

Len včera pritom jeho zverenci debutovali aj na ligovej scéne. Al Sadd sa pred vlastnými priaznivcami predstavili proti hráčom Al Wakrah, aby presvedčivým spôsobom zvíťazili po výsledku 4-1. O osude stretnutia sa rozhodlo prakticky už na jeho začiatku, keď po ôsmich minútach hry otvoril skóre duelu Al Ansari a následne od pätnástej minúty dohrávali hostia iba v desiatich. Ďalšie góly následne strelili Hassan, Sayaar a vlastný presný zásah si nešťastne strelil Mubarak.

Zdroj: sport
Foto: sport

Perezzz

24
2019-08-23 10:59:33

Z nej se stane legendární trenér. Bude nejlepší.

Reekwon

24
2019-08-23 11:03:58

Nic by nás asi nepotěšilo více, kdyby navázal na to, kde skončil Enrique..

Didalop

3
2019-08-23 11:42:43

Este jedna sezona s enriquem a Barca by bola bez trofeje...

Gabrieloo

4
2019-08-23 11:19:35

Verim ze pride raz do pozicie trenera k nam. A ze ked sa mu bude darit tak budeme mat vyeriesenu trenersku otazku na vela rokov. Ze nebude ako PEP ktory sa chcel otestovat aj inde. A ze tu bude ako sir ALEX v MAN U vela vela rokov. Predpoklad na to ma. Ale myslim si ze to bude az ked skoncia Pique a Leo. Myslim si ze by to bolo aj pre neho taszske ak by ich mal posadit na lavicku. Co casom pride. Aj ked v Leovom pripade dufam ze to tak skoro este nebude.

rominho

19
2019-08-23 11:24:44

jedina moznost, ako sa vratit spät ku korenom. obsadit to ludmi, ktori maju barcu v srdci, ako xavi, puyol, pique, valdez..tuto bandu neschopakov, co produkuju chaos a ostudu poslat do prdele.

Ortiz

1
2019-08-23 19:04:24

Xavi byl jeden z nejchytřejších hráčů co znám. Navíc má vůdčí schopnosti. Těším se, až sesadí Valverdeho

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.